Ziare.com

Leonard Orban: Intrarea Romaniei in Schengen poate fi amanata cativa ani

Vineri, 12 Noiembrie 2010, ora 14:36

   

Leonard Orban: Intrarea Romaniei in Schengen poate fi amanata cativa ani
Consilierul prezidential pentru Afaceri Europene, Leonard Orban, a declarat ca exista nu numai riscul ca Romania sa nu fie admisa in Spatiul schengen in martie 2011, ci si riscul ca aderarea sa fie amanata pentru cativa ani.

"Nu este suta la suta sigur ca Romania va adera in martie 2011. Nu e sigur nici macar ca va adera in 2011, pentru ca formularea secretarului de stat Lellouche a fost mult mai dura", a spus Orban, referindu-se la declaratia Secretarului francez pentru Afaceri Europene, conform Radio France Internationale.

Mai mult, fostul comisar european e de parere ca daca Romania nu intra in 2011, amanarea ar putea fi prelungita pentru cativa ani, din cauza faptului ca urmeaza procese electorale importante in tari europene importante si se stie ca populatia din Vest se opune in general aderarii Romaniei.

Principala problema care ar putea impiedica aderarea Romaniei nu e neindeplinirea conditiilor tehnice, ci faptul ca unele tari s-ar putea opune. Printre ele, Franta, care a cerut prin vocea lui Pierre Lellouche ca aderarea sa fie amanata macar pana in vara,dupa publicarea raportului UE referitor la Mecanismul de Cooperare si Verificare pentru Romania. De asemenea, Belgia si Olanda au dat si ele semne ca iau serios in considerare amanarea aderarii Romaniei.

Aderarea Romaniei la Spatiul Schengen poate fi blocata chiar si de opozitia unui singur stat, dat fiind ca decizia se ia in Consiliul European, care poate sa ia decizii numai prin consens.
Harta alegerilor locale 2020. Lista cu toti candidatii la consiliile judetene si la primariile marilor orase din Romania

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1669 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
12 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

NU CRED DOAR PRESEDINTELE NE-A ASIGURAT CA TOTUL ESTE OK ?!?!?

Domnule Orban si dumneavoastra si francezii si olandezii vorbiti fara noima si numai el UNUL singur zice adevarul !!!
DOAMNE CITA IPOCRIZIE ESTE LA COTROCENI !!!!

 

pericolul exista

realitatile sunt diferite, iar UE nu admite discrepante

singura cale pentru apropiere este efortul statului dar
combinat cu acela al cetatenului al initiativei private

trebuie sa infruntam realitatea, sa mintim mai putin si
efectiv sa facem ceeace trebuie atunci cand ne pricepem

intrarea in UE ramane un mare cadou, e cazul sa atragem banii UE pe toate caile legale, sa eliminam prejudecata

muntii de bani stau la vedere insa tv-urile prezinta in emisiunile zilnice cozi cu oameni dezorientati pomenile

este greu pentru ca mintim toata ziua iar banii sunt cu destinatia adevarului, schimbarii societatii/dr. omului

Spatiul Carpato-Dunarean

Sa ne facem si noi cu bulgarii un "spatiu" si sa facem reguli de aderare,pentru toti cei care se opun aderarii noastre la spatiul Schengen.

 

SI LA EL O SA ADERE

REPUBLICA PROASPAT RECUNOSCUTA MOLOTOV caci doar pe ei ii mai prostii!!!

las ca fac eu spatiu plescoi

si cand vin francezi le cer pasaport cu viza de Plescoi. Si la Olandezi o sa le cer asa ceva

Alta aberatie

Spatiul Schengen nu poate interzice unui cetatean UE dreptul de-a circula,si la fel ca membru UE este imposibil de-a cere viza unui alt stat UE, automat aceasta decizie este luata de Parlamentul European si oricum nu se poate lua impotriva altui stat membru UE.Vrei sa ceri viza Olandei sau altui stat UE? este simplu: paraseste Uniunea,si atunci faci ce doresti

Si? Ce Castigi?

Nu poti opri libera circulatie a membrilor UE,aici defapt romanul nu intelege: Spatiul Schengen nu are nimica aface cu libera circulatie a cetatenilor UE in UE,si la fel ca membru UE nu este obligatoriu de-a face parte din spatiul Schenge,este doar o decizie care poate fi luata de fiecare stat in parte.De exemplu Marea Britanie,Cipru si Irlanda,nu fac parte si nici nu vor sa auda de Schengen,dar autmat fiind membrii UE,pot circula liber in alt stat din UE,infiferent fiind el Schengen sau nu.Ba dimpotriva Spatiul Schengen,o sa atraga Romaniei probleme,adica Hoarda Araba si Asiatica(care nu sunt de ordinul miilor,ci a milioanelor)ptr a intra in Spatiul Schengen,vor avea pe lista si Romania,ca tara de unde isi pot obtine viza mai usor si cu spaga!!!

Sarko e in pierdere de vitezà, el vrea al doilea mandat in 2012

si nu poate recupera voturi decat de la extrema dreaptà (FN). Deja unii sunt de pàrere cà nici nu ar mai tb sà candideze, và dati seama ce e pe capul lui ...

http://www.lepost.fr/article/2010/11/12/2301993_jacques-attali-le-parti-socialiste-est-une-machine-a-perdre.html

Acum cà justitia la noi e inexistentà, asta e evident, avem o clasà politicà de cea mai joasa spetà care se ocupà doar de propriile buzunare, nu cred cà refuzul aderàrii la Schengen o sà-i deranjeze de la bishnitzàrealà ... Singurul lucru care i-ar mai putea opri un pic cred cà ar fi blocarea fondurilor europeene pànà la deblocarea justitiei ... Asa nu ar mai avea de unde fura toatà clientela de partid care stà acum la robinetul cu euros ...

Romanii au optiunea de a boicota produsele si serviciile franceze, nu mai intrati la Carrefour, nu mai luati abonamente la Orange, eventual reziliati abonamentele pe care le aveti deja, cu o asemenea campanie s-ar putea termina un pic cu aroganta francezilor , dar nu stiu dacà romanii sunt in stare...

 

Nu meritam sa intram in spatiul Schengen.

Cu magistrati precum Viorica Costiniu,Lidia Barbulescu,informatoarea Bejinariu din fruntea CSM si altele,care dau sentinte strigatoare la cer,nu meritam sa facem parte din lumea civilizata.

 

Romania este cunoscuta si recunoscuta drept un stat corupt si care...

...refuza, de facto, sa depuna eforturi in directia ameliorarii situatiei! Vom intra, probabil, in spatiul Schengen atunci cand vom scapa si de penibila monitorizare pe Justitie! Sa traiasca individul caruia ii datoram aceasta conditia rusinoasa in care ne aflam! Dar sa plece ***.uolii de la butoane, ca prea a blocat totul in tzara asta!!

 

Nu numai asa,ci mai rau

UE trebuia sa puna conditia Romaniei inca de pe atunci: vreti sa intrati in UE? Numai cand vom vedea la puscarie pe Iliescu,Vantu,si toata sleata securista moscovita care radeau de noi in 1989 si care de atunci si-au batut joc de acest popor si inca isi mai bat joc

Instabilitatea politica din Romania amina intrarea in spatiul Schengen.

Oamenii politici din Romania sunt responsabili pentru ratarea intrarii in spatiul Schengen.Parlamentarii nostri se cearta ca niste copiii minori in loc sa rezolve problemele vitale a rominilor.Mincati banii poporuluifara sa faceti nimic.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor