Invatatoarea grevista, catre ANI: Ati vrut razboi. Aveti razboi. Pe viata si pe moarte

Sambata, 25 Mai 2013, ora 11:08
8300 citiri
Invatatoarea grevista, catre ANI: Ati vrut razboi. Aveti razboi. Pe viata si pe moarte
Foto: Arhiva

Senatorul PC Cristiana Anghel a adresat o interpelare halucinanta Agentiei Nationale de Integritate (ANI) in care ameninta cu razboi pe "viata si pe moarte" si pretinde informatii despre inspectorul de integritate care o verifica.

"Ati vrut razboi. Aveti razboi. Pe viata si pe moarte. Pentru ca mie imi puteti inchide gura doar cu pamant. 'Caci nu-i totuna leu sa mori/ Ori caine-nlantuit'", este introducerea din interpelarea oficiala adresata de senatorul PC conducerii ANI, informeaza Romania Libera.

Senatoarea Cristiana Anghel, evacuata din Casa de Oaspeti a ASE

Acuzata de ANI de conflict de interese, Cristiana Anghel sustine in document ca agentia s-a sesizat in cazul ei in urma unui articol publicat in Evenimentul Zilei.

"Prin urmare, cetateanul roman va plateste, cu zeci de milioane de lei pe luna ca sa cititi, culmea, in timpul programului, ziare de scandal!", sustine senatorul.

In continuare, ea acuza ANI de "politie politica" si "amestec inacceptabil si ilegal in probleme care depasesc" sfera de actiune a inspectorilor ANI.

Senatorul PC solicita in mod oficial ca ANI sa publice pe site, in decurs de o saptamana, informatii despre inspectorul de integritate care o verifica: ce functie ocupa aceasta in cadrul Agentiei si ce cheltuieli din banii publici a facut in ultimii trei ani.

De asemenea, ea vrea sa stie daca ANI are departament juridic, "numele si numarul inspectorilor de integritate din Bucuresti si din teritoriu", "numele si numarul angajatilor din celelalte departamente" si CV-ul fiecaruia, plus o lista cu cheltuieli lunare/ anuale pentru fiecare dintre acestia.

"Vreau sa stiu si daca de obicei cereti interceptarea convorbirilor telefonice ale persoanelor carora le-ati deschis dosare. Vreau sa stiu totul. In numele meu si al celor 39.000 de cetateni care m-au votat", mai spune Anghel in incheiere.

Solicitarea Cristianei Anghel a fost trimisa ministrului pentru Relatia cu Parlamentul, liberalul Mihai Voicu, care a transmis-o mai departe conducerii ANI. Voicu ii cere presedintelui ANI, Horia Georgescu, sa se prezinte luni in Parlament pentru a raspunde interpelarii.

Invatatoarea grevista Cristiana Anghel, verificata de ANI - surse

Cristiana Anghel este verificata de inspectorii ANI pentru un posibil conflict de interese, existand suspiciuni legate de faptul ca ar fi facut decontari ilegale in beneficiul fiicei sale. Cristiana Anghel ar fi decontat ilegal, pentru fiica sa, sume de bani destinate cabinetului sau parlamentar.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Cristiana Anghel interpelare ANI, #Cristiana Anghel conflict interese, #Cristiana Anghel senator , #Senat