Opozitia sesizeaza CCR daca Puterea castiga Senatul

Luni, 28 Noiembrie 2011, ora 14:01
1908 citiri
Opozitia sesizeaza CCR daca Puterea castiga Senatul

Liderii Uniunii Social Liberale (USL) Victor Ponta si Crin Antonescu au declarat luni, dupa sedinta USL, ca vor contesta la Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) o eventuala alegere a unui membru al coalitiei de guvernare la sefia Senatului.

"Dupa ce se vor desfasura aceste alegeri, daca va fi ales un membru al Coalitiei, vom contesta decizia la CCR", a declarat Radu Moldovan, purtatorul de cuvant al PSD, intr-o conferinta de presa.

Intrebat daca, la alegerile pentru sefia Senatului, exista sanse ca o parte dintre senatorii social-democrati sa nu voteze pentru Titus Corlatean, acesta a raspuns: "Nu au existat discutii ca vreun senator din grupul PSD nu ar sustine decizia USL ca nu ar sustine pe dl. Corlatean pentru postul de sef al Senatului. (...) PSD si USL va vota secret pentru alegerea presedintelui Senatului".

Liderii USL, Crin Antonescu si Victor Ponta, au facut front comun si au precizat ca trebuie respectata decizia 601 a Curtii Constitutionale a Romaniei (CCR), potrivit careia numai grupul senatorial al PSD are dreptul sa propuna un candidat pentru conducerea Senatului.

"Procedural, indiferent ca au candidat comun sau nu au candidat, sa le spunem ca in interpretarea noastra si de altfel, nu e vorba de mare interpretare, ca scrie negru pe alb, singurul care are dreptul sa faca propuneri este grupul senatorial al PSD. (...) PSD, PNL si PC ii vor acorda votul domnului senator Titus Corlatean. Numaram si vedem. Punct", a spus presedintele PNL, Crin Antonescu.

Ponta a precizat ca se va face o contestatie la CCR, daca nu se respecta procedura privind schimbarea presedintelui Senatului.

"Noi nu plecam de la ideea ca o decizie a CCR nu se va respecta. Daca se va intampla, vom discuta in limite constitutionale (...) Din fericire, Curtea s-a pronuntat deja. Eventual, daca facem un nou demers, va fi doar pentru a reitera ceea ce au spus, pentru ca spre deosebire de domnul presedinte Traian Basescu, eu nu cred ca cei de la Curtea Constitutionala sunt niste penibili, cum i-a numit Basescu", a afirmat Ponta.

Antonescu: Chiar avem sperante ca Titus Corlatean va castiga Senatul

Ponta: Sunt cateva sute de destepti carora nu li se aplica legile

Ponta a declarat ca este mai grav faptul ca a devenit un lucru normal si obisnuit, la care nimeni nu mai considera necesar sa reactioneze, faptul ca o lege si o decizie a Curtii Constitutionale nu este respectata de cei de la putere.

"Intrebarea este: de ce mai respecta restul de 20 de milioane de romani legile? Noi suntem 20 de milioane de fraieri, iar ei sunt cateva zeci sau cateva sute de destepti carora nu li se aplica legile si deciziile Curtii Constitutionale? Cred ca aceasta-i intrebarea", a spus Ponta.

Pbiectivul USL nu este de a obtine functia de presedinte al Senatului, ci de "a schimba regimul Basescu", a precizat Ponta.

Petru Filip: De Mos Craciun, PDL va fi primit de la PSD sefia Senatului - Interviu Ziare.com

Opozitia se bazeaza la Senat pe 65 de voturi, dupa ce Mircea Geoana a fost exclus din PSD si revocat din functie. Postul de presedinte al Senatului este vacant si a fost ocupat interimar de Petru Filip, de la PDL. Coalitia de guvernare a anuntat luni ca il sustine pe Vasile Blaga pentru postul de presedinte al Senatului.

L.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#USL presedinte Senat, #USL contestatie CCR, #CCR presedinte Senat , #Senat