Ziare.com

MAE dezminte ca Norvegia ne refuza accesul in Schengen

Sambata, 03 August 2013, ora 19:55

   

MAE dezminte ca Norvegia ne refuza accesul in Schengen
Ministerul roman de Externe precizeaza intr-un comunicat remis presei ca niciun oficial din Norvegia nu a exprimat recent vreo pozitie publica impotriva aderarii Romaniei la Schengen, in replica la informatiile lansate zilele trecute de presa rusa.

"Nici un oficial guvernamental norvegian nu a facut recent vreo declaratie publica in sensul articolului mentionat. Din contra, cu prilejul intalnirilor avute la diverse niveluri cu oficialitatile norvegiene, partea romana a fost asigurata de faptul ca Norvegia sustine aspiratiile legitime ale Romaniei de aderare la Spatiul Schengen, avand in vedere statutul si relatiile speciale pe care Norvegia le are cu UE.

Reamintim faptul ca Norvegia nu este membra a UE, insa participa pe deplin la Spatiul Economic European si la Acordul Schengen, neavand insa, sub aspect strict tehnic, drept de vot in Consiliul Justitie si Afaceri Interne", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

De asemenea, MAE precizeaza ca la nivelul Ambasadei Romaniei la Oslo nu exista informatii privind existenta vreunui ONG norvegian care sa stranga semnaturi pentru o petitie contra aderarii tarii noastre la Schengen, asa cum se arata in presa rusa.

"Libertatea de miscare a cetatenilor statelor membre UE (una dintre cele 4 libertati fundamentale) este garantata prin Tratatele de Aderare la Uniune si nu are legatura directa cu apartenenta la Spatiul Schengen. Astfel, din momentul aderarii Romaniei la UE, cetatenii romani pot calatori liber in Spatiul Economic European, deci si in Norvegia, indiferent de apartenenta tarii noastre la Spatiul Schengen", se mai arata in comunicatul citat.

Norvegia se opune extinderii spatiului Schengen si aderarii Romaniei si Bulgariei la zona de libera circulatie, alaturi de alte state membre UE, a transmis site-ul rus Radiovesti, citat de agentia Focus.

Norvegia se opune aderarii Romaniei la spatiul Schengen - presa rusa (Video)

Conform sursei citate, nemultumirea este in crestere in societatea norvegiana fata de perspectivele intrarii celor doua tari in zona Schengen.

C.B.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1054 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Niciodată, niciodată, dar niciodată nu va fi unanimitate! Asa că, pa

nă nu se scoate principiul unanimitătii, fiti... optimisti!

 

Mai tovarasi, nu credeti ca o buna sedinta de partid ii va calma

pe tovarasii reticenti la rromanizarea Europei?

 

Vreau in Schengen

dar nu cred ca meritam .

 

MAE,iata ce fac rromii cumatrului rrom al lui Basescu la Oslo .

Imagini cutremurătoare cu țigani romani (romi) in Norvegia.Intreaga Europa a vazut la nunta fiicei mafiotului Basewscu cum tiganii aveau loc de conste infractionala la masa socrului mic Basescu Traian.In toate marile orașe din Norvegia au aparut hoardele de țigani (romi) cea mai mare parte din Romania. Aceste creaturi murdare cutreieră străzile zi și noapte, agasează trecătorii și fac pipi peste tot, fură tot ce pot, in special fură din magazine și lasă un val de gunoi in urma lor.
Romii din Oslo .Cerșesc in fața catedralei Oslo, vand bijuterii de aur fals. Vaterland Park a devenit un W.C.

http://www.youtube.com/watch?v=Xj3Zy9_y39U

MAE continua sa ascunda complicitatea lui Basescu la terorism !

In loc sa ceara Consiliului European si Curtii de Justitie de la Luxembourg judecarea teroristului ninternational Basescu Traian si ai tuturor complicilor lui din SRI, SIE ,MAE face declaratii care nu au nici o valoare internationala.Peste intreaga Europa crimele impotriva umanitatii savarsite de terorist international ,contrabandist in zone de razboi supuse embargouluio ONU,basescu traian creaza insecuritate europeana.Norvegia.Germania si alte state occidentale au fost clare si concise in exprimarea opunerii lor la admiterea in spatiul Schengen al mafiotilor lui Basescu:
" "Pentru ca tara să se intoarcă la apele mai calme, există de fapt o singură optiune: Traian Băsescu trebuie să demisioneze si să facă loc pentru alegerile prezidentiale mai tarziu in 2012, in paralel cu alegerile parlamentare." (sursa: DW)

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor