Ziare.com

Geoana la intalnirea cu Malstrom: 2011, anul aderarii la Schengen

Joi, 10 Februarie 2011, ora 15:24

   

Geoana la intalnirea cu Malstrom: 2011, anul aderarii la Schengen
Presedintele Senatului, Mircea Geoana, i-a spus, joi, comisarului european pentru Afaceri Interne, Cecilia Malmstrom, ca 2011 trebuie sa reprezinte anul aderarii Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen si ca tara noastra se bazeaza pe capacitatea persuasiva a acesteia pentru a obtine, cat mai curand, un regim nediscriminatoriu in privinta accesului pe continentul nord-american.

El a declarat, dupa intalnirea pe care Malmstrom a avut-o, la Palatul Parlamentului, cu membri ai celor doua Camere ale legislativului de la Bucuresti, ca reprezentantii tuturor formatiunilor politice i-au transmis comisarului european ca aderarea la Schengen reprezinta un obiectiv comun, indiferent de "disputele din plan intern si extern".

"De asemenea, ne-am exprimat convingerea ca nu trebuie schimbate regulile jocului atunci cand este vorba despre Romania sau Bulgaria cu privire la aderarea la spatiul Schengen. Intelegem ca exista o anumita preocupare in anumite capitale europene, ca exista elemente tehnice si politice care complica conversatia, (...) dar consideram ca anul 2011 trebuie sa reprezinte anul aderarii pentru Romania si Bulgaria pentru ca nu dorim sa intram intr-un concurs de frumusete cu vecinii nostri", a afirmat Mircea Geoana.

El a precizat ca, in cadrul discutiilor, a fost abordata si perspectiva liberalizarii vizelor pentru cetatenii Republicii Moldova, dar si problematica vizelor pentru SUA si Canada.

"Cu totii ne-am pus increderea in abilitatea diplomatica si persuasiunea doamnei comisar pentru ca Romania si tarile europene care inca nu au un sistem de vize cu SUA si Canada, cat mai curand posibil, sa intre in categoria tarilor care sa se bucure de un regim uniform si nediscriminatoriu in privinta accesului pe continentul nord-american", a spus presedintele Senatului.

Potrivit lui Geoana, in cadrul intalnirii cu comisarul european pentru Afaceri Interne au mai fost abordate problematica luptei impotriva crimei organizate, dar si a etniei rome.
"Pledoaria noastra a fost pentru un echilibru, pentru sprijinirea populatiei rome, pentru integrare sociala, lupta impotriva discriminarii care exista si la nivel national si european, dar, in acelasi timp, si zero toleranta fata de crima, fata de cei care nesocotesc legea, indiferent de etnia pe care o reprezinta", a completat presedintele Senatului.

Comisarul european pentru Afaceri Interne, Cecilia Malmstrom, efectueaza, joi, o vizita oficiala in Romania, la invitatia ministrului Administratiei si Internelor, Traian Igas.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1192 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Geoana la intalnirea cu Malstrom: 2011, anul aderarii la Schengen

Spune-i si lui Ponta,Antenescu si Voiculescu.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor