Liderul senatorilor PNL: Tensiunile marca Basescu, motiv de esec pe Schengen

Joi, 07 Martie 2013, ora 07:30
4027 citiri
Liderul senatorilor PNL: Tensiunile marca Basescu, motiv de esec pe Schengen

Liderul de grup al senatorilor PNL, Puiu Hasotti, da vina pe Traian Basescu pentru esecul aderarii la Spatiul Schengen, spunand ca e foarte probabil ca "tensiunile politice" create de presedintele Traian Basescu sa fi adus acest esec.

"Esecul Schengen se datoreaza presedintelui Basescu, care s-a facut responsabil de conducerea politicii externe. In plus, tensiunile politice din ultimii opt ani tot lui i se datoreaza (...) tensiunile politice s-ar putea sa fi contat foarte mult in evaluarea pe Schengen", a declarat Hasotti pentru Ziare.com.

Intrebat daca Guvernul USL nu are si el o responsabilitate in esecul aderarii la Schengen, senatorul PNL a spus ca "guvernul PDL si Traian Basescu au o responsabilitate. USL a incercat, justificat, sa-l suspende pe Traian Basescu, generatorul tensiunilor politice".

Hasotti nu a dorit sa comenteze faptul ca si Finlanda, dupa Germania, a anuntat ca se opune aderarii noastre la Schengen.

Finlanda blocheaza aderarea Romaniei la Schengen: E prea corupta

Dupa Germania, si Finlanda anunta ca va bloca aderarea Romaniei si a Bulgariei la Schengen, inainte de reuniunea JAI planificata joi.

Atat Guvernul, cat si Parlamentul finlandez au transmis ca cele doua tari sunt "prea corupte" si "nu traiesc conform principiului statului de drept", o preconditie pentru aderarea la spatiul Schengen, noteaza postul public finlandez YLE.

Obiectia Finlandei este sustinuta si de Germania, prin vocea ministrului de Interne, Hans-Peter Friedrich.

Ministrul finlandez de Interne, Paivi Rasanen, a respins acuzatiile conform carora aceasta decizie are legatura cu problema rromilor est-europeni care vin sa cerseasca in Finlanda.

#Hasotti Basescu Schengen, #Hasotti aderare Schengen , #Schengen