Dorin Florea: Nu avem prea multi prieteni in UE, sigur vom fi sanctionati

Marti, 17 Iulie 2012, ora 23:42
1815 citiri
Dorin Florea: Nu avem prea multi prieteni in UE, sigur vom fi sanctionati

Prim-vicepresedintele PDL Dorin Florea a declarat ca Romania "nu are prea multi prieteni" in Uniunea Europeana, fiind de parere ca tara va fi sanctionata "suta-n suta", dupa evenimentele politice din tara, din ultimele saptamani.

"Modul in care ne-am comportat in 20 de ani, cu mineriade, cu balbaieli, cu toate porcariile, modul in care Romania a fost prezentata in acesti 20 de ani ne-a aratat ca nu suntem o tara care sa aiba prea multi prieteni in Uniunea Europeana.

La ora actuala, imi pun problema daca si Marea Neagra ne mai este prieten sau nu. Nu presedintele e important, din punctul meu de vedere. (...) Important e felul in care este vazuta Romania, ca acolo nu se discuta ce politician a facut ceva sau nu.

Se pune problema pe Romania si orice sanctiune pentru Romania este total inacceptabila la ce parcurs puteam avea: intrarea in Schengen, lipsa de monitorizare, raportul pe justitie, care putea fi privit deja cu incredere", a spus liderul democrat-liberal, marti, potrivit Realitatea Tv.

Acesta a precizat ca situatia tarii noastre este diferita de cea a Austriei si Ungariei, care au beneficiat de un lobby mult mai bun, atunci cand "au suportat analizele" Uniunii Europene, ca urmare a masurilor celor doua guverne.

"Noi nu suntem nici Ungaria, nici Austria. Si cele doua tari au suportat analize dure si masuri, atentionari, dar au prieteni, au lobby, nu-si omoara Institutul Cultural, valorile, ca noi, n-au facut o politica interna revansarda. (...)

Noi ne-am dat asa, de ochii lumii, prieteni cu Franta - sa fim seriosi! Chiar daca in ultimii sapte-zece ani politica externa a Romaniei a aratat un parcurs corect si era sistarul plin cu lapte, acum s-a aruncat tot. Romania va fi sanctionata suta-n suta, vom vedea raportul", a afirmat Dorin Florea.

Raportul pe Justitie: Romania, spulberata din cauza nerespectarii separarii puterilor

Romania este aspru criticata in proiectul de raport pe Justitie care a aparut in presa marti si care va fi facut public oficial miercuri de catre Comisia Europeana.

"Comisia Europeana isi exprima ingrijorarea privind recentele presiuni exercitate de membrii Guvernului Romaniei si de politicieni asupra Curtii Constitutionale: acestea sunt interventii inacceptabile impotriva unei institutii juridice independente. Guvernul si oamenii politici de la toate nivelurile trebuie sa respecte principiul separarii puterilor", se arata in proiectul de raport al CE asupra progreselor facute de Romania in domeniul Justitiei.

Bucurestiul a fost blamat pentru subminarea principiilor Uniunii Europene, cum ar fi respectarea justitiei si separarea puterilor in stat.

Citeste si:
Alexandru Rafila anunță când se va introduce certificatul verde. Cât de aproape este vaccinarea obligatorie
Alexandru Rafila anunță când se va introduce certificatul verde. Cât de aproape este vaccinarea obligatorie
Certifictul verde va fi introdus temporar, după o perioadă de trei săptămâni de creștere consecutivă a numărului de cazuri, a anunțat miercuri, 8 decembrie, ministrul Sănătății,...
Primăriile care nu au contract de salubrizare pe colectare selectivă a deșeurilor vor fi amendate. Ministrul Mediului amenință și cu plângeri penale
Primăriile care nu au contract de salubrizare pe colectare selectivă a deșeurilor vor fi amendate. Ministrul Mediului amenință și cu plângeri penale
Aproximativ 700 de localităţi din țară nu au contract pentru colectarea selectivă a deşeurilor, a anunțat miercuri, 8 decembrie, ministrul Mediului, Tanczos Barna. Acesta a amintit că...