DNA cere Senatului noi documente in cazul Sova: Refuzul constituie infractiune de obstructionare a justitiei (Video)

Marti, 26 Mai 2015, ora 13:36
5844 citiri
DNA cere Senatului noi documente in cazul Sova: Refuzul constituie infractiune de obstructionare a justitiei (Video)

DNA a solicitat, marti, conducerii Senatului noi documente in dosarul Dan Sova, pentru care senatorii au refuzat avizarea arestarii preventive. Senatul are termen sa trimita inscrisurile pana miercuri, refuzul putand fi interpretat ca "infractiune de obstructionare a justitiei".

Conform B1TV, DNA a cerut sa fie predate "toate inscrisurile intocmite in anii 2014 si 2015 de comisia pentru regulament a Senatului Romaniei".

"Refuzul de a pune la dispozitia DNA aceste inscrisuri constituie infractiune de obstructionare a justitiei", se mai precizeaza in comunicatul citat de B1TV.

Conform facsimilului publicat de stiripesurse.ro, adresa DNA a fost inregistrata la cabinetul presedintelui Senatului la data de 21 mai 2015, dar a fost inregistrata la Biroul permanent al Senatului abia luni, 25 mai, in conditiile in care in adresa se scria explicit ca documentele trebuiau predate "in cel mai scurt timp, dar nu mai tarziu de 27.05. 2015".

Senatorul PNL Sebastian Grapa, presedintele comisiei pentru Regulament, a declarat ca Senatul se va conforma solicitarii procurorilor, in acest moment lucrandu-se la copierea tuturor inscrisurilor de la comisie care au legatura cu cazul senatorului Dan Sova.

"O sa le dam absolut tot si cererile de concediu (...) Termenul e foarte scurt, ma duc sa facem copiile", a declarat acesta in fata jurnalistilor aflati la Senat.

Sebastian Grapa si-a exprimat nemultumirea fata de exprimarea procurorilor, precizand ca in adresa sunt "disfunctii, nu neaparat inadvertente, dar termene, adjective".

"Nu o sa mearga nimeni acolo (la DNA, n.red.). Vom trimite pe cale oficiala, maine dimineata, cu corespondenta, la adresa indicata. Procedural nu merge nimeni cu acte, la DNA te duci cand esti citat", a comentat acesta.

Intrebat de unde stie ca solicitarea DNA are legatura cu cazul Dan Sova, cata vreme numele lui nu este mentionat in adresa, senatorul PNL a explicat ca "exista in preambulul adresei numarul de dosar al lui Dan Sova", acesta fiind 122/P/2012.

De asemenea, intrebat de ce crede ca DNA a cerut aceste documente, Sebastian Grapa si-a exprimat opinia ca procurorii sunt interesati sa vada daca au exist solicitari anterioare de modificare a regulamentului in acord cu Constitutia si nu au fost duse la indeplinire.

Tot marti, conducerea Senatului a decis sa ceara comisiei juridice un punct de vedere cu privire la reluarea votului dat in cazul lui Dan Sova, dupa ce Curtea Constitutionala a decis ca hotararea Senatului in acest caz a fost una neconstitutionala.

Citește și:
Moțiune simplă împotriva ministrului Bode: ”Pentru acest eșec trebuie să existe și responsabili”
Moțiune simplă împotriva ministrului Bode: ”Pentru acest eșec trebuie să existe și responsabili”
USR şi Forţa Dreptei vor depune moţiune simplă împotriva ministrului Afacerilor Interne Lucian Bode, „pentru eşecul înregistrat în procesul de aderare la Schengen”, a anunţat Ludovic...
Bode invocă detașat intrarea în Schengen în martie: ”Nu s-a pus problema decuplării de Bulgaria”
Bode invocă detașat intrarea în Schengen în martie: ”Nu s-a pus problema decuplării de Bulgaria”
Ministrul de Interne Lucian Bode a declarat că o decizie privind aderarea României la spaţiul Schengen poate fi luată la Consiliul JAI care este programat să aibă loc în luna martie. El...