Ziare.com

Finlanda continua sa ne conditioneze intrarea in Schengen de raportul MCV

Joi, 17 Ianuarie 2013, ora 14:46

   

Finlanda continua sa ne conditioneze intrarea in Schengen de raportul MCV
Finlanda isi mentine reticentele fata de intrarea Romaniei in Spatiul Schengen, decizia politica urmand sa se ia in functie de raportul MCV de la sfarsitul lunii ianuarie.

Afirmatia a fost facuta de ministrul de Interne finlandez la intrevederea bilaterala pe care a avut-o cu omologul sau roman, Radu Stroe, in cadrul Consiliului JAI care se desfasoara la Dublin in perioada 16-18 ianuarie 2013.

"In ceea ce priveste cooperarea cu Finlanda, ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a evidentiat caracterul dinamic al dialogului existent la nivelul ministerelor, exprimandu-si dorinta de a intensifica cooperarea politieneasca, inclusiv prin continuarea misiunii de asistenta si sprijin operativ a ofiterilor romani in Republica Finlanda.

In ceea ce priveste aderarea la spatiul Schengen, omologul finlandez a subliniat faptul ca aceasta este o decizie politica, care depinde de raportul MCV de la sfarsitul lunii ianuarie", se arata in comunicatul de presa al MAI.

De asemenea, in cadrul intrevederii avute cu delegatia polona, ministrul Radu Stroe a salutat preluarea de catre Polonia, de la 1 ianuarie 2013, a Presedintiei Forumului Salzburg, "important mecanism de consultari si dialog politic al ministrilor de interne la nivel regional".

"Secretarul de stat Piotr Stachanczyk a mentionat faptul ca sustinerea Poloniei pentru aderarea la spatiul Schengen este neschimbata si ca in interiorul Forumului Salzburg se va coagula o pozitie de sprijin pentru indeplinirea acestui obiectiv", se mai arata in comunicatul citat.

In dialogul cu partea bulgara, Radu Stroe a apreciat relatiile de colaborare excelente dintre ministere si intentia de a le continua, inclusiv din perspectiva aderarii la Schengen a celor doua state.

Ministrul de Interne roman a subliniat in discutiile avute faptul ca, pentru perioada urmatoare, finalizarea procesului de aderare la spatiul Schengen, prin adoptarea Deciziei de eliminare a controalelor la frontierele interne cu ocazia Consiliului JAI din data de 7 martie 2013, este o prioritate a tarii noastre.

C.B.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2336 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
6 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

auzi jiji ce zic astia...

Finlanda continua sa ne conditioneze intrarea in Schengen de raportul MCV...
ia zile tu ceva...
http://www.youtube.com/watch?v=gO-wVIeZyhA

 

Ceva de dulce....

Asa ca de la crestin la crestini....

Mulltumesc Crinulet... dormi puiutule, nu te deranja, nu suna

nimeni la poarta!

Cine ne va salva ?

Radu Stroie ?
Plagiatorul pontilica ?
Oierul pseudoreligios si incult?
Poate Crinul cel urat mirositor care o sa se rasteasca la finlandezii astia nenorociti si la doamna Merkel !

 

Schengen este departe, alimentara este la colt !

Cam asta conteaza prin colibe si hambare... restul sint voiaje la Monte Carlo...

 

Vai, ce rai sunt finlandezii!

Tine-i, Doamne!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor