Comisie de ancheta privind alegerile din Neamt, la Senat

Luni, 12 Septembrie 2011, ora 18:35
2157 citiri
Comisie de ancheta privind alegerile din Neamt, la Senat

Plenul Senatului a adoptat luni, la propunerea PSD si PNL, infiintarea unei comisii parlamentare de ancheta care sa investigheze modul in care s-au desfasurat alegerile partiale din Neamt pentru desemnarea unui deputat, desi intial conducerea acestei camere respinsese solicitarea.

Infiintarea comisiei a fost adoptata de plen cu 56 de voturi pentru, 47 impotriva si o abtinere, dupa o serie de contestari "timide" ale acestui demers din partea PDL si UNPR.

Vicepresedintele Senatului, Ioan Chelaru (PSD), senator de Neamt a propus ca in comisia de ancheta sa activeze 15 membri desemnati de grupurile parlamentare, si a invocat in favoarea infiintarii comisiei o serie de abuzuri care ar fi avut loc in campania electorala.

Din partea PDL a luat cuvantul senatorul PDL de Neamt, Toader Mocanu, care a precizat ca cele invocate de Chelaru nu ar fi motive justificate pentru infiintarea unei comisii de ancheta si nu sunt temeinice. "Asa pot sa spun si eu ca s-a intamplat ceva la Maramures. Veti ajunge la ceea ce eu va spun, ca aceste fapte nu s-au petrecut", a mai spus Mocanu in ceea ce priveste fraudarea votului.

La randul sau, liderul independentilor, Serban Mihailescu (UNPR), a sustinut ca toate elementele constitutive invocate de Opozitie nu fac obiectul activitatii unei comisii de ancheta in Parlament, ci a organelor de ancheta si cercetare penala.

"Noi nu putem sa facem o asemenea comisie serioasa pentru ca nu am rezolvat prin Regulament aspectele privind chemarea la Senat a ofiterilor, procurorilor, sa aflam ce s-a facut cu plangerile facute la momentul ultimelor alegeri. Puteti sa faceti aceeasta comisie, dar datorita inutilitatii ei grupul nostru nu va desemna niciun membru", a anuntat Mihailescu.

Cu doar cateva zeci de minute mai devreme, Biroul Permanent al Senatului respinsese propunerea grupurilor PSD si PNL de infiintare a unei comisii de ancheta privind fraudarea alegerilor partiale din Neamt pentru ocuparea unui post de deputat.

Propunerea de infiintare a comisiei de ancheta a fost sustinuta prin semnaturile a 39 de senatori PSD si 24 de senatori ai PNL.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Senat comisie ancheta Neamt, #comisie ancheta alegeri Neamt , #Senat
Comentarii