Haos la Senat: Blocajul a dus la adoptarea tacita a mai multor legi - afla care

Luni, 28 Noiembrie 2011, ora 17:26
2699 citiri

Ordinea de zi a Senatului de luni arata ca 59 de proiecte si propuneri legislative au trecut la Camera prin adoptare tacita, inclusiv cel privind castrarea chimica a pedofililor.

In conditiile in care ultimele sedinte de plen au fost dedicate problemelor politice legate de sefia Senatului, un numar de 59 de proiecte de lege propuse de Executiv si propuneri ale parlamentarilor au fost adoptate tacit, prin implinirea termenului la 22, 23 si 24 noiembrie.

Printre acestea se afla si o propunere a mai multor deputati PDL, respinsa de Comisia juridica a Senatului, care prevedea ca pedofilii care au fost condamnati cu circumstante agravante sa fie castrati chimic, iar cei eliberati sa fie monitorizati prin GPS.

Singurul vot in favoarea acestui proiect, in Comisia juridica, a fost cel al senatorului PDL Iulian Urban, care a dorit dezbateri mai ample asupra legii, precum si invitarea reprezentantilor Ministerului Sanatatii, care sa explice daca se poate aplica o astfel de masura.

Proiectul prevede pedepse cu inchisoarea de la 2 la 7 ani pentru pedofilii a caror victime au sub 15 ani si de la 3 la 10 ani in modalitatile agravante. Legea defineste modalitatile agravante ale faptei ca fiind cele asupra unui minor care este ruda directa a faptuitorului sau care se afla in ingrijirea, ocrotirea, paza sau tratamentului acestuia, precum si pentru faptele savarsite in scopul producerii de materiale pornografice.

Pedofililor condamnati pentru astfel de fapte agravante li se vor aplica in timpul detentiei si o "pedeapsa suplimentara", pentru inhibarea pornirilor sexuale, prin castrarea chimica.

Mai mult, condamnatii acuzati de pedofilie care si-au ispasit si finalizat pedeapsa vor fi in continuare sub supraveghere prin monitorizare GPS.

Camera Deputatilor urmeaza sa decida asupra acestei propuneri legislative.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Guvernul ar urma să țină o ședință într-un mare oraș din vestul României. Care este motivul deplasării
Guvernul ar urma să țină o ședință într-un mare oraș din vestul României. Care este motivul deplasării
Alfred Simonis, președintele interimar al Camerei Deputaților și candidatul PSD-PNL la Consiliul Județean Timiș a anunţat joi, 18 aprilie, că o şedinţă de Guvern ar putea avea loc...
Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
O campanie de susținere pentru candidatura lui Mircea Geoană, actualul secretar general adjunct al NATO, a fost demarată în online. Inițiativa, care se recomandă drept o „platformă...
#Senat adoptare proiect, #Senat proiect castrare chimica, #proiect catrare chimica pedofili , #Senat