Geoana: Declaratiile Frantei pe Schengen, un dus rece. Sper sa ne trezeasca

Marti, 01 Octombrie 2013, ora 11:13
2186 citiri
Geoana: Declaratiile Frantei pe Schengen, un dus rece. Sper sa ne trezeasca
Foto: Arhiva

Declaratiile politice din Franta pe tema comunitatii rrome si avertismentele cu privire la eventualitatea amanarii aderarii la spatiul Schengen ar trebui sa fie un dus rece pentru Romania, care ar trebui sa se trezeasca si sa demareze o actiune ferma de recladire a reputatiei sale, considera senatorul Mircea Geoana.

"In spatele subiectului Schengen, daca e sa ne uitam un pic si la noi, se ascunde o deteriorare a reputatiei Romaniei in Europa care se agraveaza de cativa ani buni de zile. In loc ca Romania sa infloreasca, ca reputatie, ca perceptie, dupa intrarea in Europa, reputatia noastra a luat-o la vale. Si dincolo de ofensiva pentru Schengen, care trebuie sa fie in continuare un subiect de consens national, eu pledez, si pledez de ceva timp, si sper ca macar acest dus rece sa ne trezeasca pe toti, avem nevoie de o ofensiva de recladire a reputatiei Romaniei, in Europa in principal, cum n-am facut-o noi nici pentru intrarea in NATO si in UE", a declarat Mircea Geoana la Digi24.

Presedintele comisiei pro Schengen din Parlamentul Romaniei spune ca pe plan intern, Romania trebuie sa gaseasca solutii serioase de insertie sociala pentru rromi, altfel o sa avem de-a face cu o "problema serioasa", "o bomba sociala cu ceas".

"Si noi trebuie sa fim mai seriosi. Avem o strategie nationala, cum avem tone de strategii nationale, pe ce vreti dvs., care sunt simple bucati de hartie, nu merita nici macar coala de hartie si tonnerul pe care au fost scrise respectivele strategii", a apreciat Mircea Geoana.

Senatorul a precizat ca este nevoie ca statul roman sa colaboreze cu autoritatile din statele respective pentru a-i pedepsi pe cei care sunt dovediti vinovati si care "isi bat joc de munca si de reputatia unei natiuni intregi".

In ceea ce priveste declaratiile publice din Franta, Mircea Geoana s-a declarat "extraordinar de surprins de aceasta schimbare de atitutinde si decizie de la Paris".

"Acest tip de alba-neagra cu limbaj dublu nu e in regula si seamana cu ceea ce alte guverne de dreapta au facut in anii anteriori. Sa folosesti in mod electoralist un subiect ingrat pentru poporul francez nu face bine in relatiile bilaterale, nu cred ca este bine pentru imaginea Frantei in fata Romaniei. Premierul francez este pus intr-o situatie extrem de ingrata", considera senatorul.

Citeste mai multe despre Mircea Geoana despre Schengen: Sper ca acest dus rece sa ne trezeasca. Avem nevoie de o ofensiva de recladire a reputatiei pe site-ul Digi24.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
După decizia luată în coaliția PSD-PNL de a retrage sprijinul pentru candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la primăria Capitalei, Marcel Ciolacu o prezintă pe Gabriela Firea ca cea mai bună...
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
#Geoana Schegen, #Franta Romania Schengen , #Schengen