Nici danezii nu ne vor in Schengen

Joi, 28 Aprilie 2011, ora 16:21
3079 citiri
Nici danezii nu ne vor in Schengen
Foto: Arhiva

Europarlamentarii danezi din toate grupurile politice au facut demersuri pentru ca Guvernul lor sa impiedice aderarea "prematura" a Romaniei si Bulgariei la Schengen.

Totodata, politicienii danezi au insistat ca Executivul sa sustina Franta si Germania, relateaza focus-fen.net.

Romania si Bulgaria nu ar trebui sa adere la Schengen inainte de a rezolva problemele cu coruptia si crima organizata, au precizat patru europarlamentari intr-o scrisoare adresata premierului danez.

Documentul a fost semnat de Bendt Bendtsen (PPE), Christel Schaldemose (Grupul Aliantei progresiste a socialistilor si democratilor), Emilie Turunen (Grupul Verzilor) si Jens Rohde (Grupul Aliantei liberalilor si democratilor pentru Europa).

Desi aderarea Romaniei la spatiul Schengen a fost contestata de mai multe tari, raportul PE intocmit in luna aprilie arata ca Romania si Bulgaria au demonstrat ca sunt suficient de pregatite pentru aplicarea prevederilor acquis-ului Schengen intr-o maniera satisfacatoare.

Documentul redactat de eurodeputatul Carlos Coelho, cu privire la extinderea spatiului Schengen, arata ca, "tinand cont de rezultatele evaluarilor si a vizitelor de reevaluare necesare realizate de echipele de experti, raportorul ajunge la concluzia ca, desi exista unele chestiuni deosebite care vor necesita o informare periodica si o urmarire pe viitor, acestea nu constituie un obstacol pentru deplina aderare a celor doua state membre" la spatiul Schengen.

La randul sau, Jens Rohde sustine ca numerosi vest-europeni sunt agresati de infractori romani, subliniind ca prevederile Tratatului Schengen oricum fac obiectul unor discutii si sunt propuse schimbari.

Documentul urmeaza a fi supus votului in Comisia LIBE in data de 2 mai. Votul in plen va avea loc in sesiunea de la Strasbourg din luna iunie, inaintea reuniunii Consiliului Justitie si Afaceri Interne (JAI) din aceeasi luna. In procesul decizional privind extinderea spatiului Schengen, Parlamentul European trebuie sa isi dea un aviz consultativ.

In tabara Romaniei se afla insa tari precum Ungaria si Spania. Premierul ungar, Viktor Orban, a carui tara detine presedintia Uniunii Europene, a declarat, la Bruxelles, ca Romania si Bulgaria, desi pregatite tehnic, nu au sustinere politica pentru a putea adera la spatiul Schengen.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Gabriela Firea după decizia comasării alegerilor: ”Am votat să avem liste comune la europarlamentare cu PNL”
Gabriela Firea după decizia comasării alegerilor: ”Am votat să avem liste comune la europarlamentare cu PNL”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat, miercuri, că a votat ca alegerile europarlamentare să fie comasate cu cele locale, iar PSD şi PNL să aibă liste comune la alegerile...
LIVE Liderii coaliției explică decizia privind comasarea alegerilor și liste comune PNL-PSD: ”Este absolut o mișcare tactică”/”Am făcut ce e mai bine pentru țara mea” VIDEO
LIVE Liderii coaliției explică decizia privind comasarea alegerilor și liste comune PNL-PSD: ”Este absolut o mișcare tactică”/”Am făcut ce e mai bine pentru țara mea” VIDEO
Liderii coaliţiei de guvernare PSD-PNL, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, au anunțat miercuri seară, 21 februarie, decizia în privinţa organizării alegerilor din acest an. Cele două...
#Schengen aderare romania bulgaria, #Schengen romania europarlamentari danezi , #Schengen
Comentarii