PSD refuza deblocarea dezbaterilor pe Legea asistentei sociale

Joi, 20 Octombrie 2011, ora 16:09
1886 citiri
PSD refuza deblocarea dezbaterilor pe Legea asistentei sociale

Parlamentarul PSD, Georgica Severin, a declarat, joi, ca opozitia va bloca in continuare in Senat Legea asistentei sociale pana pe 3 noiembrie, pana la termenul de adoptare tacita.

Aceasta masura va fi luata pentru a feri populatia, cat este posibil, de implementarea unor masuri dureroase pe timp de iarna.

Georgica Severin a declarat, in cadrul unei conferinte de presa: "Noi am sperat ca odata (legea asistentei sociale - n.red.) venita la Senat vom putea sa propunem si noi, Opozitia, o serie de amendamente, sa avem un dialog. Puterea a procedat ca de obicei, un 'niet' foarte clar, refuzul oricarui dialog pe acest subiect. In aceste conditii, singura solutie a opozitiei a fost sa blocheze dezbaterea acestei legi.

Noi am propus inca de prima data sa nu o introduca pe ordinea de zi, ca sa continuam dezbaterile, pentru ca nimeni nu poate accepta sa voteze o asemenea lege fara o dezbatere reala. Acest lucru (blocarea legii - n.red.) se va intampla pana pe 3 noiembrie, cand legea are termen de aprobare tacita si o vom dezbate atunci".

Severin a precizat ca aceasta strategie de a amana pana pe 3 noiembrie dezbaterea pe acest proiect de lege este pentru a evita punerea in aplicare a unor masuri impotriva populatiei pe timp "de iarna", precizand ca daca acest act normativ ar fi trecut repede de Senat, in Camera Deputatilor ar fi durat "doar trei zile" aprobarea lui.

Senatorul a mai afirmat ca aceasta lege ar fi trecut de Senat daca s-ar fi ajuns la un compromis. "Toata aceasta problema s-ar fi rezolvat prin simplu dialog si compromis, prin posibilitatea ca opozitia sa-si prezinte amendamentele, sa fie un dialog. Prin aceasta lege (oamenii - n.red.) sunt exclusi de la orice forma de ajutor al statului. Suntem si noi de acord ca sistemul trebuie regandit, dar nu poti sa tai fara sa te gandesti ca in spatele cifrelor sunt oameni", a mai explicat pesedistul.

Traian Basescu urgenteaza implementarea Legii asistentei sociale

Presedintele Traian Basescu a adresat presedintilor celor doua Camere o scrisoare prin care cere adoptarea "cat mai urgent posibil" a proiectului Legii asistentei sociale, precum si a proiectului privind promovarea la ICCJ, ambele blocate in Senat de dispute intre putere si opozitie.

"Am convingerea ca veti intelege necesitatea urgentarii adoptarii acestor doua proiecte de lege, acest lucru nefiind o cerinta personala, ci un mod de a ne indeplini angajamentele asumate fata de partenerii nostri internationali", se arata in scrisoarea sefului statului. Traian Basescu noteaza ca face aceasta solicitare in calitate de presedinte al Romaniei si de garant al aducerii la indeplinire a obligatiilor dintre Romania si UE.

Presedintele afirma ca proiectul Legii asistentei sociale are in vedere imbunatatirea eficientei protectiei sociale, care ramane o prioritate pentru Romania. "Conform intelegerii pe care Romania o are cu organismele financiare internationale, statul roman s-a angajat sa adopte aceasta lege pentru a putea intra in vigoare incepand cu data de 1 ianuarie 2012", afirma presedintele.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#legea asistentei sociale, #lege asistenta sociala plen Senat , #Senat