Numele eroilor Revolutiei, doar in cimitire - Senatul a respins infiintarea Muzeului Dictaturii Comuniste

Joi, 19 Decembrie 2013, ora 17:46
1615 citiri
Numele eroilor Revolutiei, doar in cimitire - Senatul a respins infiintarea Muzeului Dictaturii Comuniste
Foto: Arhiva

Senatul a respins, marti, imediat dupa sedinta dedicata eroilor Revolutiei din 1989, initiativa legislativa de infiintare a Muzeului Dictaturii Comuniste in Capitala.

"Votul final pentru aceasta lege se va da la Camera Deputatilor. Daca si acolo votul va fi acelasi, elevii vor continua sa nu cunoasca numele eroilor de la evenimentele din 1989, pentru ca ele se pot afla numai in cimitire, nu si in muzeele din Romania", sutine senatorul Valeriu Todirascu de la Partidul Noua Republica, intr-un comunicat de presa.

Acesta sustine ca majoritatea politicienilor evita astfel "asumarea responsabilitatii fata de jertfa acelor eroi care au dorit o altfel de Romanie", amnitind ca dictatura comunista a reprezentat "cea mai neagra pagina in istoria omenirii, generand peste 120 de milioane de morti pe plan mondial, de cinci ori mai mult decat numarul mortilor generat de sistemul fascist".

Locul in care au fost impuscati sotii Ceausescu devine muzeu al comunismului (Galerie foto)

Todirascu sustine ca cea mai sangeroasa dintre revolutiile anticomuniste de pana acum a avut loc in Romania, dar ca in tara noastra "s-a facut mult prea putin pentru ca populatia sa inteleaga pe deplin ororile dictaturii comuniste, iar tanara generatie sa pastreze memoria inaintasilor si sa cunoasca istoria adevarata a tarii".

Senatorul a subliniat ca toate tarile membre ale Uniunii Europene care au apartinut comunismului au muzee in care sunt dezvaluite atrocitatile acestui regim. Astfel, muzee ale Dictaturii Comuniste se gasesc la Praga, Varsovia si Budapesta si altele.

Memorialul de la Sighet, fosta inchisoare care mentine treaza amintirea represiunii comuniste - AFP

"Muzeul de la Sighet este un exemplu de ceea ce ar trebui sa se faca pentru intelegerea monstruozitatii acestei ideologii comuniste. Nu este suficient insa. Un Muzeu al Dictaturii Comuniste ar trebui sa se regaseasca in fiecare regiune istorica a tarii, pentru ca peste tot exista rani adanci, mostenite din aceasta trista perioada si pentru ca in toate regiunile se educa si cresc cetatenii Romaniei viitoare", a afirmat senatorul, adaugand ca in Casa Radio ar putea fi amenajat un muzeu al comunismului.

Sursa: comunicatedepresa.ro

D.T.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#Muzeu Comunism respins Senat, #Muzeu Comunism Bucuresti, #initiativa legislativa Muzeu Comunism , #Senat