Mircea Diaconu: Nu ma deranjeaza sa renunt la functia de senator

Miercuri, 14 Aprilie 2010, ora 13:47
4243 citiri
Mircea Diaconu: Nu ma deranjeaza sa renunt la functia de senator

Mircea Diaconu sustine ca nu se afla in incompatibilitate cu functia de senator si a precizat pentru Ziare.com ca nu l-ar deranja sa renunte la acest post si sa ramana doar director la Teatrul Nottara.

"Evident ca spun ca nu sunt in incompatibilitate, pentru ca asa mi-a dat raspuns Comisia Juridica din Senat. Eu ce pot sa fac. Daca ei mi-ar fi dat alt raspuns as fi luat masuri dar daca ei au spus ca sunt compatibil ce pot se fac. Comisia Juridica a considerat ca eu la teatru fac o activitate artistica. Acesta este criteriul care a stat la baza deciziei lor", a declarat Mircea Diaconu.

Legea 96/2006 privind Statutul deputatilor si al senatorilor, republicata in 2008, scrie ca un ales nu poate fi si in Parlament si la conducerea unei institutii publice, asa cum este de altfel Teatrul Nottara pe care Diaconu il conduce.

Senatorul a declarat ca in momentul in care i s-a propus sa intre in Parlament s-a sfatuit cu senatorii juristi. Acestia au stabilit ca Mircea Diaconu este artist si nu este incompatibil cu functia de senator.

Mircea Diaconu, incompatibil cu functia de senator?

Insa, surse din Agentia Nationala de Integritate (ANI) au declarat pentru Curentul ca acest demers de dezlegare la "dublu-rol" pentru Diaconu a fost unul ilegal, doarece un simplu aviz al Comisiei Juridice a Senatului nu poate substitui o lege organica.

De altfel, articolul 16, aliniatul 4 din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputatilor si al senatorilor precizeaza ca "alte incompatibilitati cu calitatea de deputat sau de senator se pot stabili numai prin lege organica".

Mircea Diaconu a declarat insa pentru Ziare.com ca nu il intereseaza ce spune Agentia Nationala de Integritate.

"Cand am primit aceasta onoare, am facut o sesizare Comisiei Juridice a Senatului. Nu ma intereseaza ce spune ANI. Parlamentul a facut aceasta lege. E vorba de interpretarea legii. Tipul de incompatibilitate, scrisa sau modificata, se face prin lege organica.

Dar interpretarea unei legi se face in sensul ca te adresezi, sa iti dea un raspuns concludent. Si cei care au facut legea au analizat si mi-au dat un raspuns. Este vorba de interpretarea legii si nu ANI o interpreteaza. ANI e Agentia de integritate nu de incompatibilitate", a declarat Mircea Diaconu pentru Ziare.com.

El a precizat ca in cazul in care se va spune oficial ca se afla in inompatibilitate cu functia de senator, va renunta la acest post si va ramane doar la teatru. Asta desi in Parlament castiga mai mult decat la teatru.

Mircea Diaconu a declarat pentru Ziare.com ca din functia de senator castiga 48 de milioane de lei iar din cea de director al Teatrului Nottara castiga 31 de milioane lei.

"Daca Comisia Juridica sau o oficialitate va decide ca sunt incompatibil, imediat intorc masina catre teatru si imi vad de treburi. Nu voi renunta la teatru niciodata.

Daca cineva considera ca sunt incompatibil va spun sincer ca renunt la functia de senator si la salariu ca sa ramana tarii sa aiba doamna Udrea ce sa faca cu ei. Eu sunt un om care se supune legii. Sunt cuminte", a mai declarat Mircea Diaconu pentru Ziare.com.

Citeste si:
România va avea o nouă conductă de transport de gaze naturale. Ce județe va tranzita
România va avea o nouă conductă de transport de gaze naturale. Ce județe va tranzita
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat vineri, 12 august, că a fost semnată autorizaţia de construire a conductei de transport gaze naturale pe direcţia Prunişor - Orşova - Băile...
Marcel Ciolacu, despre înlocuirea miniștrilor: ”Domnul Dîncu este aici cu mine şi cică nu este remaniat. La ce să oferim explicaţii?”
Marcel Ciolacu, despre înlocuirea miniștrilor: ”Domnul Dîncu este aici cu mine şi cică nu este remaniat. La ce să oferim explicaţii?”
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a negat vineri, 12 august, că ar exista intenţia unei remanieri guvernamentale, menţionând că evaluarea miniştrilor s-a încheiat luna trecută, fără a fi...