Ziare.com

Elvetia promite sprijin pentru accesul Romaniei in Schengen

Marti, 22 Noiembrie 2011, ora 00:35

   

Elvetia promite sprijin pentru accesul Romaniei in Schengen
Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, s-a intalnit, luni, cu o delegatie elvetiana condusa de Simonetta Sommaruga, consilier federal, seful Departamentului Federal de Justitie si Politie, iar oficialul roman a primit asigurari ca Elvetia sustine accesul Romaniei in spatiul Schengen.

Simonetta Sommaruga a apreciat progresele inregistrate de Romania in cadrul reformei sistemului judiciar si legislatia romana aferenta traficului de persoane, se arata intr-un comunicat al Ministerului Justitiei, remis Ziare.com.

Totodata, precizeaza sursa citata, Sommaruga a exprimat intregul sprijin al Elvetiei pentru accesul Romaniei in Schengen si necesitatea unei abordari integrate, aplicabila tuturor statelor membre, nu numai unora dintre ele.

In cadrul intalnirii au fost discutate teme precum reformele din domeniul Justitiei si intensificarea luptei impotriva coruptiei, pregatirea profesionala a magistratilor si aspecte ale cooperarii bilaterale dintre Romania si Confederatia Elvetiana.

La intrevedere au mai participat ambasadorul Elvetiei la Bucuresti, Jean-Hubert Lebet, secretarul de stat in MJ, Lidia Barac, si reprezentanti ai misiunii diplomatice elvetiene la Bucuresti si experti de profil din cadrul Ministerului Justitiei, se mai arata in comunicat.

D.R.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1298 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor