Ziare.com

Tutilescu: Romania poate sa isi atinga obiectivul aderarii la Schengen in martie 2011

Marti, 23 Noiembrie 2010, ora 18:56

   

Tutilescu: Romania poate sa isi atinga obiectivul aderarii la Schengen in martie 2011
Seful Departamentului Schengen din cadrul MAI, Marian Tutilescu, a declarat marti, dupa audierea din Comisia de Aparare a Camerei Deputatilor, ca Romania poate sa isi atinga obiectivul aderarii la spatiul Schengen in martie 2011.

Intrebat cat de mult ar putea sa influenteze actuala situatie din MAI aderarea Romaniei la Schengen, seful Departamentului Schengen din cadrul MAI, chestorul Marian Tutilescu, a spus ca este greu de estimat masura in care ar putea avea o influenta.

"Sigur, problematica Schengen e una esentialmente tehnica, dar nu e exclus ca sa existe anumite dezvoltari. De aceea, cred ca rezolvarea problemei, care inteleg ca s-a intamplat in aceste momente cand noi am fost la comisie (schimbarea din functii a secretarului de stat Dan Valentin Fatuloiu si a sefului Politiei, Petre Toba, n.r.), va fi in masura sa detensioneze situatia", a spus seful departamentului Schengen din MAI, care a adaugat ca deocamdata nu a perceput reactii din partea statelor membre vizavi de aceasta problematica.

Potrivit lui Tutilescu, Romania inca poate sa-si atinga obiectivul aderarii la spatiul Schengen in martie 2011.

"Noi ne-am asumat acest obiectiv si credem ca el poate fi atins pentru ca suntem in grafic. Mai avem ultima evaluare din decembrie, apoi raportul va fi aprobat (...) in ianuarie, va fi transmis Parlamentului European care va analiza proiectul de decizie si va vota in februarie si apoi va fi transmis tot in februarie la Consiliu pentru votul final. Care vor fi pozitiile statelor membre in Consiliu e prematur sa anticipez", a declarat Marian Tutilescu.

De asemenea, Marian Tutilescu considera oportuna realizarea unor contacte intre Parlamentul Romaniei si Parlamentul European in vederea asigurarii unui vot pozitiv in ceea ce priveste aderarea Romaniei la Schengen.

"Am propus realizarea unor activitati la nivel parlamentar. Sa nu uitam ca prima activitate dupa transmiterea proiectului de decizie la Parlamentul European va fi votul in acest for, care credem noi ca va in cursul lunii februarie. Pentru aceasta contactele la nivel parlamentar sunt extrem de importnante avand nevoie de un puternic suport parlamentar din partea Parlamentului European printr-un vot majoritar pozitiv, care este de natura sa influenteze si deciziile membrilor Consiulului European", a mai spus Tutilescu.

Sursa: rNews

Articol citit de 988 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

ARE DREPTATE

DOAR A GRESIT ANUL !!!!!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor