Negocierile la Senat s-au blocat, Puterea a obtinut o prima victorie

Miercuri, 02 Februarie 2011, ora 18:02
8445 citiri
Negocierile la Senat s-au blocat, Puterea a obtinut o prima victorie
Foto: Arhiva

Liderii grupurilor parlamentare din Senat nu au reusit nici miercuri sa cada de acord asupra modului in care se vor imparti intre Putere si Opozitie locurile din Biroul Permanent, spre deosebire de colegii lor din Camera Deputatilor, care s-au organizat inca de marti.

"Negocierile nu s-au incheiat, continuam luni. Singurul rezultat la care s-a ajuns este ca in sesiunea care a inceput majoritatea pro-guvernamentala o sa aiba si majoritatea in Biroul Permanent. Acesta este un lucru deja convenit", a declarat liderul senatorilor PD-L, Cristian Radulescu, pentru Ziare.com.

Cum raportul de forte in plenul Senatului este de 69 la 68 in favoarea Puterii, in Biroul Permanent al camerei superioare raportul va fi similar, de 7 la 6.

"Luni se continua negocierile si tot atunci se vor stabili si functiile", a mai declarat senatorul Cristian Radulescu, precizand ca dupa ce se stabileste definitiv algoritmul dupa care se vor imparti functiile, fiecare grup parlamentar va face si nominalizarile pentru ocuparea posturilor care le revin.

Antonescu ii promite lui Voiculescu vicepresedintia Senatului

In ceea ce priveste cele 4 posturi de vicepresedinti ai Senatului, liderul grupului PD-L a declarat ca "destul de probabil or sa ramana la fel", adica PD-L va avea tot 2 vicepresedinti, iar PSD si ACD cate unul.

De asemenea, s-a cazut de acord ca grupul senatorilor independenti sa detina o functie in urmatoarele patru sesiuni.

Noua conducere a Camerei Deputatilor, validata de plen

In cazul in care negocierile dintre liderii grupurilor parlamentare se blocheaza luni, variantele sustinute de Putere si Opozitie vor fi supuse votului in plenul Senatului.

Tot luni se vor imparti si functiile de conducere in comisii.

Batalia pentru locurile din Biroul Permanent al Senatului a fost mult mai dura decat cea din Camera Deputatilor atat din cauza raportului de forte mult mai strans intre Putere si Opozitiei, dar si ca urmare a deciziei Curtii Constitutionale care a stabilit ca UNPR este indreptatit sa primeasca functii de conducere dupa constituirea unui grup parlamentar propriu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#conducere Senat 2011, #Biroul Permanent Senat 2011 , #Senat