Zgonea: Oare ministrul Valls daca il vedea pe Brancusi, cu barba lui, il dadea afara din Franta?

Marti, 01 Octombrie 2013, ora 15:14
2570 citiri
Zgonea: Oare ministrul Valls daca il vedea pe Brancusi, cu barba lui, il dadea afara din Franta?
Foto:machiavelli.ro

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat, marti, ca va discuta cu oficiali francezi, in vizita pe care o va face la Paris, despre intrarea Romaniei in Schengen, aratand ca asocierea temelor de campanie din Franta cu problematica comunitatilor de rromi este "un cliseu".

"La Paris am intalniri cu presedintele Parlamentului, secretarul general al Partidului Socialist, este o vizita oficiala in care bineinteles tematica Schengen, dar si unele declaratii ale ministrilor francezi vor fi subiect de discutii. Noi avem contraargumente cred eu suficient de solide si, la fel ca presedintele statului si primul ministru al Romaniei, nu sunt de acord ca teme locale, teme de campanie sa fie salvate cu problematica comunitatii de rromi, care nu este numai din Romania, ci si din alte state est europene", a afirmat Zgonea.

El a spus ca problematica comunitatii rome este problema UE, nu a Romaniei si ca tara noastra a depus eforturi extraordinare si a avut rezultate extraordinare in aceasta zona.

"Ma intrebam daca nu cumva domnul ministru Valls daca-l vedea pe Brancusi, acum 100 de ani, cu barba lui, intr-o piata sa cumpere cele bune, nu-l dadea afara din Franta. Poate era mai bine pentru noi, ca aveam toate sculpturile in Romania", a mai aratat Zgonea.

Zgonea a adaugat ca este un cliseu ca se intersecteaza temele de campanie cu problematica rromilor din Romania.

"Se intersecteaza cu temele de campanie pentru europarlamentare, cu teme de campanie pentru alegerea municipalitatilor anul viitor. Marile orase se confrunta cu o criminalitate ridicata si cu o scadere a securitatii urbane, tema importanta pentru dezbaterea politica si solutia a fost sa gasim acest cliseu cu cetatenii de etnie rroma din Romania, Bulgaria, Slovacia", a mai spus Zgonea.

El a adaugat ca vrea sa discute cu presedintele Adunarii Nationale din Franta pe acest subiect si considera, in continuare, valabila varianta premierul francez care a spus, in vizita oficiala la Bucuresti, ca sustine nemijlocit Romania in integrarea etapizata in Schengen.

Zgonea a mai spus ca Romania indeplineste suta la suta conditiile pentru a intra in spatiul Schengen.

Valeriu Zgonea se va afla joi intr-o vizita la Paris.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Zgonea Brancusi Schengen Franta, #Zgonea Franta Schengen, #Zgonea vizita Franta Schengen , #Schengen
Comentarii