Schengen: CE anunta ca, procedural, este singura intreptatita sa denunte MCV

Marti, 04 Ianuarie 2011, ora 16:16
3171 citiri
Schengen: CE anunta ca, procedural, este singura intreptatita sa denunte MCV

In replica la declaratiile ministrului roman de Externe, Teodor Baconschi, care anunta ca Romania ar putea denunta unilateral Mecanismul de Cooperare si Verificare pe justitie, Comisia Europeana informeaza ca este singura in masura sa ia aceasta decizie.

"In mod procedural, suprimarea Mecanismului de Cooperare si Verificare ar fi bazata pe o decizie a Comisiei Europene, dupa ce vor fi implinite cele patru jaloane ale reformei justitiei care sunt corelate(...) Acest lucru se va face prin continuarea angajamentului politic pentru reforma si prin cooperare sporita intre autoritatile romane si Comisie. Este insa decizia Comisiei", a declarat Mark Grey, purtatorul de cuvant al CE pentru RFI.

O opinie similara a avut si fostul ministru de Externe, presedintele de onoare al UNPR, Cristian Diaconescu, care a criticat declaratia lui Teodor Baconschi, spunand ca MCV nu poate fi denuntat de Romania. "Ca sa poti, pe fundalul rapoartelor de tara pentru Romania si Bulgaria, sa denunti MCV-ul este imposibil. Suna bine ca discurs public intern, dar sub aspectul practic al luarii unei decizii in UE este imposibil", a declarat luni presedintele de onoare al UNPR pentru Evenimentul Zilei.

Baconschi nu exclude o replica dura pentru amanarea intrarii in Schengen

Schengen: Romania ameninta Germania ca nu-si da ok pe numarul de eurodeputati

Intr-un interviu acordat, luni, pentru ziarul Adevarul, ministrul roman de Externe, Teodor Baconschi a afirmat ca Romania poate conditiona aderarea Croatiei la Uniunea Europeana si poate denunta unilateral Mecanismul de Cooperare si Verificare, in cazul in care este folosit in alte domenii si devine un handicap, in contextul in care este folosit drept pretext pentru a impiedica aderarea Romaniei la Spatiul Schengen in martie 2011.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a postat sâmbătă pe Facebook o fotografie în care apare în tribune, la un meci, afişând un tricou cu mesajul: Ştim Toţi!, ca răspuns la mesajul de pe...
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
#Romania Schengen, #Romania denuntare Mecanism Cooperare, #Baconschi Schengen , #Schengen
Comentarii
Poza Nastratin
Nastratin
rank 1
Baconschi=alt incompetent sub-mediocru parasutat in politica pe bani multi de la buget! unde-i gasiti Bocule??? la cite un sprit la Golden Blitz???