Ziare.com

Codul Penal a trecut de Senat in varianta dorita de PSD, desi UDMR s-a abtinut. Comisia Iordache se reuneste de urgenta (Video)

de Camelia Badea
Marti, 03 Iulie 2018, ora 14:06

   

Codul Penal a trecut de Senat in varianta dorita de PSD, desi UDMR s-a abtinut. Comisia Iordache se reuneste de urgenta (Video)
Proiectul de modificare a Codului Penal, adoptat luni in Comisia Iordache, a fost dezbatut si votat astazi in plenul Senatului, prima camera sesizata, urmand sa ajunga la vot in Camera Deputatilor, decizionala, cel mai probabil maine.

Varianta dorita de PSD-ALDE a primit 74 de voturi "pentru". UDMR s-a abtinut de la vot din cauza redefinirii abuzului in serviciu, asa cum a precizat liderul senatorilor maghiari, Cseke Attila.

Vezi aici cum a votat fiecare senator la modificarea Codului Penal.

Proiectul va fi trimis la Camera Deputatilor, care este decizionala. Comisia Iordache se reuneste marti, la ora 16, pentru a da un nou raport pe acest proiect votat de Senat, iar Biroul Permanent a decis ca el se va afla pe ordinea de zi a Camerei Deputatilor abia joi.

Opozitia s-a luptat din rasputeri in comisia speciala pentru a impiedica modificarea de substanta a politicii penale a statului roman, insa masinaria de vot a PSD-ALDE-UDMR a mers ca unsa. Opozitia sustine ca noua forma a Codului Penal e mai rea decat OUG 13 si reprezinta o "amnistie mascata", incurajand infractionalitatea.

Vezi cum s-au desfasurat dezbaterile de luni in Comisia Iordache (Video) .

Pentru ca proiectul legislativ 238/2018 sa fie adoptat era nevoie de votul a cel putin 69 de senatori, adica jumatate plus unu din numarul total ( 136) . PSD are 70 de senatori, ALDE - 12, iar UDMR - 9, prin urmare sansele ca proiectul sa fie adoptat in Senat au fost foarte mari.

Ziare.com a transmis principalele momente si declaratii in format LIVE text:

13:43 - Sedinta plenului continua cu celelalte puncte aflate pe ordinea de zi, printre care si modificarea legii in baza careia este ales presedintele Romaniei.

13:42 - Liderul senatorilor maghiari, Cseke Attila, subliniaza de la microfon ca, asa cum a explicat anterior, UDMR nu a fost de acord cu redefinirea abuzului in serviciu in forma dorita de PSD-ALDE, asa ca "n-a putut sustine proiectul si s-a abtinut de la vot".

13:32 - Se da votul pe raportul comisiei speciale cu amendamentele admise: 73 de voturi pentru, 29 impotriva.

Propunerea legislativa este votata cu 74 de voturi pentru, 28 impotriva si 9 abtineri.13:30 - Adrian Tutuianu, presedintele de sedinta, anunta ca mai sunt putine amendamente respinse in comisie si care sunt votate si in plen, conform regulamentului, asa ca "urmeaza votul pe lege".

"Mobilizati-va colegii", spune Tutuianu.

13:18 - Senatorul PNL Iulia Scantei sustine amendamentul partidului privind abuzul in serviciu, reamintind ca Parlamentul Romaniei a ratificat in 2004 Conventia ONU impotriva coruptiei, iar legea a fost semnata de Valer Dorneanu, pe atunci presedinte al Camerei Deputatilor.

Senatorul citeste din conventia ratificata de Parlamentul Romaniei, in timp ce senatorii Puterii vocifereaza in sala.

"Instigati Parlamentul la incalcarea conventiilor si tratatelor internationale la care Romania este parte (...) Art. 11 din Constitutia Romaniei prevede ca statul roman se obliga sa indeplineasca cu buna credinta tratatele la care face parte", subliniaza Iulia Scantei, prezentand forma redefinirii abuzului in serviciu pe care o propune PNL.

Amendamentul este respins cu 71 de voturi impotriva.

Si forma sustinuta de USR pentru redefinirea abuzului in serviciu este respinsa prin vot.

12:58 - Amendamentele PNL si USR sunt respinse rand pe rand de senatorii PSD-ALDE cu mai putin de 69 de voturi, ceea ce ridica semne de intrebare cu privire la sansele majoritatii parlamentare de a trece astazi la vot modificarea Codului Penal, daca Puterea nu se mobilizeaza.12:17 - Senatorii PNL si USR sunt prezenti in sala si isi sustin prin vot amendamentele, desi nu au nicio sansa in fata majoritatii confortabile pe care o detine alianta PSD-ALDE. Ramane de vazut daca Opozitia va mai ramane in sala de plen cand se vor vota amendamentele Puterii.12:11 - Incepe votul pe amendamente, mai intai cu cele respinse in Comisia Iordache. Sunt 161 de amendamente.

Primul amendament, al PNL, este respins cu 74 de voturi impotriva, 23 pentru si 8 abtineri, prin urmare in sala exista cvorum de sedinta.Amendamentele PNL, sustinute de la microfon de Iulia Scantei, sunt respinse rand pe rand de majoritatea PSD-ALDE.

12:10 - Senatorul USR Radu Mihail reaminteste ca regulamentul cere ca Opozitia sa aiba dreptul la un secretar de sedinta. "De regula!", i se transmite din nou, din sala si de catre Adrian Tutuianu.

12:06 - Un senator PNL cere pauza de 5 minute pentru consultari. Cererea se aproba. Se revine imediat in sala.

11:58 - Senatorul Cseke Attila (UDMR) subliniaza ca deciziile invocate de initiatori in vederea modificarii Codului Penal trebuiau "transpuse mai demult" tinand cont de vechimea lor.

"Deciziile Curtii trebuie transpuse in 45 de zile. Nu s-a intamplat acest lucru. De la intrarea in vigoare a Codului Penal avem 11 decizii ale CCR care declara diverse texte neconstitutionale, nu s-au rezolvat aceste probleme desi a trecut un an, doi ani, si trebuiau rezolvate (...)

Raportul rezolva aceste probleme, transpune din Directiva UE si sunt chestiuni logice, care trebuiau facute, sunt binevenite. E buna reglementarea ca legea penala mai favorabila se aplica in integralitate", da el ca exemplu, printre altele.

"Nu suntem de acord cu abrogarea infractiunii de neglijenta in serviciu", spune senatorul UDMR in aplauzele Opozitiei, aducand o serie de argumente, afirmand ca respectiva chestiune trebuia modificata si nu abrogata.

Despre abuzul in serviciu, "noi putem sa sustinem o forma care transpune deciziile CCR", subliniaza acesta.

"S-au introdus doua chestiuni in plus - reducerea limitei de pedeapsa maxima si sintagma de a obtine pentru sine (...) Cu aceste doua chestiuni adaugate, grupul UDMR nu poate sa fie de acord", anunta acesta, precizand ca senatorii UDMR vor vota in consecinta amendamentele, iar in cazul in care nu se fac modificarile cerute, "UDMR nu va vota" initiativa.

11:57 - Mihai Gotiu (USR) subliniaza din nou ca nu e cvorum. "Dezincriminati abuzul in serviciu printr-un abuz. Felicitari!", spune Gotiu.

In replica, Adrian Tutuianu citeste dintr-o decizie a CCR care arata ca "numai la adoptarea legii e nevoie de cvorum", nu si pentru dezbaterile generale.

11:53 - Alina Gorghiu (PNL) cere din nou amanarea votului in asteptarea unui punct de vedere al Comisiei de la Venetia.

Senatorul PNL afirma ca deciziile CCR au fost folosite ca "pretexte pentru amnistii mascate si diluarea unor infractiuni" si acuza PSD ca "a tinut secreta forma proiectului pe care si-o doreau pana in ultima secunda".

"Acest Cod nu va intra niciodata in vigoare in aceasta forma, nu se poate intr-un stat normal sa protejezi infractorul si nu victima!", subliniaza Alina Gorghiu.

11:48 - Un senator al Opozitiei solicita prezenta nominala pentru verificarea cvorumului si cere un secretar de la Opozitie, asa cum trebuie sa fie "de regula". "De regula", i se raspunde ironic.

Adrian Tutuianu spune ca exista cvorum.

Alina Gorghiu (PNL) vine la microfon si subliniaza ca proiectul esential al Codului Penal e discutat fara cvorum.

"Lipsa de cvorum e de nepermis, tipetele din sala sunt de nepermis, tine de educatie", spune senatorul PNL, care subliniaza ca o lege importanta precum Codul Penal nu numai ca nu are in spate un studiu de impact, dar nici macar nu beneficiaza de prezenta ministrului in sala.

11:48 - USR afiseaza un banner pe care scrie "Fara penali in functii publice"
11:42 - Nicu Falcoi (USR) ia cuvantul. "Judecand dupa modificarile pe care le-ati adus, furtul din bani publici va deveni un fel de substitut de virtute, mai ales daca se iau de la copiii saraci si se duc la partidul-stat", a spus acesta, facand trimitere la dosarul in care a fost condamnat Liviu Dragnea.

"PSD a inventat un nou mod de a fura, hotia haiducista, in care imparti cu ceata ce ai furat de la romani", mai spune senatorul USR.

11:41 - Robert Cazanciuc (PSD) prezinta raportul comisiei speciale. Incep dezbaterile generale.

11:40 - Adrian Tutuianu subliniaza ca exista "113 semnaturi si sunt prezenti 73 de membri ai Senatului, ca urmare lucrarile se pot desfasura". Punctul de vedere al Guvernului este prezentat de secretarul de stat Mariana Mot, nu de ministrul Tudorel Toader.

"Modificarea Codului Penal este absolut necesara", subliniaza reprezentantul Ministerului Justitiei.

"In democratie, minoritatea propune si dezbate, majoritatea hotaraste", a mai subliniat Mariana Mot.

11:33 - Incep dezbaterile generale pe modificarea Codului Penal. Ia cuvantul initiatorul, anunta Adrian Tutuianu.

Serban Nicolae (PSD) vine la microfon, care sustine ca initiativa legislativa a fost depusa de mai multe luni si la dezbateri au participat inclusiv CSM si alte organizatii ale magistratilor.

Senatorul PSD subliniaza ca CCR a decis ca "definitia abuzului in serviciu este neconstitutionala" si cere ca proiectul sa fie votat in forma iesita de la comisia speciala.11:30 - Senatorul Cristian Dumitrescu (PSD) sustine ca, potrivit regulamentului, cvorumul se verifica la inceputul sedintei, iar "fluctuatiile" sunt normale pe parcursul unei sedinte.

Adrian Tutuianu anunta ca ordinea de zi a fost adoptata si sedinta continua "pana la epuizarea ordinii de zi", cu "vot final incepand cu ora 12:00".

Programul de lucru a fost votat de 66 de senatori, conform votului electronic.

Senatorii Opozitiei parasesc sala in semn de protest.

11:21 - Se repeta votul la ordinea de zi pentru ca in prima instanta au votat doar 60 de senatori, ceea ce ar arata ca in sala nu e cvorum.

Si la reluare se obtin tot 60 de voturi. Adrian Tutuianu spune ca ordinea de zi a fost votata, desi nu e cvorum.

Mihai Gotiu (USR) cere sa se amane sedinta pentru ca nu e cvorum.

Serban Nicolae spune ca e inadmisibil sa fii prezent si sa sustii ca nu esti.

Alina Gorghiu (PNL) cere sa se constate ca nu e cvorum.

Adrian Tutuianu sustine ca exista cvorum, potrivit "cartelelor din aparate" si semnaturile.

Mihai Gotiu sustine ca trebuie cvorum pe tot parcursul sedintei de plen si cere inchiderea sedintei.

Mario Oprea spune ca a numarat senatorii PSD si sunt doar 54. "Nu puteti continua sedinta, va spun din regulament", spune el.
11:11 - Incepe sedinta de plen, condusa de vicepresedintele Adrian Tutuianu (PSD), desi presedintele Calin Popescu Tariceanu se afla totusi in Parlament si a dat declaratii cu putin timp inainte.

Se face apelul nominal. Lista nu se citeste pana la final, pentru ca sunt prezenti suficienti senatori pentru cvorum, anunta Adrian Tutuianu.

Din 136 si-au inregistrat prezenta 83, anunta presedintele de sedinta.

11:00 - Intrebat de jurnalistii aflati la Parlament despre modificarile la Codul Penal, Liviu Dragnea s-a victimizat: "Credeti ca ma lasa astia sa scap?".

Citeste si: Liviu Dragnea, despre modificarea cu dedicatie a Codului Penal: Credeti ca astia ma lasa sa scap?

10:37 - Propunerea legislativa prin care Codul Penal este modificat este la primul punct pe ordinea de zi a plenului, urmand sa fie votata in procedura de urgenta.

In mare graba

Pentru modificarea Codului Penal, Parlamentul a fost convocat in sesiune extraordinara.

Modificarile facute luni in Comisia Iordache il avantajeaza direct pe Liviu Dragnea, recent condamnat in prima instanta la 3 ani si jumatate de inchisoare pentru instigare la abuz in serviciu, dar si pe foarte multi alti alesi locali care au fost condamnati pentru diverse fapte de coruptie sau au procese pe rol.

Daca trece de Senat, proiectul ajunge la vot in plenul Camerei Deputatilor, condusa de Liviu Dragnea, chiar marti, 4 iulie, de ziua Statelor Unite.

12 ambasade occidentale, printre care si cea a SUA, au lansat un apel public catre autoritatile romane prin care au cerut sa nu slabeasca statul de drept si lupta anticoruptie prin modificarile facute la codurile penale.

Citeste si:
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 13204 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
47 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Mafiotii penali alde psd au manjit cu mizeria lor

toata Romania ! Tot ceea ce fac este de o "porcarie" sinistra ! Trebuie dati jos de la guvernare si din parlament cat mai curand pana mai exista Romania ...

 

La intrebarea ce se mai poate face in Draganistan, va ofer cateva

ilustratii.

Una din Franta: http://p5.storage.canalblog.com/52/16/529468/99607869_o.jpg

Alta internationala: https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTuRu_OESZQXrj75-kIAGaFRRF5Potb0kVbA2jWcftkkfSWAf24

Iata si Prastia lui David contre Goliath. O tii de sfoara, o invati in jurul capului, si o lansezi la 2-3 sute de metri: https://bloodborne-fr.wiki.fextralife.com/Cocktail+Molotov+avec+corde

 

"Liviu Dragnea s-a victimizat: "Credeti ca ma lasa astia sa scap?""

sincer sa fiu, sper sa nu scapi, penalule !
nici tu nici cohorta ta de sobolani rosii care parazitati tarisoara asta.

 

Cind scapam de astia?

Toate legile au drept scop furtul,protejarea infractorului,pensii si salarii nesimtite(din banii nostri),concedii/deplasari/bugete imense ptr bugetari/trintori/asistati/gabori/sparlamentari.Mai sint si platiti regeste ptr asta,pe linga salaroiu,o gramada de indemnizatii..de ex cica "birou in teritoriu"...a vazut cineva vreun sparlamentar facind CEVA in teritoriu?Nimeni.Never ever! de ce iau banii?
Dezvoltarea tarii,drumurile,industria,protejarea mediului(nu defrisarile masive si vinzarea pe nimic a gazului,ca sa importam la preturi triple de la rusi),investitii,NIMIC!Si daca ar vrea nu ar putea sa facaa nimic deoarece nu-i duce mintea.
Decit la furat.
Altceva nu stiu si nici nu vor sa stie.De ce iau banii?Muriti ba cu toti ai vostri,hotilor pesedei,sparlamenatri,etc!

sper sa nu scape de judecata oamenilor...

... nici pesedistii de rand, vinovati 100% ca au trimis in Parlament asa infractori, talhari si mincinosi!

ce este de facut

La urmatoarele alegeri sa mearga la votare si ROMANII BOGATI MATERIAL dar nu sa stea acasa, sa se plimbe, sa mearga cu prietenii. PSD-ALDE a fost votat de romanii care au crezut in promisiuni desarte. Doar judecata divina va fi CORECTA la timpul ei.

psd care esti in parlament..

faca-se voia ta precum in instanta asa si pe strada...
cei 7 magnifici...dragnea,tariceanu,dancila,toader,iordache,hunor,nicolae...

Votati impotriva opozitia si udmr si care mai are constiinta

pe acolo ! Dati jos mizeria alde psd-ista in toate modurile posibile ! Nu lasati caractita mafiota sa doboare Romania !

Isi facea cineva probleme ca n-o sa treaca? Toti politicienii sunt

... sunt hoti si corupti, toti se bucură de legile astea, de asta doar mimează opozitia.

va rog sa nu deranjati presedintele...

dansul e plecat din tara...dar puteti vorbi cu sosia...

cvorum este au invatat numaratoarea de la Base

cum o chema pe toapa aia lui base ???

@MacGigi Rank user: x5 03.07.2018, 11:17

De studiat:

"Cum ne afecteaza la maturitate traumele din copilarie. Ranile nevindecate si suferintele ingropate pot fi reale piedici in calea atingerii potențialului nostru real."

@PSD & @ALDE

Atentie MARE !!!!!!! la legea "offshore" sunt in joc peste 500 de MILIARDE de dolari, nu puneti botul la vrajelile analizelor !!!!

tieues Rank user: x5 03.07.2018, 14:05

Iohannis e plecat mai tot timpul, incepe sa semene din ce in ce mai mult cu ministrul justitiei. Si ala e plecat tot timpul, cand trebuie sa isi asume responsabilitatea.

Cica daca ne adunam 3-4 insi sa-i caftim pe ...

... Belinake si Caliceanu, nu suntem GIO. Daca vrem sa-i caftim si pe altii, facem alt grup. Si tot asa: niste cetateni s-au adunat instantaneu si l-au "otanjit pana i-au betegit" pe al 2-lea si al 3-lea om in stat.

- Iar, daca sunt caftiti de zeci de ori, tot o singura pedeapsa se da faptasilor, ca asa e in RO: faci 10 si iei 1.

Ticalosii astia vor plati pu ani grei de puscarie,

pentru tradare de tara!
Acesti ticalosi din alianta psd-alde-udmr,vor fi cataologati drept"tradatorii care au scos Romania din UE" pentru tot restul vietii in mintile romanilor satui de socialismul psd si de nazismul afisat de alde-udmr!

eu ca cetatean roman, traind in Diaspora :)

... cata vreme votul meu valoreaza de 10 ori mai putin decat votul unui

"om al strazii" .. la alegerile Parlamentare

... imi permit "recursul la democratie" si nu recunosc sau respect deciziile "nereprentative" ale pseudo - Parlamentului (va atrag atentia ca ati fost alesi in mod non-reprezantiv pt romani)

Desi nu ar trebui sa invoc: Asta e doar o imitatie palida a democratiei!!! :)

 

Am votat prin corespondenta

Si am testat daca e usor sau nu de dezlipit stickerul. Era super usor, de parca era facut pentru smecherasii psd. Asa ca am folosit lipici gen Picatura, ca macar sa rupa hartia in loc sa-mi distorsioneze votul. De care pun pariu ca s-a ales praful.

Adri3, 3 senatori si 3 deputati pt Diaspora

... de 4 milioane+ .. de aia avem analfabeti care conduc

.. de aia parerea noastra valoreaza atat de putin... cand ar fi trebuit sa valoreze macar cat parerea celorlalti ... de acasa

roman traind in Diaspora?

pai ce traiesti in ucraina sau serbia?
tu te compari ca emigrant economic cu romanii din ucraina si serbia obligati sa invete alta limba si sa isi nege radacinile?
invata diferenta intre diaspora si emigratie si apoi vorbeste...

Toata mizeriile cu "drepturile" Diasporei....

..au fost votate de Psd,PNL(pnl+alde)pe cand formau impreuna mizeria numita USL...bineinteles si de ticalosii de la udmr!

de ce vrea diaspora totusi sa voteze daca sau decis

sa plece si sa paraseasca tara cand avea nevoie de ei ? sint tarii precum germania unde au drept de vot cei care au domiciliu stabil acolo si platesc acolo impozitele ... si atunci stelica si mitica sa voteze si in germania si in romania ??? adica preschimba europa de 2 ori hahahahah stelica are 3 clase si mititca 2 ca trenul da ei vor sa fie importanti si vor guvernul lor

Vorbesti ce nu stii.

Cetatenii germani expatriati pot vota daca se inregistreaza in registrul electoral.

Diaspora a plecat alungata fiind!

Voi vuvuzelele Rusiei,uitati ca nu toti sunt tampi ca latrinistii antenisti care sa puna botul la minciunile voastre.
O sa sfarsiti in laturi,cat de curand!

Pe cand obligativitatea votului pentru psd?

Catre asta se tinde, numai cine e votant *** nu realizeaza asemanarea cu era inainte de 89.

 

@Saegetus Rank user: x4 03.07.2018, 12:29

Un amic, parfumat si scolit imi spunea ca uite bre ce oameni au venit la mitingul astora din PSD, ceva de genul ca daca aia e Romania reala isi baga si isi drege...

I-am spus, citez: "Trezeste-te bai omule, aceiasi oameni sunt exact si in SUA ori Germania", marea masa a populatiei unei tari este exact la fel...

i-ai mirosit tu pe aia din sua sau germania ?

ai impresia ca pe aia de care ai pomenit ii aduce cineva
cu autocarul ca pe sclavi fara sa inteleaga de ce ?

in vest,numai oamenii strazii arata ca psdistii romani :)

trezeste-te tu,roata se intoarce.
intotdeauna,ineluctabil...

@idol @p lucian p mic bineinteles

cine v-a alungat ? cu biciul sau cu parul ??? ati vrut marire de budget si trai mai bun de aia ati fugit ... ce il priveste pe lucian eu vorbeam de romanii care stau in Germania cu cetatenie romana fara cetatenie germana pot participa la alegeri in germania daca au domiciliu stabil acolo si platesc aolo impozit ... de ce sa mai voteze in ro daca nici nu locuieste aici si nu plateste nici impozit de pe venit aici ...de ce vrea sa isi spuna parerea politica

Iohannis

Stie cineva cu ce se ocupa Iohannis adormitul, in aceste momente de o gravitate fara precedent pentru Romania??
Ce se intampla cu acest pseudo-presedinte?? Ar fi trebuit sa iasa din hibernare si sa anunte referendumul pentru justitie si schimbarea constitutiei implicit dizolvarea CCR, si evident cu o intrebari simple sa inteleaga tot poporul...

 

Domnul presedinte are un plan secret.

El lucreaza sub acoperire,"pe la spate". Numai astfel va reusi sa invinga ciuma rosie.

Mey, cocene: tot timpul ii dai cu "spate, dos....

... fund, invers, pe ascuns" etc. Tu esti din aia cu famiglia traditionala pederasta?

- Se zice ca trebuie sa fii atent la ce scriu/vorbesc oamenii: este ceva adevar de gasit in felul in care folosesc cuvintele. Sa-ti fie de bine! Nu uita sa folosesti "protectie" si alifii ca MTS sunt foarte raspandite in randurile voastre; asta o zice statistica.

I-au taiat si dreptul de a convoca un referendum, Johannis e

acum mult mai neputincios decat Basescu!

Cand i l-au taiat?

Atunci cand "a negociat" acceptarea unei analfabete propuse de draknea? Sau mai bine spus a acceptat fara sa clipeasca propunerea unui infractor?? Iohannis este vinovatul moral pentru dezastrul din ultima perioada. BRAVO PSD! Cu un asemenea Presedinte slab sau poate chiar blat, erati prosti daca nu incercati...

Hai, Tudose, fie! Dar Veorica? Nu-i vina aluia ...

... care cere; e vina celui care accepta.

- Basescu a facut si el blaturi - doua - cu Ponta. Dar, hai sa fim seriosi: poti sa-l compari pe Ponta cu Veorica? Ala e obraznic, ingamfat, dar isi stie limitele. Gloaba asta de Videle poate fi desalata de Belinake pana moare, ca mai mult de clasa a doua nu trece. Iar asta este varful atins de neamul ei dupa eforturi milenare.

nu i-a taiat nimeni dreptul asta

care e scris explicit in constitutie.
dar se apropie vacanta si kwj nu-si strica distractia
pt citiva fraieri care,la rindul lor,nu-si vor strica
voturile pentru el.
vom gasi un om caruia ii vom da puterea sa lichideze
absolut toti banditii din tara asta.

cine sint aia,stim noi,stiti voi,stiu si ei :)))

daca observati,cam toata lumea doreste conducatori
cu puteri sporite,lumea s-a saturat de modelul actual,
parlamentarismul a ajuns la apogeu in sec 19-20,
acum nu mai corespunde noilor societati.

referendum ar putea face

ca sa dizolve ccr si sa modifice constitutia,ar trebui
sa dea o lovitura de stat.
imposibil n-ar fi,dar vine concediul,asa ca o lasam
mai pe toamna :)))

n-are ce sa faca nimeni,altadata trebuie sa nu mai lasam
tara pe mina lumpenilor asistati social.

Mielule, esti cel mai tare!

Doamne, ce afirmatii imbecile. Cati ani ai mielule?
Esti cred al cincilea postac care mesteca tampenii de genu asta. Le-am notat pe toate asa ca sa le luam pe rand:
- Sa dam lovitura de stat
- Sa suspendam constitutia
- Sa dizolvam CCR
- Sa dizolvam parlamentu
- Sa facem greva generala
- Sa vina militia
- Sunati la 112

Si mai spui ca ar fi posibil. Tu chiar crezi cretinismele astea?
Mai urmeaza sa vad ca unu cere instaurarea legii martiale daca o demite pe LCK si daca se publica in MO legile justitiei reloaded.
#cudetoate

cand esti penal ? cand pui mana pe 6 case ?

penal esti cand esti condamnat definitiv si ai uzat de toate caiile legale si ultima instanta te-a condamnat ...pana atunci este valabila prezumtia de nevinovatie ...ca vreti sau nu vreti ...#isti la urmatoarele alegeri daca vor iesi usr si pmp si pnl si guvernul meu atunci le schimbati voi cum vreti daca aveti majoritate ,asa functioneaza democratia .... din partea mea puteti sa il reinviati si pe ceasca daca aveti majoritate si mai infintati un sri numai pentru psdisti

 

Fii atent la urmatoare lege

Majoritatea hotareste sa le ia toata averea persoanelor al caror nume incepe cu "pot". Cum pe tine te cheama pots, ti se ia toata averea si ajungi pe sub poduri.

Dar, nu fi trist! Din 2021 o sa vina altii la putere si o sa anuleze legea. O sa ti se dea toate bunurile si banii inapoi. Daca nu din 2021, atunci cu siguranta din 2025, ca nici PSD-ul nu e vesnic la putere.

Asa functioneaza democratia!

v_sile

ma doare la vasile , de ce mi-am facut eu in viata mea e facut si pus bine nu mi-o poate lua nici majoritatea nici dragnea nici joiannis nici papa de la roma nici trump si nici regina angliei si nici berlusconi .....sa vedem daca ghicesti unde am averea ...fraiere

justitie

aici nu mai este vorba de a fi sau nu penal - acum este vorba de tara care este pe drumul falimentului - noi nu suntem Ungaria sau Polonia, pe noi ne scot urgent din UE si apoi potopul! Deci acum este vorba de "tradare de tara"

te-ai "desteptat" de la un timp

vorbesti de psdisti ca si cum n-ai face parte din haita
lor,ca o sluga platita care il dispretuieste pe stapin :)

asta e adevarul sau noua strategie a capului de guma ?

Si cat de bine se potriveste..din nou Jean Mascopol

Guvernul comunist!!! Youtube, merita ascultat, primele versuri e leit pcr=psd..ce frumoasa este viata cand ajungi din potcovar, in guvern ..subsecretar(ms dancila, ha ha ha!!!!!)Padre asta e pentru tine !!!!!

 

Justitia

De ceva vreme ma intreb de ce Sistemul de Justitie nu este in greva generala? Ei de ce nu lupta pentru deptate?

 

Modificarile in Codul Penal = liber la furtul din banul public

Asta a legiferat astazi majoritatea actuala, PSD/ALDE, iar UDMR a pus umarul (s-a abtinut, chipurile, dar a stat in sala sa asigure cvorumul, cand PNL, ISR si PMP au iesit din sala)

Cu acest cod penal trebuie sa fii prost rau ca se te mai poata acuza procuorii de ceva: e suficient sa folosesti un tert (persoana fizica, firma, partid politic) pentru a mulge bugetul public si nu te poate acuza nimeni de nimic.

Ei, dar meritam, meritam toata mizeria asta, cu varf si indesat. Atat am putut in 2016, la vot, ca natie.

 

de acum inainte nivelul de trai va exploda

odata cu tara :)))

putem ciordi ce ne place,fiecare la nivelul lui,fireste.
un mocofan psd n-o fi avind pretentia sa insface o insula
asa cum a reusit liviu dragnea.
nu-i nici o paguba,furi,si daca esti prins(doar sa fii
fraier),in cel mai rau caz dai cite ceva inapoi si
contesti chiar legea asta pacatoasa la ccr.
in noua forma,legea va stabili ca reclamarea unui furt
este infractiune grava pedepsita de la 5 la 15 ani :)

pentru ciordeli cotidiene din mall-uri,buzunarele altuia,
si ce-o mai pica se acorda premii constind in excursii
de perfectionare in occidentul ingrijorat :)))

 

Practic au reinstaurat in mod legal practicile de dinainte

de 1989, si anume furtul si abuzul pe baza de apartenenta la nomenclatura.

Proletari din toate judetele, FURATI! Daddy Draknea nu va lasa!

Cumparati mirul PSD, cel mai bun mir anti justitie :)))
Te dai cu el, si esti ca tigaia de teflon.
Nu se mai lipeste nimic de tine, micule sau mare infractor :)))
Tara noastra Penalistan va fi mandria Europei de Est, de la Prut incolo...
Spasiba daddy&mafia!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor