Ponta si Antonescu: Basescu sa demisioneze daca isi asuma esecul Schengen

Miercuri, 05 Ianuarie 2011, ora 17:39
1566 citiri
Ponta si Antonescu: Basescu sa demisioneze daca isi asuma esecul Schengen
Foto: Adevarul

Liderii PSD si PNL, Victor Ponta si Crin Antonescu, au declarat, miercuri, ca presedintele Traian Basescu ar trebui sa demisioneze daca isi asuma cu adevarat esecul neintrarii la termen a Romaniei in spatiul Schengen.

"Sa demisioneze daca isi asuma cu adevarat ceva. Cred ca este o declaratie (n.r. a sefului statului) cu adevarat corecta, in sensul ca raspunderea, in principal, ii apartine domniei sale, care este conducatorul oficial si constitutional al politicii externe romanesti", a declarat liderul PNL, solicitat sa comenteze afirmatia presedintelui ca el isi asuma raspunderea politica privind intarzierea aderarii Romaniei la spatiul Schengen.

Si Victor Ponta crede ca seful statului trebuie sa demisioneze daca vorbeste de asumarea raspunderii.

"Traian Basescu stie foarte bine ca - imi asum responsabilitatea politica - inseamna iti dai demisia. Iti asumi responsabilitatea si nu faci nimic, il tii in continuare pe Boc, il tii in continuare pe Igas, il tii in continuare pe Predoiu, inseamna doar o vorba goala. Asumarea responsabilitatii intr-o tara europeana inseamna ca demisionez eu sau ministrul sau primul-ministru vinovat de acest lucruri. In rest, sa dai vina pe altcineva, opozitie sau pe CSM sau pe presa a functionat pana acum. Acum a venit momentul decontului si Traian Basescu si PD-L nu sunt dispusi sa plateasca", a declarat Ponta.

Intrebat daca PSD se considera responsabil in vreun fel pentru neaderarea la Schengen, Ponta a replicat: "Da, pentru ca nu trebuia sa castige Traian Basescu alegerile. Castigandu-le si avand un guvern incompetent si corupt, intarzierea intrarii noastre in Schengen este rezultatul coruptiei si incompetentei Guvernul Boc".

Basescu: Imi asum raspunderea pentru Schengen, dar problema mare e la justitie

Traian Basescu a sustinut, miercuri, ca isi asuma responsabilitatea politica privind intarzierea aderarii Romaniei la spatiul Schengen, ca sef al statului, dar a adaugat ca, in acelasi timp, sunt evidente problemele din justitie si ele trebuie, de asemenea, asumate de cei responsabili.

"Din pacate, cu sau fara voia noastra, MCV-ul a fost anexat ca o conditie de acces in spatiul Schengen. Imi asum responsabilitatea politica a intarzierii accesului Romaniei in spatiul Schengen, sunt seful statului, cineva trebuie sa-si asume aceasta responsabilitate, in acelasi timp este evident ca marile noastre probleme sunt cantonate in zona justitiei si, sub presedinte, fiecare trebuie sa-si asume responsabilitatile pe care le are", a sustinut Basescu.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Crin Antonescu Victor Ponta, #presedinte esec Schengen , #Schengen