O delegatie a Senatului face o vizita oficiala la Chisinau

Luni, 14 Februarie 2011, ora 10:10
1242 citiri
O delegatie a Senatului face o vizita oficiala la Chisinau
Foto: Arhiva

O delegatie a Senatului Romaniei, condusa de presedintele Comisiei pentru politica externa, Titus Corlatean, va efectua o vizita la Chisinau, de luni pana miercuri, la invitatia presedintelui Comisiei pentru politica externa si integrare europeana din Parlamentul Republicii Moldova, Igor Corman, unde se va discuta despre stadiul actual al relatiilor bilaterale in plan politic, economic si cultural.

Pe agenda discutiilor se mai afla si obiectivele de politica externa ale Republicii Moldova care vizeaza in primul rand relatiile tot mai stranse cu UE, precum si implementarea Protocolului de colaborare si parteneriat intre Parlamentul Romaniei si Parlamentul Republicii Moldova, semnat la Bucuresti la 27 aprilie 2010, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Delegatia romana, care include senatorii Viorel Badea, vicepresedinte al Comisiei, Catalin Radu Mardare, secretarul Comisiei, precum si senatorii Marian Iulian Rasaliu, Augustin Humelnicu si Romeo Nicoara, se va intalni cu presedintele interimar al Republicii Moldova, presedinte al Parlamentului de la Chisinau, Marian Lupu, cu primul ministru Vlad Filat, cu vicepremierul si respectiv ministrul afacerilor externe si integrarii europene Iurie Leanca.

De asemenea, senatorii romani vor avea intrevederi cu ministrul Justitiei Alexandru Tanase, cu vice-ministrul economiei, Octavian Calmic, precum si cu liderii factiunilor parlamentare din Alianta pentru Integrare Europeana si respectiv opozitia comunista.

Agenda vizitei include o dezbatere cu titlul "Republica Moldova - Romania - UE", organizata la Universitatea de Stat din Republica Moldova, depunerea unei coroane de flori la Monumentul "Stefan cel Mare si Sfant".

In acest context, presedintele Comisiei pentru politica externa a Senatului si-a exprimat surprinderea pentru blocarea participarii membrilor Comisiei - senatori PD-L - din cadrul delegatiei, la actiunile programate in cursul primei zile a vizitei, din considerente de ordin politic intern, si sustine ca nu este pentru prima data cand se intampla asa ceva.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#delegatie senatori Republica Moldova, #intalniri oficiale Republica Moldova , #Senat