Slovacia sprijina aderarea Romaniei la spatiul Schengen

Joi, 17 Februarie 2011, ora 15:58
2713 citiri
Slovacia sprijina aderarea Romaniei la spatiul Schengen
Foto: Arhiva

Ministrul slovac de externe, Mikulas Dzurinda, si-a exprimat joi sprijinul pentru aderarea timpurie a Romaniei la spatiul Schengen, transmite agentia slovaca de presa TASR. Dzurinda a facut aceasta declaratie dupa intalnirea cu omologul sau roman, Teodor Baconschi, la Bratislava.

Conditiile stabilite pentru Romania si Bulgaria pentru aderarea la spatiul european fara controale la frontierele interne nu ar trebui sa fie extinse.

Cele doua tari se asteptau sa devina membre ale zonei Schengen in luna martie. Cu toate acestea, Germania si Franta au cerut ca acestea sa-si rezolve problemele din domeniul combaterii coruptiei si crimei organizate, aminteste sursa citata.

Conditiile pentru aderarea la clubul Schengen nu ar trebui sa fie extinse sau suplimentate. Slovacia sprijina aderarea Romaniei la "sistemul Schengen", a declarat Dzurinda pentru TASR.

Ministrul slovac a laudat, de asemenea, "actiunile curajoase de reforma intreprinse de guvernul roman care a condus tara spre stabilizare in materie de economice, finante publice si societate".

Baconschi a multumit Bratislavei pentru sprijinul sau fata de aceasta problema, noteaza agentia slovaca.

Ministrul roman al afacerilor externe, Teodor Baconschi, efectueaza joi o vizita oficiala in Republica Slovaca, la Bratislava, la invitatia omologului sau slovac Mikulas Dzurinda.

#Slovacia sustine Romania Schengen, #aderare Romania spatiul Schengen , #Schengen