Ziare.com

Liderii UE vor analiza in iunie modificarea Tratatului Schengen

Vineri, 06 Mai 2011, ora 22:33

   

Liderii UE vor analiza in iunie modificarea Tratatului Schengen
Liderii UE vor analiza efectuarea unor posibile schimbari in Tratatul Schengen in cadrul unei ample dezbateri pe tema problemelor legate de migratie programata sa aiba loc in timpul summit-ului de la 24 iunie, a declarat vineri presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, transmite EFE.

Intr-o scrisoare trimisa vineri presedintelui francez Nicolas Sarkozy si primului ministru italian Silvio Berlusconi, Van Rompuy a precizat ca sefii de stat si de guvern comunitari vor "reflecta" asupra unor posibile modificari ale actului normativ, pentru a "suspenda temporar aplicarea deplina a prevederilor Schengen".

Totusi, aceasta suspendare ar urma sa fie pusa in practica "in situatii exceptionale si strict delimitate", a adaugat Van Rompuy in scrisoare.

Scrisoarea constituie de fapt un raspuns la misiva pe care Sarkozy si Berlusconi i-au trimis-o la 26 aprilie lui Van Rompuy si presedintelui CE, Jose Manuel Durao Barroso, cerand sa se aduca modificari Tratatului Schengen. Scopul este de a face fata diferitelor crize migratorii, cum ar fi cea prin care trece Italia odata cu sosirea a numerosi imigranti ilegali din nordul Africii.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 878 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor