Alin Tise (PDL): PSD si PNL se lupta intre ele pentru a controla justitia

Vineri, 05 Aprilie 2013, ora 20:16
2081 citiri
Alin Tise (PDL): PSD si PNL se lupta intre ele pentru a controla justitia

Senatorul PDL Alin Tise considera ca recentul conflict din USL legat de propunerile de procurori-sef este cauzat de dorinta fiecareia dintre cele doua formatiuni ale aliantei de a controla justitia.

"PNL si PSD sunt intr-o permanenta lupta pentru influenta si control asupra tuturor institutiilor statului, nu vorbim numai despre justitie. Prin nominalizarile facute de Ponta, liberalii considera ca este vorba de o numire politica facuta de PSD, la care ei, ca parte a USL, considera ca nu au participat. De altfel, ambele partide au aceasta intentie de a politiza toate institutiile iar acum unii se simt tradati de ceilalti in lupta pentru influentarea justitiei.

Este o chestiune pe care o fac de la inceput, nu este nicio supriza pentru nimeni. Romanii si-au dat seama pentru ce se lupta cei din USL", a declarat Alin Tise pentru Ziare.com.

Antonescu: Nu ne asumam Justitia, este responsabilitatea cuplului Ponta - Basescu

Membru al Comisiei Juridice a Senatului, Tise solicita ca "sistemul de justitie sa fie lasat in pace, sa se autoguverneze".

"PDL nu a comentat in niciun fel, nici nu s-a exprimat asupra persoanelor, fiind vorba de justitie. Politicienii ar trebui sa lase sistemul de justitie sa se autoguverneze. Nu este treaba politicienilor sa se amestece in justitie. (...) Trebuie sa lasam CSM-ul sa-si parcurga procedurile", a subliniat senatorul PDL.

Antonescu a luat foc: Numirea procurorilor - troc politic, nu are nimic de a face cu Romania

Miercuri, presedintele PNL Crin Antonescu l-a acuzat pe premierul Victor Ponta a realizat un "troc politic" cu Traian Basescu prin propunerea ca Laura Codruta Kovesi sa conduca DNA. Ulterior, el a anuntat ca PNL renunta la ministerul Justitiei.

"Mergem mai departe cu Guvernul fara nicio raspundere pentru chestiunea Justitiei, care este exclusiv responsabilitatea cuplului, binomului Ponta-Basescu", a declarat Crin Antonescu.

Citeste si:
Fenechiu susține că PNL nu e dispus să renunțe la cota unică de impozitare: ”A adus mult progres în România”
Fenechiu susține că PNL nu e dispus să renunțe la cota unică de impozitare: ”A adus mult progres în România”
Liderul senatorilor liberali, Daniel Fenechiu, afirmă că PNL nu este dispus să renunţe la cota unică de impozitare şi consideră că partidul este pus în dificultate de faptul că PSD a adus...
Partidele noi, discursuri vechi. De ce sunt sortite eșecului majoritatea noilor formatiuni
Partidele noi, discursuri vechi. De ce sunt sortite eșecului majoritatea noilor formatiuni
În ultimele luni scena politică din România a devenit înghesuită cu numeroase noi partide care vor la alegerile din 2024 să detroneze PSD și PNL în opțiunile electoratului. Cu toate astea,...