Legea ANI, la Senat

Marti, 24 August 2010, ora 07:46
1048 citiri
Legea ANI, la Senat

Senatul se reuneste marti dimineata in sesiune extraordinara, pentru a da un vot in plen pe Legea Agentiei Nationale de Integritate.

Pe ordinea de zi de la Senat se mai afla marti si ordonantele de urgenta ale Guvernului privind descentralizarea in sanatate si cresterea TVA, dar si proiectul de lege cunoscut sub numele de "mica reforma in justitie", pentru care se anunta dezbateri aprinse.

Legea ANI este motivul pentru care presedintele Traian Basescu a cerut convocarea din vacanta a parlamentarilor.

Reprezentantii PSD+PC au anuntat ca nu vor vota proiectul de lege asa cum a trecut de Camera Deputatilor saptamana trecuta.

Liderul grupului PNL din Senat, Puiu Hasotti, a declarat pentru Ziare.com ca legea ANI continua sa aiba elemente neconstitutionale si cu toate acestea ea va fi votata de liberali, din considerente politice, pentru a nu fi acuzati ca atenteaza la siguranta nationala a statului.

Nici PD-L nu este de acord cu raportul propus de Comisia juridica saptamana trecuta, pentru ca au fost eliminati din categoria persoanelor supuse controlului averilor liderii de sindicat.

Senatorul UDMR Gyorgy Frunda nu va participa la dezbatere si vot in semn de protest fata de presiunile exercitate asupra senatorilor de seful statului si de unii ministri.

Proiectul legii ANI a trecut luni, 16 august, de Camera Deputatilor dupa ce 204 de deputati au votat pentru, doi s-au pronuntat contra si alti doi s-au abtinut, votul efectuandu-se prin apel nominal.

Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
#legea ANI Senat, #vot Senat legea ANI , #Senat