Disensiuni in PDL pe tema CSM - Senator PDL: Unii colegi isi dau cu parerea despre orice

Miercuri, 27 Februarie 2013, ora 13:52
3954 citiri
Disensiuni in PDL pe tema CSM - Senator PDL: Unii colegi isi dau cu parerea despre orice
Foto: Ziua de Cluj

Senatorul PDL Alin Tise il ataca pe europarlamentarul PDL Cristian Preda, care a sustinut ca revocarea celor doi judecatori din CSM s-a facut la presiunile USL. "Asa putem sa ne dam cu parerea despre orice, eu sunt convins ca nu au existat presiuni politice", a declarat Tise.

Membru in Comisia juridica a Senatului, Alin Tise s-a aratat deranjat de declaratiile colegului sau de partid, Cristian Preda, care acuza ca judecatorii Cristi Danilet si Alina Ghica au fost revocati din CSM la presiunile USL. El le cere democrat-liberalilor sa nu mai comenteze situatia din justitie.

"Probabil ca respectivii sunt dornici de a face subiecte din orice se intampla in Romania. Trebuie sa ne raportam la ce ne pricepem, sa vorbim despre lucrurile pe care le cunoastem si sa nu fim atotstiutori. Asa putem sa ne dam cu parerea despre orice.

Daca exista persoane publice sau politice care afirma anumite lucruri probabil ca au anumite informatii, altminteri inseamna ca vorbesc fara ei. Daca au informatii ca intr-un sistem de justitie se intampla presiuni politice, atunci sa le prezinte. Asa mi s-ar parea normal sa discutam intr-o societate normala.

Eu ca avocat nicidecum nu pot sa fac o afirmatie fara sa am minim de dovada, pentru ca as fi de-a dreptul ridicol, as intra intr-o sfera a imaginatiei. Lupta politica trebuie sa aiba limite. Nu poti sa pui la indoiala toate institutiile tarii, mai ales daca esti si persoana publica", a declarat Alin Tise pentru Ziare.com.

Cristian Ghinea (CRPE): La CSM a fost un efect de turma. In capul ei, retele securistice

Senatorul PDL s-a aratat convins ca revocarea celor doi judecatori din CSM s-a facut fara influente politice.

"Sunt convins ca decizia de revocare a celor doi judecatori nu a avut in spate motivatii politice. Acei oameni din CSM sunt alesi din randul instantelor, practic au reprezentat votul colegilor lor. Ori a pune sub semnul indoielii moralitatea, corectitudinea unui membru CSM ar insemna sa punem sub semnul indoielii votul tututor acelora care i-au mandat pe respectivii sa ajunga in CSM. Ar insemna ca toti colegii lor care au votat si i-au girat cu incredere pe ei au fost controlati politic.

C.Guseth (Freedom House): Miza scandalului din CSM - controlul politic asupra justitiei

De la declaratii pana la actiuni concrete politicienii nu fac decat sa creeze probleme justitiei. Justitia nu va functiona niciodata impecabil daca politicienii se amesteca in aceasta alta putere a statului", a specificat Tise.

Cristian Preda: Danilet si Ghica, revocati din CSM la presiunile USL

Europarlamentarul PDL Cristian Preda, fost prim-vicepresedinte al partidului, a declarat, marti, ca Alina Ghica si Cristi Danilet au fost revocati din CSM in urma presiunilor USL.

"Mobilizarea politica suscitata de USL impotriva Alinei Ghica si a lui Cristi Danilet a dat roade. Intimidati de presiunea construita cu ajutorul presei de partid, magistratii i-au executat pe cei doi.

Sunt convins ca USL va continua presiunile. Masinaria propagandistica si servitutea voluntara vor produce efecte ori de cate ori liderii USL isi vor indrepta privirea spre un aparator al statului de drept", a scris Cristian Preda pe blog.

Judecatorii Danilet si Ghica, revocati din CSM

Judecatorii Cristi Danilet si Alina Ghica au fost revocati marti din CSM. Cei doi judecatori au fost acuzati de colegii lor ca au votat, in sedinta din 4 ianuarie, in favoarea preluarii functiei de presedinte al CSM de catre procurorul Oana Schmidt Haineala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Alin Tise Cristian Preda, #Alin Tise CSM, #Alin Tise revocare Danilet Ghica , #Senat