Presedintele Senatului Olandei, lui Antonescu: Parlamentarii trebuie sa puna presiune pe guverne

Vineri, 22 Februarie 2013, ora 14:08
2068 citiri
Presedintele Senatului Olandei, lui Antonescu: Parlamentarii trebuie sa puna presiune pe guverne

Presedintele Senatului Olandei, Fred de Graaf, a declarat, vineri, dupa intrevederea cu omologul Crin Antonescu, ca i-a transmis acestuia ca majoritatile parlamentare din ambele tari trebuie sa puna presiune asupra guvernelor pentru a obtine rezultate privind decizia legata de aderarea la Schengen.

"I-am spus si colegului meu ca uneori o relatie buna intre parlamente inseamna si punerea de presiune pe guverne pentru a obtine rezultatele pe care ni le dorim si unii si ceilalti", a afirmat de Graaf, aflat in aceste zile intr-o vizita la Bucuresti, la invitatia lui Crin Antonescu.

Oficialul olandez a aratat ca dincolo de citirea unor "voluminoase rapoarte scrise", in relatia dintre cele doua tari este importanta si intalnirea oficialilor si discutarea onesta a punctelor comune si diferite de vedere.

"Cred ca este foarte important sa experimentam si astfel relatiile intre tari si parlamentele din UE, pentru ca toti citim rapoarte scrise foarte mari, dar cel mai bun mod de a cunoaste prietenii este sa ii intalnesti, sa vorbesti cu ei si sa fii foarte onest cu privire la tot ce ne uneste, dar ne si desparte" , a spus de Graaf, venit pentru prima data intr-o vizita in Romania.

Crin Antonescu a aratat ca i-a transmis omologului olandez "determinarea si vointa politica" ale Guvernului Romaniei si majoritatii parlamentare de la Bucuresti pentru ca Romania sa raspunda "tuturor exigentelor" privind subiectul aderarii la Schengen.

"Desigur, nu am evitat subiectul cel mai presant, care s-a discutat cel mai mult in ultima vreme in perspectiva relatiilor dintre Romania si Olanda, subiectul Schengen. Am reiterat din partea partii romane convingerea noastra ca e in interesul comun ca o aderare cat mai grabnica a Romaniei la spatiul Schengen sa se petreaca. Am reiterat determinarea, vointa politica a actualului guvern si a actualei majoritati guvernamentale de a face tot ceea ce este necesar pentru ca din toate punctele de vedere Romania sa fie calificata pentru a raspunde tuturor exigentelor" , a afirmat Antonescu.

El a aratat ca "a salutat nuantele si deschiderile aparute in spatiul politic din Olanda in raport cu acest subiect".

Cei doi oficiali au mentionat ca au evidentiat si importanta si potentialul relatiilor economice dintre cele doua tari, Olanda fiind primul investitor strain din economia Romaniei.

Olanda si Germania sunt tarile care au blocat in ultimul an o decizie a Consiliului JAI privind aderarea la spatiul Schengen a Romaniei si Bulgariei, anuntand ca pentru a accepta acest lucru asteapta progrese in raportul MCV al Comisiei Europene, prezentat pe 30 ianuarie.

Consiliul European din decembrie a facut o solicitare adresata Consiliului JAI ca la reuniunea din 7 martie sa analizeze luarea unei decizii privind intrarea Romaniei si Bulgariei in Schengen.

Citește și:
Theodor Paleologu: Mi se pare îngrozitor să am de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu
Theodor Paleologu: Mi se pare îngrozitor să am de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu
Politologul Theodor Paleologu a declarat că în anul 2019 s-a simţit umilit, ca român, să aibă de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu pentru un mandat de preşedinte al...
Nicolae Ciucă, vizită în Japonia pentru a participa la funeraliile fostului premier nipon Shinzo Abe
Nicolae Ciucă, vizită în Japonia pentru a participa la funeraliile fostului premier nipon Shinzo Abe
Prim-ministrul Nicolae Ciucă va efectua, în perioada 26-28 septembrie, o vizită la Tokyo pentru a participa la funeraliile de stat organizate în onoarea fostului premier japonez Shinzo Abe....
Comentarii
Poza imbacsitul
imbacsitul
rank 5
Ini e teama ca la Consiliul JAI din 7 Martie se va hotara ca