Ziare.com

Legea asistentei sociale intra in plenul Senatului miercuri

Marti, 13 Septembrie 2011, ora 23:07

   

Legea asistentei sociale intra in plenul Senatului miercuri
Comisia pentru munca din Senat a acordat marti un raport favorabil Legii asistentei sociale, cu amendamente, urmand ca proiectul sa intre pe ordinea de zi a plenului de miercuri pentru votul final.

Potrivit secretarului Comisiei, Alexandru Cordos, din aproximativ 60 de amendamente depuse de USL au fost aprobate in sedinta de marti peste 40, insa PSD si PNL ar putea hotari miercuri sa voteze impotriva proiectului, deoarece au "viziuni diferite" fata de Executiv asupra modului in care asistenta sociala trebuie sa functioneze in Romania.

Senatorul Alexandru Cordos a precizat ca PSD se va decide miercuri dimineata, inainte de plen, cum va vota, insa se contureaza un vot negativ, in ciuda amendamentelor adoptate. Cordos a criticat reducerea numarului de ajutoare sociale prin noua legislatie, dar si lipsa unui dialog cu ministrul Muncii, Sebastian Lazaroiu.

Mai mult, social-democratii acuza graba cu care acest proiect a fost impins pe masa Senatului pentru un vot in comisie.

Ministrul Muncii, Sebastian Lazaroiu, a afirmat marti ca este "crucial" pentru Romania ca Legea asistentei sociale sa fie adoptata pana la finalul lunii septembrie, iar Senatul poate respinge actul daca va considera de cuviinta, insa nu trebuie sa-l amane.

"Nu stiu daca finele lui septembrie este un termen imposibil. Stiu ca acest termen este crucial pentru ca, in ciuda celor spuse, prin scrisoarea cu FMI Romania si-a castigat o bruma de credibilitate. Asemenea derapaje - sa nu ne respectam termenele - stirbesc din credibilitatea Romaniei", a spus Lazaroiu, dupa ce a participat la lucrarile Comisiei de munca din Senat pe marginea Legii asistentei sociale.

Sursa: rNews

Articol citit de 1004 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor