Aberatia zilei: Vicepresedintele Senatului face exercitii de oratorie in sufragerie

Marti, 04 Iunie 2013, ora 15:40
3643 citiri
Aberatia zilei: Vicepresedintele Senatului face exercitii de oratorie in sufragerie
Foto: Jurnal de Contanta

Senatul Romaniei, forul suprem in care s-au rostit de-a lungul veacurilor discursuri exceptionale, este mai nou martorul mut al unor declaratii de-a dreptul halucinante.

Intr-un puseu de maxima sinceritate si uitand se pare ca nu este la o bere cu prietenii, vicepresedintele Senatului Nicolae Moga (PSD) le-a dezvaluit colegilor cum face el exercitii oratorice in sufragerie si i-a indemnat sa faca la fel.

"Stimati colegi, observ ca aveti chef de vorba. Vreau sa va spun ca luarile de cuvant trebuie sa fie mai scurte, sa poata lua toti cei inscrisi pe lista cuvantul. Eu am fost baiat bun azi si nu am oprit pe nimeni, dar sa stiti ca nu asa trebuie. Va rog mai scurt! Eu de exemplu am vazut ca in Parlamentul European trebuie sa vorbesti 3 minute pentru ca altfel iti taie microfonul. Cand am fost acolo, a trebuit sa fac antrenamente in sufragerie inainte ca sa pot scurta la 3 minute", a declarat Moga marti, de la prezidiul Senatului, relateaza pesurse.ro

De fapt, "baiatul bun" a prezidat sesiunea de intrebari si interpelari, prilej cu care a tinut sa ii urecheasca pe colegii care vorbesc de la microfon vrute si nevrute uitand sa se mai opreasca.

In varsta de 60 de ani, Nicolae Moga este la primul mandat de parlamentar, fiind ales in colegiul 2 din circumscriptia 14 Constanta. Timp de patru ani, el a fost director la Televiziunea Neptun din Constanta, asa ca am fi avut pretentii mai mari de la el.

Senatorul PSD poate sa stea linistit, insa, culmea ridicolului la Senat a fost deja atinsa si va fi greu de egalat. Presedintele Crin Antonescu a tinut un discurs in care a rostit o fraza de peste 200 de cuvinte si in care a vorbit despre Levant, Tulcea, Emil Constantinescu, Sindbad, Ulisse, Alexandru cel Mare, Godefroy de Bouillon, Richard Inima de Leu si Saladin, penduland intre "planificarea comunista" si "policromia numelor de persoane".

Dupa absente, un nou record marca Antonescu la Senat: O fraza de peste 200 de cuvinte

Profitand de abundenta de subiecte de acest gen, Ziare.com initiaza o noua rubrica: "Aberatia zilei". Vom include aici stiri care mai intai ne lasa cu gura cascata, apoi ne fac sa radem cu pofta. Merita sa le impartasim cu cititorii, poate ne ajuta sa intelegem mai bine ce este in mintea concetatenilor nostri.

Citește și:
Mesajul lui Klaus Iohannis după ce a ”uns-o” pe Ligia Deca la conducerea Ministerului Educației VIDEO
Mesajul lui Klaus Iohannis după ce a ”uns-o” pe Ligia Deca la conducerea Ministerului Educației VIDEO
Fostul consilier prezidenţial Ligia Deca a depus luni, 3 octombrie, jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Educaţiei, la Palatul Cotroceni. În cadrul ceremoniei,...
Anunțul mult așteptat de pensionari. Câți bani vor primi în plus din 2023
Anunțul mult așteptat de pensionari. Câți bani vor primi în plus din 2023
Preşedintele PNL, premierul Nicolae Ciucă, a anunțat luni, 3 octombrie, că pensiile vor putea fi majorate cu aproximativ 11%. Șeful guvernului a explicat că procentul de majorare nu...
Comentarii