Ziare.com

Romania va adera la spatiul Schengen pe 27 martie 2011

Vineri, 21 Mai 2010, ora 16:58

   

Romania si Bulgaria vor adera la spatiul Schengen pe 27 martie 2011, au declarat ministrii de interne ai celor doua tari, Vasile Blaga si Tvetan Tvetanov.

Cei doi au participat la cea de-a III-a reuniune a Comitetului de ministri din statele membre ale Conventiei de Cooperare Politieneasca pentru Europa de Sud-Est, care a avut loc vineri la Sofia.

"In acest moment colaborarea intre Romania si Bulgaria este excelenta. Cele doua state practic actioneaza ca un singur stat pentru a-si indeplini obligatiile pentru a intra la 27 martie anul viitor in spatiul Schengen. Si vor intra", a declarat ministrul Blaga, pentru Agerpres.

"Incercam sa ne indeplinim toate obligatiile pana la 31 decembrie anul acesta, si nu sa le amanam pana 27 martie anul viitor", a adaugat reprezentantul Romaniei.

Blaga promite ca pe 27 martie 2011 aderam la spatiul Schengen (Video)

Aderarea la spatiul Schengen in termenul pe care ni l-am propus este foarte realista, a spus la randul sau Tvetan Tvetanov. Spre deosebire de anii dinainte de 2007, cand a existat o competitie intre Romania si Bulgaria pe drumul spre Uniunea Europeana, astazi nu mai exista asa ceva, iar administratiile celor doua tari functioneaza intr-o cooperare foarte buna, a subliniat acesta.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 5622 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Chiar nu au auzit de "Made in Romania"???

Vad ca occidentalii astia chiar n-au inteles un kaka despre hoti,cersetori si prostituate...sa nu zica ca nu le-am zis...

 

blaga.......

mai bine s-ar ocupa de jafurile si tilhariile zilnice,....il doare-n pix de tara asta ,...de siguranta populatiei,.....chiar nu vede? Nu aude? sau se face ca ,...lucreaza ,....

 

multumim, nu !

Stii ceva? Ma pish pe spatiul tau Schengen si in toate planurile voastre de r.a.h.a.t Cand am intrat in NATO am spus ca l-am prins pe D-zeu de picior si am ajuns ca un mocan de prim-ministru sa faca armata nesimtita, batandu-si joc de o istorie intreaga. Cand am intrat in U.E. am spus ca va curge lapte si miere si am ajuns cersetorii lumii, cu oameni disperati care, ca sa scape de griji si necazuri, isi pun streangul la gat. Multumim, portocaliilor,nu mai avem nevoie de nimic, nici de NATO, nici de UE, nici de Schengen, aderati voi daca vreti, lasati-ne in amarul nostru.

 

Circumspect

Daca romanii si bulgarii colaboreaza excelent, atunci treaba e garantata. Nu ca n-am incredere in Blaga ^>.>^

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor