Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Franta cere aderare la Schengen pe criterii anticoruptie

Miercuri, 27 Aprilie 2011, ora 16:22
2042 citiri
Franta cere aderare la Schengen pe criterii anticoruptie
Foto: Arhiva

Uniunea Europeana se gandeste sa modifice regulile de aderare in spatiul Schengen, iar un document de circulatie restransa trimis de Franta la Bruxelles arata ca cel mai probabil vor fi extinse domeniile de evaluare, fiind incluse lupta impotriva criminalitati organizate si coruptiei.

In acest document, care a fost prezentat neoficial Comisiei Europene, autoritatile franceze vor extinderea domeniilor de evaluare Schengen, anunta televiziunea publica.

Pe langa criteriile tehnice, Parisul vrea sa fie introdus dispozitivul de lupta impotriva criminalitatii organizate si dispozitivul de lupta contra coruptiei, pentru ca "sunt probleme fundamentale de care depinde intr-o mare masura securitatea frontierelor".

Franta si Italia cer reluarea controalelor la frontierele statelor Schengen

Presedintele francez Nicholas Sarkozy si premierul italian Silvio Beerlusconi au anuntat marti ca Franta si Italia vor reluarea controalelor la frontierele statelor din spatiul Schengen, dupa "invazia" imigrantilor din tarile nord-africane.

In acest context, cei doi au semnat o scrisoare trimisa Comisiei Europene si Consiliului Europei in care cer sa fie luata in calcul aceasta varianta.

Sarkozy si Berlusconi s-au intalnit marti la Roma, in cadrul unui summit franco-italian, dupa saptamani intregi de tensiuni pe tema afluxului de imigranti veniti din tarile nord-africane in care au izbucnit revolutii de la inceputul anului. Ultimele date arata ca este vorba despre cel putin 25.000 de imigranti.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#aderare spatiu Schengen, #reguli aderare modificate, #lupta coruptie crima organizata , #Schengen
Comentarii
Poza bstefan
bstefan
rank 1
ORICE ACTIUNI AFRANTEI, GERMANIIE IMPOTRIVA CORUOTIE ROMANESTI SI A PUSCARIABILULUI IONTERNATIONAL DE LA COTROCENI SUNT BENEFICE PENTRU TOTI ROMANII.
Poza vin_de_sfecla
vin_de_sfecla
rank 3
Cred ca francezii au vazut si ei reportajul TV cu judecatoarea cu *** de rapandula sclivisita, impertinenta si beata muci, care arata cat de jos a ajuns justitia romaneasca care a scos-o pe panarama basma curata