Un deputat francez cere ca Romania si Bulgaria sa nu fie primite in Schengen

Miercuri, 31 Iulie 2013, ora 08:42
3212 citiri
Un deputat francez cere ca Romania si Bulgaria sa nu fie primite in Schengen

In disputa verbala dintre deputatul francez Christian Estrosi, care este si primar al orasului Nisa, si ministrul de Interne Manuel Valls, Romania si Bulgaria au ajuns un fel de "cal de bataie".

Estrosi, deputat al UMP (Uniunea pentru Miscare Populara), i-a raspuns, marti, ministrului Valls, care a evocat o "criza de autoritate in dosarul nomazilor", scrie Liberation.

"Atunci cand am rromi romani si bulgari care patrund fara niciun drept si niciun titlu pe terenurile de sport si cand fac apel la prefect si la politia nationala, ei bine aceasta politie nationala este umilita pentru ca ea primeste ordinele de la ministrul de Interne sa nu actioneze", a spus Estrosi, intr-un interviu acordat France 2.

Drept urmare, Estrosi cere ca "orice cetatean strain aflat in ilegalitate in Franta sa fie expulzat imediat".

Cat a cheltuit pana acum Romania pentru a intra in Schengen

Mai mult, primarul Nisei care sa fie aborgata circulara din august 2012, privind evacuarile taberelor ilegale de pe teritoriul Frantei si "sa se refuze intrarea Romaniei si Bulgariei in spatiul Schengen".

Practic, primarul Nisei cere sa poata fi asistat de politia municipala, atunci cand evacueaza cetateni ce stau ilegal in Nisa, fara sa mai fie nevoie de supravegherea sau acceptul politiei nationale.

#primar Nisa evacuari rromi, #deputat UMP rromi romani, #Romania intrare Schengen Franta , #Schengen