Mircea Diaconu, despre Schengen: Putem spune si noi "luati-va Carrefour si toate astea" (Video)

Vineri, 08 Martie 2013, ora 06:57
10861 citiri
Mircea Diaconu, despre Schengen: Putem spune si noi "luati-va Carrefour si toate astea" (Video)

Vicepresedintele PNL Mircea Diaconu a criticat faptul ca Romania a fost amanata de la aderarea la Spatiul Schengen, joi, la Consiliul JAI, spunand ca e bine ca guvernul roman a luat atitudine in aceasta privinta.

"Nimic nou pe frontul de Vest (...) legatura cu MCV e o exagerare din partea lor si a tuturor, n-are nicio legatura. Cand cineva nu vrea ceva, gaseste o scama, ceva. Ca si cum ai spune 'e foarte bun Constantinescu, dar nu-l votez ca are barba'

MCV nu e un instrument ca metrul, la care stii cati centimetri are, e un instrument politic si politizat, e asurd. In stare de absurd, masura metrului e variabila, asa ca nu te mai masori, le spunem 'aveti nevoie de noi in Schengen, ne sunati'. In toate privintele in care nu suntem tratati normal, de la egal la egal, nu e in regula", a spus fostul ministru al Culturii pentru Ziare.com.

El spune chiar ca le putem transmite occidentalilor ca pot sa-si ia inapoi investitiile in Romania.

"Daca ne-au primit nepregatiti in Uniunea Europeana, sa aiba curajul sa ne spuna, dar putem spune si noi 'va luati Carrefour (lant de magazine francez-n.red) si toate astea'.

Guvernul a dat un semnal de verticalitate, e foarte bine lucrat ca tactica politica", a mai comentat Diaconu.

Aderarea la Schengen, amanata

Ministrii de Interne si Justitie din statele membre UE reuniti, joi, in Consiliul JAI, au convenit amanarea deciziei privind aderarea Romaniei si Bulgariei pana la o data ulterioara nedefinita.

Aderarea la Schengen, amanata oficial. Stroe nu e nemultumit

In plus, ministrii din Consiliul JAI au decis ca rediscutarea temei sa aiba loc intr-o reuniune in luna decembrie a acestui an, a declarat ministrul roman de Interne, Radu Stroe, in cadrul reuniunii de la Bruxelles.

"As vrea sa aduc la cunostinta opiniei publice faptul ca ceea ce s-a decis astazi este sa se reia subiectul Schengen pana la sfarsitului anului 2013 in vederea stabilirii cailor de urmat pe baza abordarii in doua etape. Aceasta solutie practic reconfirma continuarea procedurilor privind aderarea Romaniei la Schengen. Aceasta a fost solutia de compromis pe care a acceptat-o toata lumea si ca urmare, cum se spune, mergem inainte", a declarat Radu Stroe intr-o conferinta de presa.

Citeste si:
Vlad Voiculescu cere demisia lui Robert Negoiță: ”Nu ne mai surprinde, un alt primar care se trage din PSD a fost trimis azi în judecată”
Vlad Voiculescu cere demisia lui Robert Negoiță: ”Nu ne mai surprinde, un alt primar care se trage din PSD a fost trimis azi în judecată”
Preşedintele USR Bucureşti, Vlad Voiculescu, îi cere demisia lui Robert Negoiţă, după ce primarul Sectorului 3 a fost trimis în judecată de DNA pentru abuz în serviciu şi un prejudiciu de...
Dosarul 10 august și riscul schimbării axei strategice
Dosarul 10 august și riscul schimbării axei strategice
România pare încremenită la patru ani de la reprimarea marelui miting împotriva guvernării PSD, care cu Liviu Dragnea la butoane strivea Justiția. S-au schimbat doar discursurile și oamenii...