Romania - condusa de francezi, nemti si olandezi (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Vineri, 10 Iunie 2011, ora 14:18
7627 citiri
Romania - condusa de francezi, nemti si olandezi (Opinii)
Foto: realitatea.net

Puteti spune ca este un fel de "Tara, tara, vrem ostasi!" Romania atinge praguri tot mai inalte ale modurilor in care se umileste.

Dupa ce am ajuns la concluzia ca ne trebuie manageri straini la companiile de stat, pentru ca politicienii si oamenii lor nu se mai pot abtine de la furat si devalizat statul, pentru ca fenomenul coruptiei a ajuns un flagel national institutionalizat, acum Uniunea Europeana insasi a ajuns la ideea ca solutia cea mai buna pentru noi ar fi sa ne implanteze niste meseriasi onesti de-ai lor in frunte.

Romania are in sfarsit o certitudine. Nu va pupa spatiul Schengen prea curand. Toata lumea buna a Europei ne-a spus sa stam cuminti si sa ne facem ordine in curte. Olanda chiar a licitat si mai mult si crede ca nici macar nu am fi "un stat de drept".

Noi inca nu suntem convinsi ca am avea vreo problema. Ca intotdeauna, vinovati sunt chiar cei care ne acuza. Prioritatea noastra nu este nici acum sa ne facem ordine si curat in viata, ci modul in care ii putem "combate" pe cei care ne spun adevarul fara perdea.

Pana la urma, ce pretentii de aderare la spatiul Schengen am putea emite, din moment ce noi nu indeplinim conditiile minimale ale unui stat pentru a functiona in lumea civilizata. Chiar si exemplul lotului urias de vamesi si politisti arestati in iarna din toate vamile Romaniei, plimbati in aer pana la Bucuresti ca pe ursi, e suficient ca sa intelegem ca aici nimic nu se vindeca.

Ce a mai ramas din sutele de arestati cu atata zgomot in diminetile geroase? Nici macar praful de pe toba. Aproape toti au fost eliberati, iar condamnati definitiv e usor de anticipat ca nu vor fi mai mult de doi - trei fraieri, ci mai neajutorati si mai neinspirati dintre "spagari".

Presati de criza, de probleme interne, de valul tot mai mare de imigranti si de cresterea simpatiei fata de partidele de extrema dreapta, cele mai importante state din UE ne-au spus clar si raspicat sa mai stam o tura, pana sa intram in Schengen.

Olanda chiar se intreaba daca ar mai avea sens sa intram vreodata in randul tarilor fara granita si cu circulatie libera. Evident, stapanite de frica de a nu fi napaditi de tirurile cu tigari de contrabanda si bautura netimbrata, intrate fara nicio problema in Romania, Franta, Germania si Olanda au pus piciorul in prag.

Mai mult de atat, ministrul de Interne din Franta, Claude Gueant, a declarat ca e nevoie de garantii in privinta luptei impotriva coruptiei, iar pentru asta ar fi nevoie ca, intr-o prima etapa, sa se deschida granitele in prezenta ofiterilor de politie din alte state.

Potrivit agentiei de presa AFP, care a transmis stirea, Romania si Bulgaria si-ar fi dat deja acordul asupra acestei chestiuni. Si daca ar fi sa ni-l aducem aminte pe Traian Basescu, in urma cu doar vreo trei luni, cat de vehement nega posibilitatea sa importam politisti de frontiera straini....

Cat de umiliti am ajuns pana la urma. Nici sutele de arestati nu au avut vreun efect, nici nu am fost primiti in Schengen si vom avea si granitele tarii supravegheate de ofiteri straini.

Este umilitor ca propria ta tara sa ajunga in situatia de a fi condusa, pazita si manageriata de catre straini? Pentru cei care o iubesc, au crezut in ea si inca isi mai leaga sperantele de viitorul ei, este probabil ultima palma pe care o mai pot indura.

Pentru cei care inca nu si-au incheiat opera de furat este un mare deranj si o frustrare adanca. Pentru cei care nu inteleg nimic, conteaza la fel de mult ca si vanatoarea comunistilor deghizati in securisti postrevolutionari.

Tragic este ca nu sesizam pericolul si gravitatea situatiei in care am ajuns nici macar in ultimul ceas. Vom ajunge chiriasi si supusi strainilor in propria noastra tara, iar noi vom continua sa ne batem cu pumnii in piept considerandu-ne buricul pamantului.

Cand vad unde am ajuns si spre ce ne indreptam, ma intreb daca ii pasa sincer cuiva (dintre cei aflati la putere) de soarta sumbra care ne asteapta. Altfel, sub talpa strainilor inca vom avea o soarta dulce...

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Romania amanare aderare Schengen, #Basescu Romania Schengen, #politisti straini Romania Schengen , #Schengen