Ziare.com

Liviu Popa: MAI e pregatit pentru ultima evaluare pe Sistemul Informatic Schengen

Vineri, 26 Noiembrie 2010, ora 22:04

   

Liviu Popa: MAI e pregatit pentru ultima evaluare pe Sistemul Informatic Schengen
Ministerul Administratiei si Internelor este pregatit pentru ultima evaluare privind sistemul informatic Schengen, care va avea loc in luna decembrie, a declarat, vineri, seful Politiei Romane, chestorul Liviu Popa. Acesta a subliniat ca MAI a facut eforturi mari pentru asigurarea dotarii tehnice privind integrarea.

"Partea tehnica privind integrarea in Spatiul Schengen este evaluata de Comisia Europeana. Pana acum au fost sase evaluari, toate au fost apreciate foarte bine de comisiile de evaluare. In luna decembrie va fi ultima evaluare pe Sistemul Informatic Schengen (SIS). Noi suntem pregatiti si din acest punct de vedere, s-au facut eforturi foarte mari. Sunt convins ca, din punct de vedere tehnic, ceea ce este partea ministerului va fi indeplinita", a spus Popa, potrivit Mediafax.

Intrebat daca Romania va fi acceptata in Spatiul Schengen, Liviu Popa a spus ca in ceea ce priveste ministerul s-au facut toate eforturile pentru integrarea in acest spatiu.

"Decizia nu ne apartine, trebuie sa respectam aceasta decizie. In ce ne priveste, cred ca toate eforturile care s-au facut s-au facut in scopul integrarii in acest Spatiu Schengen", a spus seful Politiei Romane.

Expertii comisiei de evaluare Schengen au fost in Romania, in perioada 15 - 17 noiembrie, cand au vizitat Aeroportul International "Henri Coanda" Otopeni din Bucuresti si Aeroportul "Traian Vuia" din Timisoara, in cadrul unei vizite de reevaluare.

Marian Tutilescu, seful Departamentului Schengen din MAI, a declarat marti, ca, in urma reevaluarii expertilor statelor membre pe frontierele aeriene in Romania a fost intocmit deja un raport preliminar, care a fost inaintat si autoritatilor romane pentru observatii.

Tutilescu a precizat ca evaluarea este "foarte pozitiva", raportul final al expertilor urmand sa fie aprobat in 8 decembrie in grupul de lucru SCH-EVAL.
Ultima vizita de evaluare va avea loc in perioada 6-10 decembrie, privind Sistemul Informatic Schengen (SIS) - SIRENE.

Programul vizitei de evaluare Schengen in domeniul SIS/SIRENE vizeaza evaluarea din punct de vedere al indeplinirii standardelor Schengen a structurilor MAI cu competente in domeniu.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 883 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor