Editorial: Europa. Pe ce se bazeaza totul in cartier

Marti, 05 Martie 2013, ora 09:52
2660 citiri
Editorial: Europa. Pe ce se bazeaza totul in cartier

Din anul 2000, cand BUG Mafia scotea pe piata albumul "Dupa blocuri", mentalitatea din Romania n-a facut niciun pas. Este tot la locul ei. Adica in neant.

E caldut, nu exista constrangeri pentru ca noi murim in picioare, deci nu ne lasam calcati in picioare (n-are a face, decidentii politici oricum sunt nemuritori sau muritori bogati).

Sa dam o geana: "Dupa blocurile gri stam noi, majoritatea,/ Sunt mai inalte la sosea, sa nu se vada foamea/ Sa nu se vada baietii care-i prostesc pe prosti /si fetele care noaptea vand (ceva) la colt. (...) Spaga este cea care te scoate din cacat, /un politist, un procuror, un senator si ai scapat. (...) Dupa blocuri suntem noi, sa ne-ntelegi mai bine./ Dupa blocuri suntem noi care te facem pe tine./ Fraierii sa taca scriem zi de zi pe foaie,/ fiindca totul in cartier se bazeaza pe ...".

Odata ce am stabilit singura regula combatanta, adica un subler care sa masoare ghioaga si, in functie de anvergura, grosime si intensitate, sa stabileasca strategia, lucrurile devin limpezi. Cum suntem la povestea Schengen, mai simplu de atat nu se poate: cu cine ne batem?

Obisnuiti sa ne amagim ca ii "facem" pe multi dintre cei care au trecut pe-aci "si-au cerut pamant si apa", caci altfel, orgoliul nostru, habar nu am in baza a ce, ar fi avut de suferit, credem ca si de aceasta data jucam la rupere cu toti asii la noi in maneca. Caci noi mai avem niste privatizari de facut, prin urmare Germania de deasupra tuturor sa faca bine sa nu se mai strambe! Basti!

Chiar asa! Caci daca la un moment dat nemtii se vor suci, inseamna ori ca vor capata o noua jucarie economica aducatoare de profit, ori s-au tampit de-a binelea.

Intrebarea este: numai Romania mai are niste tainuri de incredintat? Nici gand! Suntem la concurenta cu bulgarii sau moldovenii sau alta patrie unde salariile sunt a saptea parte din cele inregistrate la Berlin.

Numai ca puterea de la Bucuresti, in veci sa-i fie pomenit numele daca scoate tara din hazna, are o mentalitate de "Dupa blocuri". Formele fara fond analizate de Titu Maiorescu, combinate cu dictonul latin "bis dat, qui cito dat" (cine da rapid da de doua ori) sunt cea mai proasta combinatie posibila in jocul intereselor in care se afla Romania in calea ei catre Schengen.

Caci indiferent cate posesiuni suculente ar mai fi ramas de scos la licitatie, este singurul nostru avantaj. Celelalte sunt la altii. Incepand cu banii pe care Uniunea Europeana si FMI ii pot livra cu dobanzi mici si terminand cu investitorii pe care ii pot trimite la Bucuresti ca sa ne dea salarii de sapte ori mai mici decat in Germania, deci sarutam dreapta! Nu ne place? Normal! Este strigator la cer. Dar reprezinta adevarul.

Daca totul este o infruntare a intereselor, asa cum pare, atunci lucrurile sunt simple: ala, bala, portocala, ce avem noi aici? Si, mai ales, cati? Cati muschi?

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Romania aderare Schengen, #Romania Germania Schengen , #Schengen