Ministrul de Interne asigura ca Romania intra in Schengen in martie 2011

Miercuri, 29 Decembrie 2010, ora 16:55
2439 citiri
Ministrul de Interne asigura ca Romania intra in Schengen in martie 2011

Anul 2011 va fi anul in care Romania va intra in spatiul Schengen, mai precis in luna martie, asa cum a fost convenit cu partenerii europeni, Romania fiind pregatita pentru aderare, conform si ultimului raport din decembrie, a declarat miercuri, la Sibiu, ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas.

"Haideti sa ne pastram optimismul, speranta si sa luam in calcul ca in 2011 va fi anul in care Romania va intra in spatiul Schengen, asta datorandu-se faptului ca ne-am indeplinit toate obiectivele si toate solicitarile care ne-au fost trasate de catre partenerii europeni. (...) Este un lucru fals ca Romania nu este pregatita pentru spatiul Schengen. Martie 2011 ramane termenul de aderare la Schengen", a spus Igas.

El a adaugat ca optimismul sau se bazeaza pe concluziile celor sapte comisii de evaluare din 2010 si ultimul raport pozitiv primit in decembrie 2010 de catre Romania.

"Nu avem ce sa reprosam nimanui. Suntem in grafic. Am avut acele comisii de evaluare, sapte, ultima din luna decembrie, a fost un raport pozitiv. Sunt lucruri care s-au intamplat si ne dau sperante ca vom adera in 2011 la spatiul Schengen. Haideti sa vedem partea plina a paharului, nu cea goala", a evidentiat ministrul Administratiei si Internelor.

De asemenea, Igas i-a indemnat pe toti politicienii romani sa militeze in UE pentru aderarea tarii noastre la spatiul Schengen.

"Haideti sa ii indemnam si pe ceilalti oameni politici, pe celelalte partide sa faca acelasi lucru, sa militeze pentru cauza Romaniei si sa nu faca deservicii Romaniei cand se duc in Uniunea Europeana. Noi nu am facut altceva decat sa militam pentru cauza Romaniei", a mai precizat Igas.

Acesta a participat miercuri, la prefectura din Sibiu, alaturi de ministrul Economiei, Ion Ariton, la ceremonia de numire in functia de prefect interimar a lui Horatiu Racuciu, care l-a inlocuit pe fostul prefect, Constantin Trihenea, actual consilier al ministrului Ariton si viitor director al companiei Hidroelectrica.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#ministrul Internelor, #Traian Igas, #Schengen Romania, #aderare Romania Schengen 2011 , #Schengen