Olanda, izolata si presata sa ne primeasca in Schengen - presa

Joi, 08 Decembrie 2011, ora 14:47
5165 citiri
Olanda, izolata si presata sa ne primeasca in Schengen - presa

Presa din Olanda spune ca liderii acestei tari vor fi supusi presiunii la Consiliul European din 8-9 decembrie, pentru a accepta aderarea Romaniei si Bulgariei la Spatiul Schengen.

"Olanda va fi sub presiune la summit-ul de doua zile al UE in Bruxelles pentru a renunta la opozitia sa fata de aderarea zonei Schengen cu granite deschise a Romaniei si Bulgariei. Pozitia Olandei este izolata - Finlanda a renuntat deja la opozitia sa", scrie cel mai cunoscut ziar olandez, De Telegraaf, citat de agentia Focus.

Guvernul olandez a anuntat insa ca nu are de gand sa accepte primirea Romaniei si Bulgariei in Schengen, pentru care e nevoie de acordul tuturor tarilor europene. Ultima data, executivul batav a respins chiar si o aderare partiala a celor doua, caz in care granitele maritime si aeriane ar fi fost primele ridicate.

Chiar si Franta sau Germania au anuntat ca ar fi de acord cu aceasta varianta, insa planul s-a lovit de opozitia Olandei si Finlandei, care au aratat cu degetul in special spre problemele din justitie ale Romaniei si Bulgariei, chiar daca au admis ca acestea indeplinesc conditiile tehnice de aderare.

Presedintele Traian Basescu a dat de inteles, miercuri seara, ca nu are mari asteptari in privinta acceptarii aderarii la Schengen cu ocazia acestui Consiliu European. Primul sau argument a fost acela ca Olanda nu a dat semne ca si-ar schimba pozitia, iar al doilea, ca agenda summit-ului va fi dominata de criza economica din Europa.

Basescu a repetat, in ultimul an, ca Romaniei i se face o nedreptate pentru faptul ca nu e primita in Schengen, spunand ca e o incalcare a tratatelor europene, care nu prevad respingeri legate de justitie, ci doar conditionari tehnice, pe care le indeplinim.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#Olanda Romania Schengen, #Olanda presata Schengen , #Schengen