Ziare.com

Schengen: Rapoartele privind aderarea Bulgariei, respinse

Vineri, 28 Ianuarie 2011, ora 13:31

   

Schengen: Rapoartele privind aderarea Bulgariei, respinse
Grupul de lucru pentru evaluare Schengen (Sch-EVAL) a respins, vineri, cele doua rapoarte tehnice pentru Bulgaria, cerand o noua examinare a acestora.

Este vorba despre doua rapoarte, respinse odata cu cel al Romaniei, la 14 ianuarie - unul pentru frontierele terestre si celalalt pentru SIS/SIRENE.

Astfel, expertii din cadrul Sch-EVAL au constatat, in cadrul dezbaterii din 14 ianuarie, si ca Bulgaria nu a indeplinit toate conditiile tehnice necesare securizarii frontierei terestre externe. Autoritatile de la Sofia s-au angajat ca pana la jumatatea lunii martie sa remedieze problemele constatate.

Secretarul de stat in MAI si sef al Departamentului Schengen, Marian Tutilescu, a declarat, pentru Mediafax, ca "faptul ca rapoartele privind Bulgaria nu au fost adoptate constituie un obstacol si pentru Romania, pentru ca cele doua state ar trebui sa adere la Spatiul Schengen impreuna".

Raportul tehnic privind aderarea Romaniei la Schengen, adoptat

Potrivit unor experti europeni, este posibil ca, in luna martie, sa fie trimisa in Bulgaria o misiune de re-evaluare pe frontiera terestra externa, ceea ce inseamna ca nu se va putea lua o decizie privind extinderea spatiului Schengen in reuniunea Consiliului JAI din 24 februarie.

Bulgaria va fi 100% pregatita sa adere la Schengen in martie - oficial bulgar

Grupul de lucru Evaluare Schengen (SCH-EVAL) este un grup tehnic la nivel de experti care gestioneaza toate aspectele care tin de procesul de evaluare Schengen atat al statelor candidate, cat si de procesul de evaluare periodica al celorlalte state deja membre ale spatiului Schengen ( n.n.: toate statele membre ale spatiului Schengen sunt evaluate din cinci in cinci ani pe toate domeniile, respectiv cooperare politieneasca, protectia datelor personale, vize, frontiere externe si SIS/SIRENE).

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2498 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Era de asteptat .

Asa ca Romania va mai cheltui niste sute de milioane , iar Bulgaria va face "ciocu' mic" si ne va trage inapoi .
Nu ai ce sa-i faci .
Mai mult .... vine raportul pe Justitie , care va fi CRUNT . EXPLOZIV .

Apropos ... vreo greva a magistratilor ... ai ?

 

sa nu ne primeasca in Schengen,

cu coruptia de la noi,mai ales cu dictatura instalata de Basescu ,..am merita sa ne dea afara si din UE.

Noi sa ne vedem de treaba noastra si bulgarii sa-si vada de treaba lor - ATAT !

Subiectii de drept din tratatele europene sunt statele individuale si nu gramezile de state

Daca Uniunea Europeana indrazneste sa aplice pedepse colective (sa pedepseasca Romania din cauza Bulgariei) atunci este limpede ca nu avem ce cauta intr-o organizatie primitiva si fara viitor si trebuie sa cautam alti parteneri strategici , mai civilizati si cu viitor

 

FELICITARI, DOMNULE PRESEDINTE TRAIAN BASESCU!

Continuati, va rog! "Pana la capat!"

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor