Renate Weber: Franta este ca o papusa dezarticulata in dosarul Schengen

Vineri, 27 Septembrie 2013, ora 13:32
1932 citiri
Renate Weber: Franta este ca o papusa dezarticulata in dosarul Schengen

Europarlamentarul liberal Renate Weber considera ca reactia Romaniei in dosarul Schengen este "foarte timida", iar despre Franta spune ca este "ca o papusa dezarticulata".

Pentru Renate Weber, reactia Bucurestiului in dosarul Schengen este "foarte timida! Am avut cumva impresia, ceea ce poate sa fie chiar adevarat, ca i-a prins pe picior gresit, ca nu s-au asteptat la asa ceva, erau convinsi de o sustinere din partea Frantei si acum tot ce s-a intamplat i-a luat pe nepregatite, dar asta putea sa fie atunci cand a facut declaratia ministrul de Interne, Manuel Valls, dar pana cand a facut-o purtatoarea de cuvant au trecut cateva zile. Cred ca in timpul acesta trebuiau sa se replieze, trebuiau sa afle exact ce se petrece in Guvernul de la Paris".

Intrebata, la RFI Romania, cum isi explica tacerea presedintelui Traian Basescu pe aceasta tema, Renate Weber a raspuns: "Eu cred ca presedintele Traian Basescu pe dosarul Schengen a facut suficient rau acum cativa ani, cand spunea cat e de prieten cu Sarkozy si am vazut cat a fost de prieten, ca de la administratia Sarkozy incoace tot suntem tinuti in afara Spatiului Schengen.

Nu as miza foarte mult pe o interventie a presedintelui Traian Basescu. N-am asteptari din zona aceea si nici nu cred ca reuseste sa faca mare lucru. Ma rog, are obligatia, sigur ca da, sa incerce, ca este totusi presedintele Romaniei si poate sa incerce macar in zona aceea a familiei politice la care se duce tot timpul, chiar daca dumnealui e fara de partid".

"Declaratii contradictorii"

Eurodeputata PNL subliniaza ca "anul trecut, Franta nu mai avea nici o obiectie formala, oficiala, in privinta aderarii Romaniei si Bulgariei. Stiti bine ca Olanda era cea care preluase stafeta.

Sincera sa fiu, ma uit la aceste declaratii contradictorii si care vin in cascada, ca sa spun asa, ministrul de Interne Valls face niste declaratii care din punctul meu de vedere il situeaza pe aceeasi linie cu fostul ministru Claude Gueant, e contrazis de alti colegi de Guvern, premierul spune un lucru, purtatorul de cuvant spune altceva. Mie mi se pare putin Franta ca o papusa dezarticulata! Adica fiecare in acel Guvern pare sa fie pe o alta linie, are alte dimensiuni.

Totul, bineinteles, subsumandu-se unui populism de foarte-foarte joasa calitate, care arata disperarea lor pentru alegerile pe care le au. Incapabil probabil sa gaseasca solutii serioase la problemele serioase cu care se confrunta cetatenii francezi, Guvernul Hollande iata, recurge la lucruri pe care speram sa nu le mai vad cel putin din partea Frantei. Mi se pare intr-adevar absolut oribil!".

Citeste mai multe despre Renate Weber: Reactia Bucurestiului e foarte timida in dosarul Schengen, autoritatile parca au fost prinse pe picior gresit pe RFI Romania.

Citeste si:
Pedepse de trei ori mai mari pentru cei care agresează animale. Cum e pedepsită zoofilia
Pedepse de trei ori mai mari pentru cei care agresează animale. Cum e pedepsită zoofilia
Noile prevederi legale privind protecţia animalelor, care stabilesc sancţiuni mai dure pentru persoanele care comit orice act de cruzime sau violenţă asupra acestora, au intrat, joi în...
George Simion, scandal monstru după ce a încercat să intre cu forța într-o televiziune. Liderul AUR a urlat la un angajat: „Bă, cine ești tu?” VIDEO
George Simion, scandal monstru după ce a încercat să intre cu forța într-o televiziune. Liderul AUR a urlat la un angajat: „Bă, cine ești tu?” VIDEO
Președintele AUR George Simion a încercat miercuri seară, 18 mai, să intre în sediul televiziunii Digi24 însă a fost oprit de către paznicii postului. Conform unor imagini publicate chiar...