Manfred Weber: Nu putem tolera comportamentul Guvernului roman

Marti, 15 Octombrie 2013, ora 20:20
8074 citiri
Manfred Weber: Nu putem tolera comportamentul Guvernului roman

Vicepresedintele german al PPE din Parlamentul European, Manfred Weber, a explicat de ce se opune tara sa aderarii Romaniei la spatiul Schengen, aratand cu degetul la Guvernul de la Bucuresti, care "se implica clar in treburile justitiei".

Intr-un interviu pentru Calea Europeana, europarlamentarul german a fost intrebat daca lipsa de credibilitate din partea Romaniei este inca o problema actuala.

"Nu putem tolera comportamentul actualului Guvern din Romania. Se implica clar in treburile justitiei, incalcand independenta magistratilor. Asta compromite separarea puterilor in stat", a raspuns viceliderul PPE.

Adio, Schengen! Dupa Franta, si Germania cere masuri impotriva Romaniei (Video)

Acesta a precizat ca motivul pentru care Germania se impotriveste aderarii Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen nu este legat de discriminarea cetatenilor celor doua tari, declarandu-se insa de acord cu afirmatia ministrului de Interne german, referitoare la necesitatea unei actiuni politice urgente pentru promovarea si integrarea sociala a rromilor.

"In cautarea unui trai mai bun, multi romani si bulgari au migrat in Germania, in mod special, in ultimele luni. Din pacate, s-a cautat accesarea beneficiilor sociale pe care statul german le ofera. De aici si pozitia Germaniei impotriva aderarii", a explicat Weber.

In ce priveste motivele impotrivirii Germaniei care tin strict de Romania, vicepresedintele PPE a amintit de rata de absorbtie a tarii noastre, care "a scazut la un nivel deplorabil".

Totodata, Manfred Weber a sustinut ca nu poate fi vorba despre "populism european", deoarece "nu esti 'populist' atunci cand constati un deznodamant critic".

Nu in ultimul rand, vicepresedintele PPE a spus ca, inainte de o decizie referitoare la aderarea Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen, cele doua tari vor trebui sa astepte raportul MCV al Comisiei Europene, care este preconizat pentru luna ianuarie 2014: "Pana atunci nu vom avea noutati in ceea ce priveste Schengen".

Parlamentarii germani dau vina pe Romania pentru esecul aderarii la Schengen

Ministrul German de Interne, Hans-Peter Friedrich, a acuzat gradul redus de absorbtie a fondurilor europene din Bulgaria si Romania si cere Comisiei Europene sa ia masuri.

"Conditiile de trai si nivelul veniturilor medii difera foarte mult in tarile Europei. Daca decizia tribunalului va fi definitiva, atunci este evident ca ea va reprezenta un motiv de crestere a imigratiei catre Germania", a spus ministrul Friedrich, intr-un interviu acordat unui ziar din Germania.

Citește și:
Scandalul Bîstroe. Rezultatele surprinzătoare ale analizelor din 2005 versus retorica PSD
Scandalul Bîstroe. Rezultatele surprinzătoare ale analizelor din 2005 versus retorica PSD
În ultimele două săptămâni, opinia publică din România a fost inflamată de o informație lansată public de ministrul Sorin Grindeanu, potrivit căreia autoritățile din Ucraina ar face...
Cum au ajuns principalele reforme ale coaliției să fie tărăgănate la nesfârșit. Legile Educației și pensiile speciale, între controverse și interese politice
Cum au ajuns principalele reforme ale coaliției să fie tărăgănate la nesfârșit. Legile Educației și pensiile speciale, între controverse și interese politice
În ciuda promisiunilor și „urgențelor” prezentate de coaliția de guvernare PSD-PNL la finalul anului trecut, mai multe subiecte de interes public au fost amânate în repetate rânduri ori...
#vicepresedinte PPE Romania aderare Schengen, #Manfred Weber Guvern implicare justitie, #Germania Romania aderare Schengen , #Schengen