Intalnire la Cotroceni pe Schengen cu rezultat necunoscut. Stroe: Nu mi s-a cerut demisia!

Marti, 05 Martie 2013, ora 13:24
3282 citiri
Intalnire la Cotroceni pe Schengen cu rezultat necunoscut. Stroe: Nu mi s-a cerut demisia!

Intalnirea pe tema Schengen dintre presedintele Traian Basescu si reprezentantii Guvernului s-a incheiat fara declaratii oficiale. Administratia Prezidentiala a remis un scurt comunicat de presa. Singurul care a facut cateva declaratii a fost ministrul Radu Stroe.

"Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, a avut marti, 5 martie a.c., ora 11.00, la Palatul Cotroceni, o serie de consultari, in conformitate cu Articolul 86 din Constitutia Romaniei, cu prim-ministrul Guvernului Romaniei, domnul Victor-Viorel Ponta, cu ministrul Afacerilor Externe, domnul Titus Corlatean, si cu ministrul Afacerilor Interne, domnul Radu Stroe.

In cadrul consultarilor s-au discutat teme de politica externa, precum si mandatele Romaniei pentru sedinta Comitetului Reprezentantilor Permanenti (COREPER) din data de 6 martie a.c. si pentru Consiliul Justitie si Afaceri Interne (JAI) din 7 - 8 martie", se arata in comunicatul remis presei de Administratia Prezidentiala.

De asemenea, de la Palatul Victoria a fost remis presei un comunicat care include un paragraf identic cu cel de mai sus.

"Primul-ministru Victor Ponta si membri ai Guvernului, ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean si ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe au participat la consultarile organizate de presedintele Romaniei, in baza art. 86 din Constitutia Romaniei.

In cadrul consultarilor s-au discutat teme de politica externa, precum si mandatele Romaniei pentru sedinta Comitetului Reprezentantilor Permanenti (COREPER) din data de 6 martie a.c. si pentru Consiliul Justitie si Afaceri Interne (JAI) din 7 - 8 martie a.c.", se arata in comunicatul Guvernului.

In schimb, ministrul de Interne, Radu Stroe, care a parasit dupa o jumatate de ora discutiile de la Cotroceni, a declarat ca nu s-a discutat decat despre Schengen si a infirmat ca i s-ar fi cerut demisia dupa declaratiile facute.

"Eu am plecat mai repede. Am discutat doar despre Schengen! Pot sa spun doar ca ne-am inteles si ca lucrurile se vor aseza. In rest... am convenit sa se emita un comunicat de catre Administratia Prezidentiala si de acolo veti afla tot", a declarat Stroe, citat de Romania TV.

Intrebat daca presedintele i-a solicitat demisia, Radu Stroe a negat: "Nu, nu s-a pus deloc problema!".

Intrevederea cu seful statului, la care au participat si premierul Victor Ponta si ministrul de Externe, Titus Corlatean, a durat mai bine de o ora, incheindu-se dupa ora 12.00.

Este de asteptat ca la Consiliul JAI din 7-8 martie Romania nu va cere vot. Surse au declarat pentru Romania TV ca s-a stabilit ca de acum incolo toate partile interesate din tara se vor consulta inainte sa mai faca aprecieri publice cu privire la teme de acest tip.

Intre 7 si 8 martie are la loc Bruxelles reuniunea Consiliului Justitie si Afaceri Interne (JAI), unde trebuia luata in discutie si aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen.

C.B.

Citeste si:
Ce conduc politicienii care au promovat reducerea prețului la benzină. Mulți dintre ei nu au nici măcar mașină
Ce conduc politicienii care au promovat reducerea prețului la benzină. Mulți dintre ei nu au nici măcar mașină
Prețul carburanților a fost intens dezbătut de coaliția de guvernare, până ce s-a ajuns la soluția compensării cu 50 de bani (inițial fiind vorba de 1 leu). Mulți dintre politicienii care...
Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
Un politician român spune că i-au ajuns două mandate de deputat în Parlamentul României și nu mai vrea să candideze pentru această funcție în 2024. Nu se lasă însă de politică....
Comentarii
nolticus
rank 5
Haios Dobre asta; aminteste de bancu cu militienii si autorul