Ziare.com

MAE: Aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen, pe agenda JAI din martie

Duminica, 24 Februarie 2013, ora 20:16

   

MAE: Aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen, pe agenda JAI din martie
Subiectul aderarii Romaniei si Bulgariei la Schengen se afla pe agenda Consiliului JAI din martie, a precizat Ministerul de Externe, in urma unor informatii publicate de presa bulgara, potrivit carora extinderea spatiului Schengen ar fi fost scoasa de pe agenda.

"Ministerul Afacerilor Externe reconfirma ca la acest moment subiectul se afla pe agenda Consiliului JAI, conform documentelor oficiale transmise partii romane. Mentionam ca respectiva trecere in revista a agendei la care face referire presa bulgara, este in responsabilitatea biroului de presa al Consiliului si poate suferi modificari, asa cum se mentioneaza si pe prima pagina a proiectului de agenda", se arata in raspunsul MAE.

Postul bulgar de radio a relatat, citand biroul de presa al Consiliului, ca extinderea spatiului Schengen a fost scoasa de pe agenda Consiliului JAI din 7 si 8 martie.

Criza politica din Bulgaria a dus la emiterea mai multor ipoteze conform carora va compromite aderarea acestei tari si a Romaniei in spatiul comunitar.

Unul dintre cei care a negat aceste zvonuri a fost Oliver Grogan, ambasadorul la Bucuresti al Irlandei, tara care detine presedintia Consiliului UE.

"Nu cred ca acesta va fi un factor", a afirmat Grogan intrebat de jurnalisti daca sansele Romaniei privind o decizie pozitiva privind aderarea la Schengen la Consiliul JAI din 6-7 martie sunt afectate de criza politica din Bulgaria.

"Noi speram ca nu vor fi probleme privind procesele de reforme din Bulgaria si angajamentul la nivel inalt al acestei tari cu Uniunea Europeana", a spus Grogan.

De asemenea, el a subliniat ca subiectul aderarii Romaniei si Bulgariei la Schengen va fi pe agenda Consiliului JAI din 6-7 martie, ca nu vede posibila o amanare privind luarea unei decizii fara ca acest lucru sa fie acceptat si de cele doua tari.

"In ceea ce priveste presedintia irlandeza, noi ne straduim sa obtinem un acord intre toate statele membre privind o decizie favorabila aderarii la Schengen", a afirmat ambasadorul irlandez.

Sursa: rNews

Articol citit de 2389 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

"Ministerul Afacerilor Externe reconfirma"

Eu nu cred o iota din ce "reconfirma" MAE roman, pana nu am o confirmare dintr-o sursa externa. Sub Corlatean MAE e chiar mai penibil decat sub Marga. Unde i-or gasi ???

 

Chestia asta-i poate interesa numa' pe Ingleji...

.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor