Ziare.com

Franta blocheaza oficial raportul Schengen pe Romania

Vineri, 14 Ianuarie 2011, ora 17:00

   

Franta blocheaza oficial raportul Schengen pe Romania
Franta a blocat vineri, la Bruxelles, adoptarea raportului tehnic privind aderarea Romaniei la Schengen, acesta urmand sa fie discutat din nou pe 28 ianuarie.

Raportul realizat de experti europeni si prezentat in cadrul unui grup de lucru de evaluare Schengen la Bruxelles arata ca Romania este pregatita sa se integreze in spatiul liberei circulatii, informeaza RFI.

Toate statele membre au acceptat raportul, cu exceptia Frantei, care a blocat practic procesul de adoptare formala a documentului, cerand reexaminarea implementarii sistemului informatic SIS/SIRENE in Romania, au explicat surse europene.

De asemenea, Franta, Germania si Finlanda au cerut reexaminarea raportului pe frontiera Bulgariei cu Turcia, unul din cele doua rapoarte ale Bulgariei.

Subiectul va fi probabil inscris pe agenda viitoarei reuniuni a grupului de evaluare Schengen, in 28 ianuarie.

MAE: Raportul este pozitiv, reprezentantul Frantei a cerut timp suplimentar sa studieze raportul

"Raportul este unul pozitiv, subliniaza faptul ca Romania corespunde in totalitate standardelor Schengen pe componenta SIS/SIRENE si a fost acceptat de statele membre, nefiind formulate obiectiuni sau observatii.

A fost solicitat un timp suplimentar pentru studierea raportului de catre reprezentantul francez in cadrul Grupului SCH-EVAL.

Procedura de adoptare a raportului de evaluare Schengen a Romaniei in domeniul SIS/SIRENE va continua in perioada urmatoare", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Schengen, ziua deciziei: 10 iunie 2011

Seful Departamentului Schengen din MAI, Marian Tutilescu, a subliniat ca, in ceea ce priveste Romania, concluziile generale asupra raportului SIS/SIRENE sunt pozitive.

"Toate statele membre nu au avut obiectii, cu exceptia Frantei, care a solicitat un ragaz de timp pentru a studia mai aprofundat raportul expertilor", a comentat Marian Tutilescu pentru Newsin.

Informatii de background

MAE informeaza ca Romania a parcurs, pe parcursul anilor 2009-2010, sapte misiuni de evaluare in domeniile cooperare politieneasca, protectia datelor personale, vize, frontiere maritime, frontiere aeriene si frontiere terestre.

Toate rapoartele de evaluare Schengen (cu exceptia celui in domeniul SIS/SIRENE), aferente misiunilor desfasurate pe parcursul anilor 2009-2010, au fost aprobate succesiv in cadrul Grupului de lucru Evaluare Schengen.

Principala concluzie a rapoartelor de evaluare Schengen adoptate pana in prezent este ca Romania a ajuns intr-un stadiu avansat in ceea ce priveste implementarea acquis-ului Schengen si este pregatita sa adere la Spatiul Schengen.

Fiecare raport de evaluare contine recomandari, de ordin legislativ, procedural, de infrastructura, pe care Romania trebuie sa le implementeze pana la data aderarii la Spatiul Schengen. Din momentul aprobarii rapoartelor de evaluare, a fost monitorizata implementarea acestor recomandari, stadiul fiind apreciat in cadrul aceluiasi grup de lucru.

Grupul de lucru Evaluare Schengen (SCH-EVAL) este un grup tehnic la nivel de experti care gestioneaza toate aspectele care tin de procesul de evaluare Schengen atat al statelor candidate (Romania si Bulgaria), cat si de procesul de evaluare periodica al celorlalte state deja membre ale Spatiului Schengen (n.n.: toate statele deja membre ale Spatiului Schengen sunt evaluate din cinci in cinci ani pe toate domeniile, respectiv cooperare politieneasca, protectia datelor personale, vize, frontiere externe si SIS/SIRENE).
Harta alegerilor locale 2020. Lista cu toti candidatii la consiliile judetene si la primariile marilor orase din Romania

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 11464 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
168 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

"Vreau o tara ca afara" !!! :)))

Pe langa aspectul politic al acestui refuz, un refuz care era previzibil si este bazat pe cateva dintre evenimente recente: deportarea romanilor de etnie tigana; cateva greseli diplomatice si afirmatiile stangace al catorva euro-parlamentari romani, etc exista si un aspect economic mai putin evidentia.

Cred ca toate acestea au cantarit la decizia finala a francezilor, dar impasul politic, putea fi depasit de interesele economice ale francezilor in Romania. Pentru asta trebuia sa existe o aplecare din partea noastra pentru:
1) tehnologia in domeniul nuclear pentru reactoarele de la Cernavoda (facute pe schelet tehnologic canadian)...unde colosul AREVA nu prea a fost considerat un partener strategic.
2) implementarea sistemului informatic SIS/SIRENE - si aici francezii aveau o oferta "competitiva" pentru software si hardware
3) francezii au mai pierdut cateva "castane" cum ar fi sistemul de editare si control al documentelor de identitate si pasapoarte (versiunea europeana)
4) de foarte multi ani, nici o companie de constructii franceza (dintre cele mari...colosi la nivel european si mondial), Vinci si Bouygues nu castiga nici o lucrare consistenta de reabilitare sau construire de strazi si autostrazi
5) GDF SUEZ - Gas de France - este foarte probabil sa aiba viata grea (doar distributie) datorita miscarilor strategice din jurul Romgaz si Transgaz si mare aproximare de Rusia.

Considerati cele mai sus exprimate ca fiind o parere personala, pe care, cu ingaduinta dumneavoastra, doresc sa o comentam impreuna.

"Romania trezeste-te"!...caci..."Vreau o tara ca afara"!

 

Vremea manusilor a trecut

Asa cum Antonescu a ordonat "Ostasi, va ordon: Treceti Prutul" asa Basescu va ordona : "Ostasi, va ordon: Eliberati Parisul de dictaura sarkozista". Condusa de maresalul Oprea si la indicatiile comandantului suprem Basescu armata romana va ocupa toate porturile de la mediterana si apoi trupele de parasutisti vor ateriza pe capitala fFrantei in aplauzele multimii.

 

Deci Franta a fost singura impotriva Romaniei

Mda, nu spunea recent ambasadorul Frantei in RO ca Franta este prietena noastra de peste 100 (parca 130) ani?
Merci, Paris.
NB: Magrebienii s-au integrat, lucreaza, mai dau foc la masini?

 

Bine ca RAPORTUL Spatiului Schengen nu trebuie sa contina si numarul de INTERLOPII din Romania

Daca e vorba numai de "GRANITE" - sunte "AS" conform ultemelor stiri cu traficul de tigari.;) :P
Sa inteleg ca in raportul respectiv este si HARTA Spatiului Schengen a INTERLOPILOR din ROMANIA.
Stiu ca pe zona moldova SEF al INTERLOPILOR este INTERLOPUL Procuror SEF HUMULESCU de la D.N.A. BACAU...
DOVEZI sunt destule dar INTERLOPUL Procuror MARIUS IACOB nu doreste sa ia masuri...stim foarte bine motivul. "La conducerea Ministerului Public este PIPITA P.D.L.....

Bai Chiatra-Neamtz, tu nu te mai faci bine !!!

.-.

Cat de curand ! Trepadusii de azi, ca toti, din toate vremurile, au un destin: dispar urat. In curand. Nici macar "adio !" nu merita sa le spun.

La cat rau face zilnic regimul portocaliu in politica interna si externa a Romaniei, parca nici nu mai avem vreme sa observam ce s-a ales din traditia solida a diplomatiei romanesti. 4% mai sustin pe Basescu ... 1% au dizabilitati si nu ne putem supara pe ei...1% sunt trepadusii care se - nvart in jurul lui si rudelor sale ... iar 1% este o specie de oameni cu educatie precara - programati mintal prin minciuna si manipulare ca acest prezident - parodie va duce lucrurile in acea directie care ar DIVIDE ROMANIA.
..restul de 1% au nevoie de un Basescu ca sa poata argumenta: vedeti trebuie sa parasim Bucurestiul, avem nevoie de un nou Stat. Lingai si lasi, devin complicii regimului care a adus cea mai mare durere romanilor, de la comunism pana acum, de la fanarioti pana in zilele noastre. Principala problema pe care orice om de stat normal la cap, Intr-o tara, fie Absurdistan, fie Baseland, trebuie sa si-o puna este: "cum ramin eu in istorie ?". Basescu va ajunge ca Hitler in buncarul sau, daca nu anunta anticipatele.

Kiatra-Neamt, ce sunt INTERLOPIILE?

.

kiatra, trebuie sa mananci si tu ceva-te inteleg, dar e mai bine sa te poti privi in oglinda!

"Toate statele membre au acceptat raportul, cu exceptia Frantei, care a blocat practic procesul de adoptare formala a documentului, cerand reexaminarea implementarii sistemului informatic SIS/SIRENE in Romania"
Acum nu stiu daca nu cumva scrii din Transnistria, altfel intelegeai va toate statele membre au acceptat, cu exceptia Frantei!
Scuze, nu stiu ruseste...

@ omuldinpekin

Asteapta sa vina PSD/PNL/PC la putere sa fie el INTERLOPUL SEF in "Kiatra"!!

S-a saturat de atita asteptat saracul....

Solutia Voiculescu pentru Romania

Regimul lui Basescu este terminat. Singura solutie dinamizarea grupului mediatic Voiculescu prin atragerea unor ziaristi capabili sa creieze anchete serioase pentru regim. Romanii asteapta un alt tip de diplomatie.
Vremea vorbelor a trecut. Sub ochii nostrii sa produs o lovitura de geniu politic, care poate sa aiba consecinte fundamentale pentru Romania. Dan Voiculescu devine seful opozitiei romane. El poate oferii unei natii descurajate o viziune economica... care poate lua forma unei adeziuni politice. Iesirea din criza fara precedent nu poate avea loc decat printr-un efort colectiv. Voiculescu poate oferi fapte.

ETC, v-ati blocat cu monezi??

Frate, parca sunteti pe peronul garii pe timp de razboi....

ETC, ai dreptate! Solutia Voiculescu este incomparabil mai eficientă decat solutia de KCN.

.

Bizar !

Fortuit,am fost desprins de framintarile politicianiste rominesti timp de o luna jumate.Ma intorc in " mlastina deznadejdii rominesti " si am impresia revenirii intr-o hruba plina cu serpi si alte reptile mai mult s-au mai putin otravitoare.Hipnotizati de aripile politicianiste din care fac parte,comentatorii ultra-docti continua sa se improaste cu imondicii,gata sa sara la gitul adversarului,chit daca acesta are s-au nu dreptate.
Desprinderea de realitatea romineasca a fost benefica, permitindu-mi o incercare de evaluare a situatiei mondiale, politico-economico-militara.Concluzia.....nici cei pe care ii invidiati ,nu stau pe roze !
Dar la noi ...ca la nimenea ! Ne irosim fortele in balacareli politichianiste si uitam un fapt : Bunastarea generala va veni atunci cind va aparea un consensus national de unire a fortelor irosite dezordonat, in scopul atingerii tintei comune....REVENIREA la o viata decenta. Cine are de cistigat in situatia actuala ? In nici un caz ROMINUL.
Ne agatam de orice motiv ca sa ne spurcam unii pe altii.
Ieri au fost " pensiile reduse ",azi Spatiu Schengen ,miine poate o alta gaselnita.Important pentru voi nu este decit "un motiv " de cearta perpetua,neproductiv,dar necesar satisfacerii placerii de a jigni pe altii.
In acest timp omenirea incearca sa iasa dintr-un cerc vicios numit "CRIZA ",iar noi prin caracterul nostru ....lucram ca sa ne afundam cit mai mult....pina la FALITUL general !
Cu Schengen s-au fara Schengen...cu Basescu s-au fara Basescu, cu Crin-Voiculescu s-au fara......

FELICITARI,ROMANIA,FELICITARI ROMANI,FELICITARI DOMNULE PRESEDINTE BASESCU,FELICITARI MINISTRULUI BLAGA,FELICITARI GUVERNULUI ROMANIEI!RUSINE OPZITIE ANTI ROMANEASCA!

PITICUL AROGANT SARKOZY SE DA ROTUND!
FIIND LUAT TARE DE BASESCU in problema ...tiganeasca,S-A SIMTIT OFENSAT SI ACUM INCEARCA SA REAMINTEASCA FAPTUL CA FRANTA ESTE UN STAT MARE SI IMPORTANT!
....ORGOLIUL FRANTUZESC!
IN REST RAMANE CUM AM STABILIT-ROMANIA VA INTRA IN SCHENGEN,IAR PARTISUL PSDNLPC,VA RAMANE DIN NOU SPECTATOR!

@ Ana-Lugojana.

Cu ANTENE-scu(Porumbacu) presedinte si cu Felix motanul presedinte al senatului, nu vei avea satisfactia a ceia ce-ti doreste, decat o singura varianta : lumea III-a tip CUBA !.

Dar sa avem incredere in PDL;el nu ne inseala.

PD-L si coalitia de la guvernare,impreuna cu presedintele BASESCU baga Romania in spatiul Senghen.
De aceia se burzuluieste opozitia cel mai tare, fiindca nu e opera ei;ei ramanand cu eticheta de MAFI-HOTI cuprinsi in CARACATITA politico-securista si justitiara.

Ana Lugojana

Frumos comentariu si notat corespunzator.Vreau sa mai adug totusi castana fierbinte muscata de francezi cu Dacia fabricata in Romania de firma Renault,care a surclasat cu 50% la vanzari orice marca frantuzeasca produsa in Franta ori aiurea.Romania nu trebuie sa mai faca pantofii nimanui si sa spuna Frantei ca nu va vota in viitor nici o initiativa a sa in cadrul UE.Nu avem ce pierde

Cam asa este,COB

Nimic din ce nu face PSD ..."nu e bine",asta a fost deviza lor din 1990 incoace.
Dar ma surprinde faptul ca PNL a ajuns pe mana unui porumbac si risca sa fie distrus din interior de oamenii fostei securitati.
PNL a devenit PCL,partidul fostei securitati prin apropierea lui Porumbacu de Felix.
APROPIERE FIREASCA PENTRU EI,DOAR AU FACUT POLITIE POLITICA AMANDOI...dand note informative despre cetateni romani care erau contra regimului comunist

@DorelDascalu

Aveti perfecta dreptate, cu o singura conditie!!

Ca Romania sa fi indeplinit toate criteriile de aderare.....

Daca Franta are dreptate (personal nu stiu daca are sau nu dreptate) si intradevar nu indeplinim toate criteriile, ne cam suparam degeaba.... Adica.... ne suparam ca nu inchide ochii!

Ce ar fi spus astazi Sarkozy despre aderarea Romaniei la Schengen daca reactoarele 3 si 4 s-ar fi construit cu tehnologie franceza sau daca tronsonul Comarnic- Brasov se facea cu francezii de la Vinci? Ar mai fi tradat Romania!?

Problema este pozitia Frantei, nu a Germaniei.
Repezindu-se cu scrisori la Comisia Europeana, in care solicita amanarea aderarii la Schengen, Parisul se comporta imoral, trecand din ratiuni foarte mercantile dintr-o extrema in alta.
Francezii n-au presat Romania, cum procedeaza constant si argumentat tari ca Germania sau Olanda, sa-si rezolve problema justitiei sau problema coruptiei.
Nemtii sau olandezii se implica direct, investesc fonduri, energie, programe de asistenta si altele.
In schimb ceilalti, francezii, nu si-au batut capul cu justitia sau coruptia din Romania.
Le-au descoperit azi.
Francezii si-au inventat alte teme de uz electoral intern, cum ar fi problema tiganilor.

Ba , da' de unde are Boc bani sa-i plateasca pe toti postacii astia ? Alde feher , cob , adevar si toti ceilalti tzechinari , platiti cu ora si cu senvisuri expirate de la ziua Udrinelei ?

Baaa , si o maimuta daca o pui in fata tastaturii scoate o fraza mai demna decat voi , slugarnicilor . A luat-o Base-n freza ? V-a mobilizat ? Limbi , mai baieti ! Nu ati ajuns cu logarea la Val si T.basilic ? Ce grea e meseria voastra , plina de neprevazut : nici nu stii ce dos ai de rezolvat . Multi se bucura cand e vorba de cel al Nutzicii . Cred ca le vine cate o boare de Chanel din senvisurile expirate . Mai nasol cand e vorba de dosul belitului . Aia este o adevarata aventura : nu stii niciodata pe unde defecheaza mitocanu', picur sau pikap ?

ca sa nu afca concurenta interlopilor

albanesi , kosovari,moldoveni ,rusi,ucraineieni samd .
Cu observatia ca interlopii rusi cu cateva mld in cot sunt bine primiti si botezati luptataori ptr democratie .
A da sa nu uit. MAFIA, Camora , Ndragheta , Sacra Corona Unita sunt institutii europene !!

Este cea mai mare infrangere in plan extern pe care ar putea-o suferi un presedinte al Romaniei. Este cea mai mare umilinta pe care o suporta aceasta tara in ultimii 21 de ani.

Motivele invocate sunt: pentru a cumpara voturile basarabenilor, Traian Basescu, aflat in campanie prezidentiala, a acordat si a promis cetatenia romana in nestire, fara a tine cont ca o asemenea procedura lezeaza grav interesele UE – iar presa europeana pune punctul pe i sub acest aspect – ca sa mai existe o cauza mult mai serioasa. Si anume faptul ca Europa nu doreste sa importe coruptia din Romania. De aceea, se vorbeste de necesitatea europenizarii Balcanilor si se exprima teama ca ar fi posibila, prin admiterea Romaniei si Bulgariei, balcanizarea Europei. Si adevarul este c,a sub regimul Traian Basescu, in special in acest an, coruptia a atins cote inspaimantatoare, institutionalizandu-se si amenintand cu disolutia statului. Asa ca partenerii europeni se tem nu numai sa importe coruptia.

UNA PESTE ALTA

Franta lui Sarkozy este exact ceea ce a ales. Nu stiu care este problema reala. Totul este speculatie. Dar fie ca este vorba despre tigani, fie ca este vorba despre reactoare, Franta a inaintat un document. Finalitatea insa nu este ca Romanian nu intra in schengen ci doar ca va intra mai tarziu.

Oricum ar sta lucrurile, noi romanii tot pe americani i-am asteptat si tot America ramane singurul aparator al democratiei mondiale. Franta nu a mai castigat nici o batalie pe front de multa vreme. Englezii si americanii au eliberat Franta ocupata. Din nefericire Franta este condusa de Sarkozy si are un cuvant de spus. Dar sarkozy nu este vesnic!

In alta ordine de idei in ceea ce priveste problema tiganilor si in ceea ce priveste problema reactoarelor Romania avea dreptul sa aibe o parere proprie fara ca cineva sa se razbune dupa aceea.

Romania in pragul crizei de identitate.

Sunt consternat de ce poate sa faca actuala conducere.M-am retras un timp si nu am mai comentat din motiv de scarba.Astazi primim ce mai mare palma de la UE.Si culmea nu o primesc primitivii care ne conduc, ci o primim noi romanii.

O stire extrem de interesanta va ofer!!!

Nicolas Sarkozy, presedintele Frantei, a vizitat Tunisia de doua ori de la debutul mandatului ssu si niciodata nu a criticat regimul autoritar al presedintelui Ben Ali.

Sarkozy s-a limitat sa vorbeasca despre relatiile "excelente" si "privilegiate" cu regimul autoritar, atat timp cat acesta a decis ......sa cumpere aeronave Airbus si ....sa construiasca o termocentrala impreuna cu francezii de la Alstom.

Parisul a incheiat si un acord nuclear civil cu Tunisul.
Exact ca si in cazul nostru numai ca Bucurestiul le-a refuzat colaborarea.

In Tunisia acum este razboi civil!

FRANTA APARA ROMANIA DE UN DEZASTRU INTERNATIONAL,DACA INFRACTORII CORUPTI AI PDL-UDREA BASESCU BOC AR INVADA SPATIUL SCHENGEN,

Inca odata Franta ramane cea mai apropiata tara occidentala de interesele juridice , democratice si diplomatice ale Romaniei,interese ce nu sunt comune cu infractionalitatea si criminalitatea regimului Basescu Traian si al PDL-UDREA BASESCU BOC.Chiar in aceste zile mass-media romaneasca a scris despre un membru PDL care este ca[pul mafiie din Moldova (Botosani)in traficul de persoane in occident.

NU STIU FRANCEZII CU CINE SE PUN !!!!

Zeus va trimite in Franta batalioanele de rromi si cersetori si pe urma ii vom nimici cu cavaleria basarabeana in numar de vreo 800000de mii de calareti cu cai de lemn si "pasapoarte rosii"!!!!

Foaaarte amuzant

Ceva mai destept nu stiti? De exemplu in ce masura Romania a indeplinit conditiile de aderare? Sau cum functioneaza aderarea la acest faimos spatiu?

@ala cu prostia

DE CE NU NE SPUI ISTETIME PORTOCALIE CARE LE STII PE TOATE ?!?!??!

Francezii declara razboi Romaniei . Din pacate pt. francezi , romanii nu sunt ca americanii , sa uite .

No problem .

Presedintele poate sta linistit cu spatele la Sarkozy si sa-i faca si el figurile alea destepte .

Ghilotina,

si-n UE am intrat tot in al 2-lea val....


Poate ca adevarul este pe undeva pe la mijloc.....

"Să nu uiți, Darie"!

Este posibil ca Franța să fi "declarat război" doar neregulilor din Romania, ci nu Romaniei in ansamblul său. Din păcate pentru noi, nu suntem nici francezi, nici americani.

Maestre , je m'en fiche ! De-aia nu mai pot eu ! Totusi imi place ca Basescu s-a infuriat -- imi arata ca tine cu mine , cetateanul -- si sper sa scoata limba la Sarko sau sa-i intoarca spatele . Pe bune !

Ce francofonia mea !

Si-asa francezii sunt cam aroganti , e bine ca romanii stiu acum cine le sunt prietenii .
Plus ca francezii nu au fost nici eleganti nici corecti : trebuiau sa dea la cap Romaniei pe Justitie , in Parlamentul UE , sa dea ultimatumuri sau sanctiuni , nu sa lege una de alta .

va "fichati" d-voastra dar cam contra-vantului si s-ar putea sa va udati

Intrarea in spatiul Schenghen este esecul/succesul INTREGII CLASE POLITICE!!! Meritul lui Nastase la aderarea Romaniei la UE nu-l poate contesta nimeni chiar daca aderarea Romaniei a avut loc sub presedentia Basescu-Tariceanu !! Din puncte de vedere al politicii externe cred ca este o singura Romanie!!

Et moi d'aussi, moncher!

Problema este: cum se va impăca aroganța francezilor cu ingamfarea noastră țafnoasă?! Cred că era mai simplu să nu se ajungă la asta.

 

Niciodata n-am inteles de ce ne-a tarat fesenistul-penelist Petre Roman...in francofonia lui peste prajit.

De unde pana unde suntem noi "francofoni"?
Si nu trebuie sa ne mire atitudinea francezilor...sunt in prag de alegeri si cauta capital electoral.
Basescu a dat dovada ca-l intereseaza onoarea romanilor,nu cum face umilul Porumbacu de face aliante cu spurcaciunea de Felix.

UN "DELIR"(UM a la Basescu ?) TOTAL !

FANATISM INTR'U PRO.STIE .

TEM. BELILOR frontiera Romaniei este "VARZA" !

Ete cine se ia de mine ! Fanii lu Ponta , care cerea la UE sa nu ne bage in Schengen ... ba polbac , tu cand vorbesti de Secu -- si acu mai iei pozitie de drepti si saluti !?

Presedintele sa dea cu pumnul in masa sau sa se uite de sus la Sarko-phleoshk , sa nu-l bage in seama .
Suntem a 7-a tara si meritam respect .
Tu ... poti sa te ploconesti , cum esti obisnuit .....

Nu , Traiane !

Aici e vorba de mai multe magarii ale lui Basescu . Chiar se uita faptul ca Basescu s-a repezit cu trupele in Irak , alaturi de Licurici , pe vremea cand NATO , Franta si Germania nu doreau razboi in Golf si acestia au inghitit cu greu galusca slugarniciei lui Basescu fata de Washington ? Si au murit copiii nostri acolo , nu succesurile si vanzarile anterioare - acelea au inviat . Pe de alta parte se taxeaza si mirajul pasapoartelor romanesti acordate "fratilor" de peste Prut . Nu , Franta nu este dusmanul Romaniei , Franta isi aroga dreptul de a-si lua "tainul" fata de mojiciile lui Basescu . Taxeaza regimul basescian pentru minciuna , infatuare , aroganta si coruptie . Ceea ce in Romania nimeni nu are puterea sa o faca . Toata gargara lui Basescu e taxata crunt de o tara care ne-a ajutat la Unirea Principatelor , la Unirea cea Mare , la intrarea in NATO , la intrarea in UE . Indiferent cine va fi presedintele Frantei in 2014 , eu sunt convins ca Romania va avea cel mai mare aliat in Franta . Dar dupa debarcarea acestui zeu inchipuit cu picioare de lut , lipsit de orice strategie si care improasca numai acuze gratuite in jurul tarii noastre .

Sa nu se inteleaga ca zeul este Sarkozy . Ala este un accident minor in politica franceza .

La noi este un accident perpetuu . Dar macar in regimurile de trista amintire ale lui Iliescu si Constantinescu a existat diplomatie in politica romaneasca . Exista si acum , dar MESERIASII ADEVARATI sunt sufocati de atasati de alde Sida al lui Eba , bagati pe posturi inexistente , dar caldute si platite bine , care infecteaza diplomatia romaneasca pe principiul :"Taci ba , ca sunt baiatu' lui tata sau ginerele lui tata lu' nevasta-mea ". Sunt multi activisti pe aici care spumega si ciolaneaza pe ultima suta de metri a carierei lor gras platite .

@Ghilotina. Las-o ca MACANE TARE ! Eu vorbesc : NU CONTEAZA APARATURA (investitia) din dotare ! este vorba de REALITATE , contrabanda la granite este de ordinul a 10 mld. Euro . Traficul de persoane este in floare !

NU suntem in pozitia de a spune : Ba pe-a *** !

PENTRU CREDIBILITATE TREBUIE SA NE FACEM DATORIA

DE GRANICERI CU ONESTITATE !

P.s. NIMENI NU va face analiza COMPARATIVA a penetrabilitatii frontierelor .

INECHITABIL ! DA. Dar noi NU SUNTEM IN STARE SA

STAM PE "PICIOARELE NOASTRE".

Domnule Traiannne , daca este asa cum spuneti , nu mai am ce zice .

Sper ca exagerati si cangrena nu este in asa hal .
Ca e rau de noi .....

@Ghilotina . Cu tot regretul, chiar daca cifra contrabandei este poate exagerata ,si JUMATATE ESTE PREA MULT . Sa nu mai vorbim de DROGURI .

Si revenind in Intern : --EVAZUINE FISCALA LA MARILE FIRME ,
-- Jumatate (cred ) din IMM-urile desfintate lucreaza in "economia subterana" sau , s-au inregistrat in tarile vecine . Bani la buget : CANCI !

Din acesta cauza , *** : TAIE, TAIE, TAIE !


Si te intrebi DE CE ma apuca "NEBUNIA" uneori .

Cu certitudine, Franța...

S-a "răzbunat" pe noi, pentru că altfel n-ar fi putut integra comunitatea magrebienilor.

Franta a luat o decizie motivata pur economic.

Este o razbunare pentru ca Romania nu ar fi atribuit Frantei niste contracte.
Este vorba despre ratarea de catre Franta a unui contract cam de trei-patru ori mai mare decat afacerea avioanelor F16.
Este vorba despre vanzarea de tehnologie franceza pentru constructia reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda.

Realitatea "motivatiei".

In mai 2009, francezii deja stiau ca afacerea reactoarelor 3 si 4 a picat.
Presedintele Traian Basescu facea declaratii publice care nu mai lasau loc la negocieri cu francezii: ..."Deocamdata mergem pe aceeasi tehnologie la reactoarele 3, 4, pe tehnologie canadiana. Nu se pune problema sa venim cu altceva, pentru ca intretinerea ar fi prea scumpa"...

ce lume

Ana_Lugojana atunci cere impozitarea averilor nu mai boci ca o closca ....

Nedrept

Mi se pare incorect ca noi sa asteptam dupa Bulgaria, cand va binevoi Bulgaria sa intre in Schengen atunci sa intram si noi. Poate Bulgaria nu vrea deloc sa intre, asta inseamna ca noi sa nu intram? Nu vad o asa de mare problema ca Romania sa securizeze granita cu Bulgaria in cele 3 luni ramase, o mare parte a granitei cu Bulgaria este pe Dunare deci este mult mai usor de pazit dupa care Bulgaria poate intra cand va vrea, nu ma intereseaza.

S-ar putea sa fie nevoie.

Daca vine la putere camarila securisto-liberala,poate ne intoarcem chiar in CSI.

un raspuns sau mai bine o reflectie ptr moldoveanu....

cati dintre cei care posteaza pe acest site crezi ca-i intereseaza cu adevarat cele ce se petrec in viata politica din romania?putini,foarte putini...daca observati sunt 3 nickuri care poateaza cel mai porcos,am semnalat de vreo 3 luni intr-una,in fiecare zi,dispare articolul dar nu dispare nickul,daca ar fi un site care se respecta ar interzice postarea acelor persoane..asa ca..ceea ce ma face sa cred ca sunt niste culori politice care trebuie sa defaimeze in mod constant si o fac dupa priceperea si pregatirea lor,probabil iau ceva banuti...

Toata lumea vrea Shengen.Foarte bine,

Va rog pe oricare sa-mi explicati ceva simplu.Ce este acel SIS/SIRENE si ce se cheama implementarea infrastructurilor pe care trebuie sa o facem ?Este stiut ca noi cu infrastructura suntem primii in coada. Acum ceva care trebuie sa stiti,ca doar nu vorbiti degeaba.Ce inseamna,ce ne da si ce ne ia acest acord ?Sunt sigur ca nu stiti,si nu stie nici ziaristul,nici ministrul nici deputatul.Ei nu au timp suficient nici sa se certe,credeti ca mai au timp sa citeasca ?Poate in alte tari s-ar fi afisat ceva extrase ca sa nu murim pr,osti,dar aici e loc doar de taifase,si aplauze.

Tiganul Blond

Futer pe Asa zisi Parizieni....noi Romani
Ei Tigani

Tiganii Francezi

Spune la Ambasador...numai asa
Ca suge Pu-la....dar discret ca la Fracezi
Sa-i fu-tem in cu-r
Ce baieti de *** avem aici niste Fraanso care suge pu-la
Usor acvum....nu navaliti in Romania....

alarma la grivco , sariti baieti , aveti material , dai sa simta , dai si arde-l

.

 

Theman...

ce sa-i arda , tu crezi ca lor le convine sa vina la putere psd-pnl-cd , eu nu cred ptr-ca gata pita lor .

ATI DISTRUS TARA PORTOCALELOR !!!!

NU SUNTETI BUNI DE NIMIC!!!!!!
VALEA !!!!! LASATI PE ALTII !!!!!
CU VOI LA GUVERNARE AM AJUNS DE RISUL EUROPEI SI NU NUMAI !!!!!

Tu Dutty....

.... esti bun doar de haulit !
Hai,,dutty,, in alta parte ca ne plictisessti cu lozincile tale aiurite.
Si Leka s-a schimbat pe cand tu bramai batut in cuie in aiureli.

@COBe

GINDIRE DE MILITIAN BIHOREAN !!!!

asa Tigani

Pu-la din Staele Unite o vor lua
Ca aspect

Ma Sarko ma bagati mintile in cap

Tu chiar vrei ca Basescu sa te invadeze? Vrei ca Basescu sa te dea afara din UE si sa impuna sanctiuni economice impotriva Frantei? Vrei sa fiti invadati de Romania? Eu zic ca gluma a mers prea departe si acum a sosit vremea ultimatelor. Daca pana pe 28 ianuarie nu va conformati vor urma sanctiuni economice.

 

Francezii au fost si sunt inca prietenii Romaniei

Franta a fost si este inca prietena Romaniei. NU cu romanii, cu cetatenii tarii este o problema, ci cu cei care conduc. Daca ar fi in discutie romanul, acesta ar fi stiut si stie ce trebuie sa faca pt.a accede in acest spatiu.
Am inteles ca Franta are o problema cu granita noastra de est, granita cu Republica Moldova...S-au dat mii de pasapoarte cu cetatenia romana moldovenilor, care daca asta vroiau cu adevarat, veneau si lucrau (?) in Romania. Majoritatea dintre ei n-au folosit acest drept al cetateniei decat sa voteze pt.presedintia tarii, ca apoi sa treca in tarile vstice...Sigur ca acestora nu le convine acest val de oameni care cauta de lucru, mai ales cand si acolo a fost o mica criza...

Zorele, mai documenteaza-te inainte sa te faci de ras!

Cetătenii acordate in 2008 in UE. 5.590 persoane au devenit romani. Pana in 2010, Romania a ramas pe ultimele locuri in acordarea cetateniilor, numarul total ridicandu-se la aprox. 15.000.
Oare de acei 15.000 de moldoveni sa se teama Franta care a acordat in ultimii 2 ani peste 200.000 de cetatenii?

Iata situatia reala:

"Romania a acordat in anul 2008 cetătenie pentru un număr de 5.590 de persoane, dintre care 4.967 moldoveni, 85 cetăteni ai SUA si 54 de turci, relevă un studiu publicat marti de Oficiul de Statistică al Comunitătii Europene (Eurostat).

In anul 2008, un număr de 5.535 de romani au obtinut cetătenia ungară si 2.857 de romani pe cea italiană.

Numărul cel mai mare de străini care au obtinut cetătenia UE in anul 2008 s-a inregistrat in FRANTA(137.320), Marea Britanie (129.260), Germania (94.470) si Spania (84.170), iar cel mai mic in Lituania (310), Slovacia (480) si Malta (640).

Cei mai multi străini care in anul 2008 au devenit cetăteni ai UE sunt marocani (63.823), turci (49.546) si ecuadorieni (27.322).
De altfel, marocanii sunt grupul cel mai numeros de persoane care au obtinut cetătenia tării de rezidentă, in Franta (28.699), Italia (9.156) si Olanda (5.034), iar turcii - in Germania (24.449). Marea Britanie a acordat in acelasi an (2008) cetătenie pentru 11.825 de indieni, 9.440 de pakistanezi si 8.890 de irakieni.

Mai ai tupeu sa spui ca cele cateva mii de moldoveni sunt o amenintare pt Franta din moment ce Franta a acordat peste 60.000 de cetatenii pt marocani??

Ce zici?

"Fereste-ma Doamne de prieteni, ca de dusmani ma apar singur!"

Ai auzit de proverbul asta?

Trupa AC/DC, pusă să dea spagă la vamă, Marti 1 iun. 2010

adevarul este pe undeva pe la mijloc.......

Niciunul dintre diriguitorii politicii externe a Romaniei...

Nu se poate prevala de necunoașterea adevăratei stări de lucruri la nivelul UE, pentru a motiva ceea ce putea fi preintampinat cu privire la spațiul Schengen, dacă politicienii noștri n-ar fi fost atat de preocupați cu "războiul intern" și "complimentele pofticioase". E cu mult mai simplu să inventezi culpabilități in sarcina altora, atunci cand ai "omis" să-ți faci treaba la care te-ai angajat.

Mai , Andradda tata ! Iar nu ti-ai luat mintea cu tine si tastezi prostii .

Aia 200.000 de magrebieni nu o sa invadeze niciodata Romania sa munceasca , sa dea foc la masini sau sa se defecheze in fata usii tale . Dar aia 15.000 de moldoveni sigur o sa faca treburile de mai sus in Europa , nu pe la noi . Apropo , ai vreun apartament la Paris si te cheama Eba ? Ca prea scrii ce iti dicteaza tatucul tau .

@Belitule, tu traiesti pe planeta asta?

Nu stiu pe ce planeta sau pe ce insula traiesti, dar de cativa ani incoace, Parisul este asediat (la propriu) efectiv de milioane de marocani, arabi, algerieni care traiesc in suburbia maretei capitale. Incendiaza tot ce le sta in cale, se bat cu politia, omoara oameni nevinovati.

Pana acum, pagubele au ajuns la valori de miliarde de euro si, nici macar francezii, cat sunt ei de carcotasi, n-au pomenit niciodata de moldoveni.
Te pomenesti ca dintr-o data, Parisul cu peste 4 milioane de emigranti, (intr-un megalopolis de peste 12 milioane de oameni) o sa fie ras de pe fata pamantului de cativa moldoveni! :)

Dar tu, n-ai de ales. Asta ti-e ordinul. Tu nu gandesti, tu executi! :)

Pai si eu ce-am zis , ganditoare de la Hamangia de Cotroceni ? Postac de serviciu cu date false si cifre umflate .

Nu ma contrazic cu tine , ca am obosit sa va dau peste bot , voua manipulatorilor . Magrebienii sunt bucataria lor interna . Au mai multe drepturi in Franta , fie cu cetatenie , fie cu azil , fie ca fii ploii , decat are orice emigrant cu statut de cetatean sau azilant in Romania . Pe francezi ii intereseaza sa taxeze populismul lui Basescu legat de pasapoartele moldovenilor si votul din 2009 , legat de coruptia pe care s-a laudat ca o va starpi , iar interviurile Ebei pe tema substantelor interzise au fost un semnal cat se poate de clar pentru contrebanda de droguri . Eu judec . Tu minti la comanda . Francezii au motive sa se teama de moldovenii si racketii lui Basescu , noi ce draku sa le oferim magrebienilor ? La noi ce sa incendieze , Dacii ? Ce sa fure , pentru ce sa protesteze . Au drept de veto si ii vor da lui Basescu al tau peste nas . Pana la alegerile din 2012 . Sa simta si sa crape de oftica . Adio , brigadiere .

Looserul àsta de Sarko a ajuns de la 54% la 29%, FN a ajuns la 22% ( echivalentul PRM).

De asta e turbat sà recupereze voturile de la extrema dreaptà pt cà Fr nu e Rrumanistan, acolo nu se pot falsifica sondajele si voturile.

De asta el preia discursul extremei drepte cu tiganii ( stràinii in general), in vederea alegerilor din 2012.

DAcà existà un Dumnezeu, sà speràm cà iese la luminà povestea cu micuta Dati si pierde alegerile pàcàliciul àsta, pe urmà si Carla cred cà il lasà, o sà deschid o sampanie cand o sà citesc ziarele atunci ... :-))))

Insà cu coruptia trebuie reglementat pt cà altfel và dau afarà din UE de tot, e jenant ...Bàse & co au furat exact cat PSDlacii , nimeni nu se sesizeazà desi Vadim a scris concret in ziarele lui ...

 
 

Stiu, dar nu asta e problema. Problema e cà intr-un stat din UE, justitia SE SESIZEAZA DIN OFICIU la asemenea articole si le verifica autentitictatea ...

Faptul cà in loc sà deschidà un dosar sà vadà al cui e Meridian Plazza din Monaco, vilele din Franta , hotelurile din Daubai , etc, justitia tace, dar in schimb situl lui Vadim e virusat, nu e kosher ...
ce pàrere ai d-ta sau eu, nu e important ...

Romanica sa se mai spele putin in apa curata ca e cam neagra prin imaginea pe care o transmite in exterior. Apoi sa mai tunda putin din fustele prea lungi , sa faca ceva ca legea sa fie respectata de toata lumea si apoi .. poate in 100 de ani va fi ok

Pana atunci insa , mai avem multe de demonstrat. O tara de lumea a 3-a cel putin nu are ce cauta intre elitele Europei. Asa ca hai .. la coada adunarea. Invatati totusi sa mai si oferiti inainte de a cere pe 10 voci.

 

Ce vorbesti , Veto ???

Ro nu a oferit destul privatizànd pe nimic toatà industria, oferindu-se ca piatà de desfacere pt toatà marfa lor ????

Pài dacà nu e suficient , trebuie nationalizat de la Lafarge la tot restul, sà se ducà, sà ne laseeee ...

Daca am fi la Caracas!!!! :))))

...Hugo Chaves cu siguranta trecea la nationalizarea companiilor Lafarge, BRD, Distrigaz, etc.

Stai linistit ...

o sà vinà si la noi, àstia sunt mult prea lacomi
si vor sà tundà & mulgà oile pànà o sà-si dea sufletul,
e suficient sà te uiti cum au falimentat sistemul
bancar ...

Acest guvern al frantei este cel putin raios in relatii le cu tara noastra !

Pacat pentru franta ca face toate eforturile pentru a se departa de Romania; Este greu sa iti faci prieteni si foarte usor sa ii pierzi; franta face totul pentru a-si indeparta Romania; nicio problema, vom supravietui si de data asta; sarcojii nu sunt vesnici si pana acum au facut destul rau si frantei !

 

Nu o luati si voi asa ... Nu uitati cà Bese a tras-o cu Axa Washington -Londra, deci el le-a aràtat posteriorul primul ...

Bese e f prost la politicà externà, ne-a stricat cu China, àia nici nu-l primesc in vizità, cu Anglia botezàndu-l pe bastard, Charles a anulat vizita in Ro, etc.
A pus un popà ( !!!) la MAE desi ar fi trebuit sà punà un diplomat.

Trebuie scàpat de incompetenti corupti de talia lui Bàse & co, si asta e f greu, pt cà pe partea cealaltà e tot o mafie, dacà ro nu sunt in stare sà creeze alte partide la stg si la dr, nu ies ***and din belele ...

Dupa cum afirmam anterior, Franta a devenit dusmanul Romaniei

Desi nu sunt un sustinator al lui Severin, acum el are dreptate: Romania trebuie sa se retraga din Francofonie si sa isi utilizeze dreptul de veto in UE.

Schimbarea criteriilor de aderare este un abuz al Frantei. In mijlocul jocului nu trebuie acceptate schimbarea regulilor. Cum ar fii daca in finala campionatului mondia de fotbal o echipa si-ar lua poarta si ar scoate-o de pe teren si daca ar da afara 5 jucatori de la echipa adversa?

 

Romania nu trebuie să se retragă de nicăieri fiindcă atat ea cat si Franta sunt vesnice, iar niste amărati de conducători sunt vremelnici. Sulikă ăsta a lu' Carla Bruni face jocul rusilor. Poporului fracez nu-i doresc rusii pe cap! lui Sarkozy, da!

.

da

Destept poti fi
Poti fu-te ca Roman?
La fel??
Hai s vedemo?
Ce Estio?

sunt curios sa vad ce pretext o sa gaseasca

nu au cum sa modifice criteriile oficiale de aderare la schengen, care sunt pur tehnice, asa ca vom vedea ce o sa inventeze (dat fiind ca raportul expertilor e pozitiv).
In legatura cu francofonia, chiar fara chestia cu schengenul, nu prea vad ce cautam in aceasta organizatie. Adevarul e ca nu prea mai suntem francofoni (oare care mai e procentul de vorbitori de franceza printre romani ?)

Asa

Tehnica mea este asa:
***-em s-au suntem fu-tuti
Cam asa
Si Tiganul Blond din Franta se crede Imparat
fara haine....sau Tigan cum se spune

Credeam ca-i mai grav!!

Se pare ca avem doar o problema de SIRENA!!
O va repara Base ca-i in domeniu!!
Daca nu, eventual, o trimite pe SIRENA Udrea sa faca..lobby pe acolo.

 

Ptr batrinei ca mine, nu-i prea clar avatarul d-voastra

In planul secund este Basescu sau Patriciu???

Stii ce este SIS/SIRENE ?

Daca nu ai un prieten care te ajuta sa inveti.

NU VREM PRIETENI MILITIENI !!!!!

.

Sarkozy s-a jucat cu bumerangul inainte de a invata cum se foloseste!

Acum incearca sa gaseasca neaparat nod in papura Romaniei.
Bineinteles ca noduri va gasi, dar se pare ca nu destule incat sa interzica intrarea Romaniei in Schengen.
Din moment ce celelalte 25 de state accepta ca Romania si-a indeplinit sarcinile pt a intra in Schengen, Franta, oricat ar incerca, nu va reusi sa gaseasca "bube" mai mari decat cele care au fost deja prezentate in raport.
Germania pare mai concilianta si recunoaste ca de fapt e vb de Bulgaria, nu de Romania!

 

Germania are sà và dea 19 miliarde de parai ...

Merkel a promis cà voteazà cum trebuie dacà Bàse se angajeazà sà nu cearà banii, nu e OK .

Datoria va fi vàndutà unor terti pe nimic, nu e OK .

Ai mare dreptate . A inceput totul cand am zis ca suntem francofoni .....

Eu sunt printre ei si doamne fereste sa zici ca romanii sunt francofoni... Romanii sunt rromi ... Asta e "pulsul" strazii....Si cum toti sunt pe strazi...

Franta nu accepta raportul!!!

Pe langa aspectul politic al acestui refuz, un refuz care era previzibil si este bazat pe cateva dintre evenimente recente: deportarea romanilor de etnie tigana; cateva greseli diplomatice si afirmatiile stangace al catorva euro-parlamentari romani, etc exista si un aspect economic mai putin evidentia.

Cred ca toate acestea au cantarit la decizia finala a francezilor, dar impasul politic, putea fi depasit de interesele economice ale francezilor in Romania. Pentru asta trebuia sa existe o aplecare din partea noastra pentru:
1) tehnologia in domeniul nuclear pentru reactoarele de la Cernavoda (facute pe schelet tehnologic canadian)...unde colosul AREVA nu prea a fost considerat un partener strategic.
2) implementarea sistemului informatic SIS/SIRENE - si aici francezii aveau o oferta "competitiva" pentru software si hardware
3) francezii au mai pierdut cateva "castane" cum ar fi sistemul de editare si control al documentelor de identitate si pasapoarte (versiunea europeana)
4) de foarte multi ani, nici o companie de constructii franceza (dintre cele mari...colosi la nivel european si mondial), Vinci si Bouygues nu castiga nici o lucrare consistenta de reabilitare sau construire de strazi si autostrazi
5) GDF SUEZ - Gas de France - este foarte probabil sa aiba viata grea (doar distributie) datorita miscarilor strategice din jurul Romgaz si Transgaz si mare aproximare de Rusia.

Considerati cele mai sus exprimate ca fiind o parere personala, pe care, cu ingaduinta dumneavoastra, doresc sa o comentam impreuna.

"Romania trezeste-te"!...caci..."Vreau o tara ca afara"!

 

Ana Lugojana, pozitia ta denota o lipsa grava de patriotism

De ce trebuie sa mituim Franta? Dupa logica ta trebuie sa ne vindem un rinichi ca sa obtinem o viza de Franta.

@ Florin 2

Dragul meu, nu am spus ca trebuie sa mituim Franta! Dimpotriva! La acest nivel asa stau lucrurile. Am sa-ti dau un exemplu: cu ocazia vizetelor de stat, intre tari, pe langa delegatia oficiala care insoteste seful statului, sunt invitati multi oameni de afaceri si in special "consultanti" care se ocupa exact de aceste treburi. Daca din partea acestor "consultanti" nu apare um semn, apar aceste constrangeri politice...despre asta este vorba! Cu siguranta nu ai inteles bine sau poate n-am explicat eu bine pozitia mea.

Bun venit !

Anna, Sper sa stiti ca ati ajuns intr-o jungla !

@Ana_Lugojana, interesant cum ai castigat prin "munca cinstita 1 Milion de Euro"!

Spun interesant fiindca susbscrii la ideea lui Paradis de a se boicota produsele frantuzesti drept raspuns la blocarea raportului Schengen pe Romania.
Daca de la Paradis, o ghicitoare in stele, nu se poate avea pretentii, in cazul tau, o distinsa femeie de afaceri, asa cum se deduce din pagina personala, cerintele sunt altele.
Lasand la o parte ca boicotarea produselor "made in France" (din Romania) nu ar avea nici un efect asupra economiei franceze dar majoritatea produselor vandute in lanturile de super si hipermarketuri sunt produse "made in Romania".
Adica vreti sa dati frantujilor un sut in fund dar lovitura o resimt romanii!!!
De heirupisme de parada avem parte de 21 de ani. Douazeci si unu de ani de capitalism de cumetrie si milionari de mucava!

...sunt de 20 de ani afara din tara :)))...Oficial imi merge BINE!

Am fost la momentul potrivit in locul potrivit, mi-am influentat suficient de mult destinul, am stiut cand sa fac sacrificiile necesare si am vegheat atent cu privirea spre viitor, fara sa-mi scape nicio o oportunitate. Congratularea s-a intamplat la inceputul anului 2005...iar dupa, totul devine mult mai usor...in special cand banii produc bani cu ajutorul gandirii noastre! Te multumeste raspunsul?

 

daca ti-a mai ramas vreun neuron

afla ca acele produse romanesti din reteaua Carefura se vand si in alte retele/magazine.

@Ana_Lugojana

Nu ti-am pus nici o intrebare ca sa-mi dai raspuns, dar stii cum se zice, cine se scuza se acuza!
Justificari din astea cu "momentul potrivit" si "locul potrivit" poti sa le povestesti nepotilor sau la un talkshow cu Zana Surprizelor sau cu Raduleasca.
La "momentul potrivit" si "locul potrivit" au fost si Petre Roman si Ion Iliescu si toti politrucii si milionarii de mucava de la care ni se trag toate necazurile de 21 de ani.
Hai pa si roag-o pe Paradis sa-ti faca o evaluare SCH-EVAL in seminte de cascaval pentru urmatoarele oportunitati.

@ Revelare

Iar tu, dacà ai avea vreun neuron, ai sti cà dacà te duci
si cumperi de la concurentà, profitul, ghiseftul, ciubucul,
merge tot la concurentà. Dacà mànànc eu, nu ai cum sà te
saturi tu.
Oare la secu sunteti toti luati de la liceul agricol ???

La WC

Tu arati foarte poponara
Usor cu Romani...tu nu esti
Noi suntem in Statele Unite
Nu-ti place la WC

Dacà sunteti asa de supàrati, boicotati o sàptàmànà produsele franceze ...

O sàptàmànà refuzati sà intrati la Carrefour, Oranga si restul
bisnisurilor lor, ca sà vadà ce cifrà de afaceri pierd cu aroganta.
Ziarele sà facà o listà de firme frantuzesti pe prima paginà ca sà stie lumea unde sà nu intre.

O sà aveti surprize f mari, discursul o sà se schimbe, aroganta va dispare instantaneu, pt cà patronii acestor bisnisuri o sà sune la cabinetul lui Sarkko direct sà-i spunà cà nu le convine sà piardà bani.

PUTEREA E IN BUZUNARUL VOSTRU.


@+

 

O idee buna

Subscriu.

Interesant!!!

Este vorba despre o initiativa populara si nu una oficiala, adica statala, care trebuie sa fie divulgata prin intermediul presei. Lista o putem face chiar noi, aici pe acest forum, poate unul dintre reporterii independeti, care au calitatea si posibilitatea de-a posta articole sa propuna asa ceva, iar contributiile noastre vor fi la inaltime :)

Exact, la ei totul se opreste la buzunar ...

Care intelegeti fr uitati-và pe BFMTV.fr sà vedeti
ce circ e in Tunisia. Ei, Fr sustine un dictator
supercorupt care e acolo de 23 de ani (!!!) numai
sub pretextul cà asa oprest "teroristii islamici" sà
ia puterea.
Deci totul e financiar, nu moral ...

Firmele franceze ar fi:
CARREFOUR
ORANGE
LAFARGE
EDF-GDF
L'Oréal
mai spuneti si voi cà eu sunt plecatà dinRo si nu mai
stiu ce mai e pe acolo...

Ideal ar fi ca sà aparà o banderolà pe prima
paginà a ziarelo : intre data si data nu cumpàrati bla-bla produse frantuzesti .


Stànga Fr & patronii acestor bisnisuri o sà-i sarà
in cap lui Sarko si o sà-i scoatà gàrgàunii ...

Dacà cineva vrea sà scrie un articol, sà ia din REGISTRUL COMERTULUI primele 20 de firme franceze impreunà cu cifra de afaceri declaratà anul trecut ...

sà ne dea lista & suma pe care au avut-o ca cifrà de afaceri impreunà.
Vom avea si cifra de afaceri estimativà/sàpt desi asta nu e liniar, la sàrbàtori & solduri e mai mare, dar va fi màcar o estimare.

Pe urmà trebuie làsat un mic interval de timp pànà la sàpt cu boicotul ca sà aibà timp sà ajungà informatia peste tot.

Dacà lumea va respecta boicotul, va fi , cred eu, cea mai eficace metodà de a le scoate gàrgàunii din cap lui Sarkko & co instantaneu ...

Acum vreo 2 ani tot asa le vorbea chinezilor ca din k ... ( inainte de olimpiadà) si cand àia au pus banderole in fatà la Carrefour si au impiedicat lumea sà intre acolo, Sarko s-a trezit instantaneu ...

http://www.google.fr/search?hl=fr&source=hp&q=Chine%2C+boycott+Carrefour&meta=&btnG=Recherche+Google

Pacat ca nu-ti pot da mai mult de 5 stelutze

Excelenta idee!

Franse

Politica Franceza?
Bulanje Franse....toata lumea stie asta si de mult.

 

La Germany say la Frickary

Le Romane....
Au luat-o in mina cu la Bruere
Un Tigan Francez
Nu Roman
Numai Tigan sau Germsn?

a spus ca da!

franta se conformeaza dar termenul sa fie 30 februarie nu 28 ianuarie si se zvoneste prin cancelariile euro ca insusi obama il va primi pe voda-chioru cu conditia ca mai intai sa viziteze si sa lacrimeze o leaca la muzeul poponautilor recent deschis in amerlica!!!!!!!!!!hai paaaaaaaaa!(a fost un mariner mai aparte era trecut in dosarul secu de aceea nu e de gasit)

 

Prima   1   2   3   4   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor