Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Merkel: Romania si Bulgaria, evaluate independent pentru aderarea la Schengen

Luni, 11 Octombrie 2010, ora 17:42
2971 citiri
Merkel: Romania si Bulgaria, evaluate independent pentru aderarea la Schengen
Foto: BGNES

Cancelarul german Angela Merkel, aflata in vizita oficiala la Sofia, a mentionat luni ca tara sa va lua o decizie de abia in noiembrie referitor la sprijinirea Bulgariei si Romaniei pentru aderarea la Spatiul Schengen.

Potrivit Novinite, Angela Merkel ar fi declarat ca Romania si Bulgaria vor fi evaluate separat in procesul de aderare la Spatiul Schengen.

In ceea ce priveste perspectivele Bulgariei de a fi admisa in martie 2011, Merkel a subliniat ca decizia aceasta nu va fi una politica, ci se va baza pe o corecta revizuire a criteriilor stabilite.

"Germania examineaza intotdeauna indeplinirea criteriilor. Acesta este modul in care vom analiza posbilitatea de acordare a statutului de membru Schengen pentru Bulgaria si Romania. Nu pot spune astazi care va fi decizia noastra, pot spune doar ca va fi o decizie corecta. Pentru noi, este esential ca nu exista coruptie in eliberarea vizelor si ca statul de drept este respectat. Aceste intrebari nu au nimic de-a face cu problema rromilor, a explicat Merkel tinand sa sublinieze ca expulzarea cetatenilor bulgari si romani de origine rroma din Franta in ultimele luni nu are nicio influenta asupra perspectivelor celor doua tari de a adera la Spatiul Schengen.

La randul sau, premierul bulgar Boiko Borisov a spus ca Bulgaria va continua pe calea spre Schengen. "Ne vom dubla sau chiar tripla eforturile ca sa fim si dupa aderare o frontiera externa sigura a Uniunii Europene", a declarat acesta.

Bulgaria sta cel mai prost la capitolul "vize" pentru aderarea la Schengen - studiu

Borisov a urat succes si Romaniei pe calea spre Schengen. "Speram sa respectam cu totii criteriile si sa nu mai fie frontiere la Dunare", a spus premierul bulgar.

Dupa incheierea vizitei in Bulgaria, Angela Merkel va pleca spre Bucuresti. Presedintele Romaniei Traian Basescu o va primi marti, la Palatul Cotroceni.

Traian Basescu se intalneste cu Angela Merkel

Ea va purta convorbiri politice si cu premierul Emil Boc si va face o vizita la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj, unde i se va decerna titlul de Doctor Honoris Causa.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Merkel Romania Schengen, #Merkel Schengen Bulgaria , #Schengen
Comentarii
Poza scremenciuc
scremenciuc
rank 2
Daca "noul vechi "val PSD pune mana pe putere...s-a dus pe apa Sambetei sabnsa de a intra in spatiulschengen
Poza mcquin
mcquin
rank 5
Iluzia Schengen se stinge pentru Romani/multumim din inima partidului si marelui carmaci.