Ziare.com

Nemtii din Romania cer Germaniei sa sustina ferm aderarea la Schengen

Sambata, 08 Octombrie 2011, ora 09:12

   

Nemtii din Romania cer Germaniei sa sustina ferm aderarea la Schengen
Secretarul de stat Bogdan Aurescu a semnat vineri, in Germania, un protocol la un document comun privind problemele etnicilor germani din tara noastra care contine un apel al acestei minoritati catre Executivul de la Berlin pentru a continua sa sustina ferm aderarea Romaniei la Schengen.

Aurescu, secretar de stat pentru afaceri europene, a participat la o reuniune a comisiei mixte guvernamentale romano-germane pentru probleme ale etnicilor germani din Romania, care s-a desfasurat la Berlin, se arata intr-un comunicat al MAE remis Ziare.com.

Partea germana a fost condusa de Christoph Bergner, secretar de stat parlamentar la Ministerul federal de Interne al Germaniei si imputernicit al Guvernului federal pentru problemele imigrantilor de origine germana si minoritati nationale.

Partile au discutat si convenit proiectele ce vor fi derulate in intervalul 2011 - 2012.

Reuniunea are loc la doar o zi dupa incheierea vizitei oficiale a ministrului roman al Afacerilor Externe Teodor Baconschi in Germania.

La propunerea lui Bogdan Aurescu, s-a convenit sa se marcheze in 2012 sarbatorirea a 20 de ani de la crearea comisiei mixte guvernamentale. Secretarul de stat roman a aratat ca aceste aniversari reprezinta momente de o incarcatura aparte, marcand doua decenii de colaborare aprofundata si incredere reciproca: "colaborarea romano-germana privind problematica minoritatii germane din Romania reprezinta un model de abordare in spirit european".

"Relatia romanilor cu sasii si svabii din Transilvania, Banat si Bucovina a dobandit de-a lungul istoriei comune de peste opt secole si o incarcatura sentimentala, datorita convietuirii pasnice, a recunoasterii si aprecierii contributiei lor la evolutia economico-sociala a Romaniei", a declarat Aurescu, se mai arata in comunicatul citat.

De asemenea, partile s-au angajat sa sustina, si pe mai departe, prin eforturi comune, masurile concrete de sprijinire a proiectelor care servesc pastrarii, punerii in valoare si dezvoltarii identitatii culturale, lingvistice si spirituale a minoritatii germane din Romania si a patrimoniului cultural al acesteia.

Prevederile protocolului semnat reconfirma disponibilitatea partilor de a sustine programele in domeniile invatamantului, culturii, dar si in planul asistentei sociale si al dezvoltarii economice realizate in cadrul cooperarii romano-germane.

B.B.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1598 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Mda .

.

 

Aurescu este un politruc ,complice cu basescu traian caruia

nu-i pasa de crimele savarsite de gruparea de crima organizata PDL-udrea basescu boc in tarile membre ale U.E ,crime care s-ar acutiza odata cu primirea Romaniei in Schengen cat timp basescu traian este un fraudulos presedinte al Romaniei.Cum sa intre pe mana unui infractor ca Igas ,sau terorist ca basescu documente secrete ale Schengen?

Romanii din Romania ,inclusiv etnicii germani,cer categoric Germanie

sa nu-l primeasca pe teroristul international basescu traian pana ce acesta nu explica de ce a "... a refuzat in anul 2008, sa semneze Codul de conduita al UE, implicit al EDA, in domeniul achizitiilor militare. Sunteti singura tara a Uniunii care a refuzat acest lucru si, din aceasta cauza, in urma investigatiilor facute de EDA, il acuzam pe Traian Basescu de faptul ca refuzul sau categoric, in ciuda normelor care trebuiesc respectate in Uniune de catre tarile membre, are la baza favorizarea si chiar complicitatea sa la contrabanda nationala si interstatala cu arme!".

http://amalgammax.wordpress.com/2010/05/25/%C8%99oc-basescu-acuzat-de-un-oficial-al-uniunii-europene-de-contrabanda-cu-armament/

 

Si eu as zice tot mda

Adica mai trebuie convinsi sa semneze un astfel de protocol cei din minoritatile franceza,olandeza,finlandeza...

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor