Opinii: Spatiul Schengen si Triunghiul Bermudelor

Sambata, 11 Decembrie 2010, ora 12:48
2657 citiri
Opinii: Spatiul Schengen si Triunghiul Bermudelor
Foto: Wikipedia/Granita dintre Olanda si Belgia

Romania este pregatita sa intre in Spatiul Schengen, ne spun umflandu-si pieptul cei care raspund de atingerea acestui obiectiv. Intrebarea este insa daca spatiul Schengen este pregatit sa ne primeasca pe noi, cu tot cu merele putrede din curtea noastra.

Aderarea la spatiul Schengen este obiectivul primordial al MAI dupa 01.01.2007, ne spune site-ul oficial al MAI care se ocupa de aderare"

"In acest context, o necesitate de maxima importanta a reprezentat-o stabilirea de coordonate ferme si mecanisme pentru a atinge obiectivele si masurile pentru aderarea la spatiul Schengen."

Cum se pregateste MAI pentru atingerea acestui obiectiv primordial, aflam din aceeasi sursa mai departe:

"A fost demarat un proces de reflectie privind pasii pe care Romania ii are de urmat in vederea initierii procesului de evaluare Schengen."

Deci, pe un site oficial al MAI, care este institutia coordonatoare a acestei activitati importante si care ar fi trebuit sa fie sufletul si motorul activitatilor de aderare, se afirma cu nonsalanta ca pentru initierea unui proces de evaluare, este nevoie de un timp de gandire care probabil ca mai dureaza si acum.

Daca pentru declansarea unei evaluari trebuie sa se scarpine in cap, cand Dumnezeu or sa treaca la actiune?

Cat sunt de pregatite MAI si Justitia pentru aderare

Ministrul de Interne, Traian Igas a ordonat controale ale Corpului de control MAI la toate inspectoratele judetene din teritoriu. Primul raport incheiat si dat publicitatii a fost la Arad. In urma controlului au fost arestate sau retinute pentru cercetari 19 cadre de politie, iar inca 13 politisti sant trimisi in fata Comisiei de disciplina.

Pe lista Comisiei se afla nume grele ale politiei Arad, precum adjunctul sefului politiei IPJ Arad, Seful politiei rutiere, Seful departamentului resurse umane, Sef departament ordine publica, sefii de post din Ineu, Sebis, Chisineu-Cris, Vinga, Valadimirescu, Lipova si Petris.

Deci, numai la un singur IPJ au fost "detectati" 32 de politisti in neregula. Avem deci de a face nu doar cu exceptii, cum afirma seful Politiei Romane, domnul Popa la sfarsitul lui noiembrie, fiindca doar dintr-un singur judet s-a strans un sac plin cu "mere putrede".

Nu putem insa sa nu felicitam Politia Romana pentru actiunea de curatire din randurile ei si ne-am bucura daca ea ar continua cu aceeasi consecventa la toate inspectoratele judetene, indiferent cate mere putrede vor fi descoperite.

Nici justitia nu sta mai bine la capitolul personal. Acum doua zile s-a descoperit ca seful parchetului judecatoriei Sibiu masluia dosare, sustragea declaratii ale martorilor pe care le inlocuia cu altele, semnate de el, dadea sentinte de neurmarire penala cui dadea spaga. Pai daca tot e justitia legata la ochi, e normal sa facem justitie dupa ureche.

Asa a reusit procurorul sef al judetului Sibiu sa masluiasca 252 de dosare si sa comita 129 de infractiuni de coruptie. Numai patronul Atlassib, Carabulea, ar fi fost ajutat in 196 de dosare penale intocmite impotriva lui, pe care procurorul-sef Apostu le-a "rezolvat" cu succes. La indeplinirea "misiunii" a fost ajutat si de un ofiter SRI, care colecta spaga si o impartea cu Apostu.

Iata de ce sunt convins ca institutiile statului nu sunt pregatite suficient ca sa poata spera la o aderare onesta si nu prin usa din dos.

Romania, cu institutiile ei "cazute pe ganduri" si cu patrulaterul Politie- Justitie- Politicieni- Moguli corupti nici in Triunghiul Bermudelor nu ar avea sanse sa fie "absorbita". Motivul e lesne de inteles. Unde s-a mai vazut un patrulater sa incapa intr-un triunghi?

Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, a declarat vineri, 29 martie, despre viziunea sa cu privire la Bucureşti, că trebuie să ajungi să te simţi...
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a declarat vineri, într-o întâlnire cu organizaţia PSD Sector 6, că vrea să îi mulţumească personal Gabrielei...
#Romania intrare Schengen, #coruptie politie Romania , #Schengen
Comentarii
Poza TOM
TOM
rank 5
Triunghiul Ber(r)mudelor este clar: SOV-Felix-Costache. Mai clar decat spatziul Schengen!